Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Skoda vaunun vetoon

<< < (2/3) > >>

rmeller:
Moi,

oma kokemus dsg:stä kolmelitraisen nelivetodieselin kanssa: älä peruuta ylämäkeen vaunua, ei tee hyvää kytkimelle. Saman konsernin auto kyseessä. Täydellisen vaihteistoremontin jälkeen (ravistaminen kakkosvaihteella esim risteyksissä syynä) vika tuntui tekevän paluuta noin puolen vuoden kuluttua jälleen, joten vaihdoin auton perinteisemmällä automaatilla varustettuun. Neliveto kun ei sudi em tilanteessa niin herkästi, kuin pelkkä etu- tai takaveto tekisi ja hidas ryömittäminen käy kytkimen päälle, kuten jo todettiin. Muistaakseni peruutusvaihde ja pakki käyttävät samaa kytkintä.

rmeller:
Itse käytin paljon myös sport-asentoa, ei vaihda niin aikaisin isommalle vaihteelle etenkin, jos ei laita vakkaria päälle. Sitten jyristelee kyllä suurimmalla vaihteella taajamassakin. Käsivalinta (etenkin rattiläpyskät) olivat kätevät, kun ylämäki oli edessä, pienempää vain ajoissa sisään. Vakkari päällä yrittää aivan liian pitkään pitää suurimman vaihteen päällä.

ophaa:
Nelivetoisen vm. -16 Passat Alltrack 2.0 TDI DSG:n perässä tuommoinen 1500 kg kokonaismassalla oleva vaunu on tullut kyllä mukavasti ja huomaamattomasti perässä. Sport-asennolla kannattaa tosiaan vetää, silloin ei tarjoa niin herkästi suurinta vaihdetta silmään ja toisaalta parantaa kaasunvastetta liikkeellelähdöissä näissä VAGeissa, joissa D-asennolla laatikko miettiivälillä turhan paljon. Kestävyydestä en osaa vielä sanoa, laatikkoon vaihdettu öljyt 60 tkm välein ja ainakin vielä toimii moitteetta (nyt 148tkm ajettu auto). Kovin jyrkkään ylämäkeen en tosiaan ehkä lähtisi vaunun kanssa peruuttamaan kaksoiskytkinvaihte istolla kovin usein, muuten ok.

svc:

--- Lainaus käyttäjältä: rmeller - 14.03.2022     kello on 21:33 --- Muistaakseni peruutusvaihde ja pakki käyttävät samaa kytkintä.
--- Lainaus päättyy ---
Tarkoitit varmaan ykkönen ja pakki?

Ainakin 6-vaihteisessa 1, 3, 5 sekä R ovat K1:llä ja vaihteet 2, 4, 6 K2:lla

TES7:
Kokemuksia nyt neljästä vetoautosta. Volvo V70 D4 R (Nivomatic-jousilla) 163 hv,vm 2012/2013 maks vetopaino 1600 kg, MB C220 CDI T  maks vetopaino 1800 kg, optimoitu n 200 hv, vm. 2013, MB E220 CDI T, 177 hv, maks vetopaino 2100 kg vm 2009 sekä nyt Skoda Octavia Combi 2.0 tdi 4x4 150 hv maks vetopaino 2000 kg, vm 2022/2023.

Kahdella ensimmäisellä vaunu oli maksimipainoltaan 1380 kg Solifer S7ja kahdella jälkimmäisellä 1600 kg (Kabe Ametist KS). Melkeinpä tuossa järjestyksessä ovat olleet myös autojen veto-ominaisuudet. 1. Skoda, 2. MB E220, 3. MB C220, 4. Volvo V70.

Kaikki ovat silti olleet hyviä vetämään. Volvokin oli hyvä, mutta etuvetoisuuden vuoksi häviää hieman takavetoisille.

Skodan ominaisuudet ovat erittäin tasapainoiset. Voimaa riittää ja vaunu tulee erittäin vakaasti perässä. Autossa on tehdasasenteinen vetokoukku, jossa on ajonvakautusominais uus. Samoin vaunu on kitkavetopäällä. Aiempi Solifer oli tavallisella vetopäällä.

Vaikka auto itsessään ei ole erityisen painava verrattuna aiempiin vetureihini, niin ilmeisesti neliveto sekä vetokoukun ajonvakautusjärjest elmä tuo paljon lisää veto-ominaisuuksiin. Auto ei heilu, vaunu ei vedä autoa ja vaunua tuskin huomaa koukussa. Aisapaino vaunulle koukkuun on siinä 80-85 kiloa. Kabe on luonnostaan etupainoinen melko raskaastikin, niin se on vaatinut tarkkaa säätöä vaunun kanssa, mutta saatu tuohon haarukkaan ilman, että takapäästä tulee heiluri. Vaunun rengaspaineen pidän 4,6 barissa, koska sillä on vaikutusta vakauteen.

DSG:n kestoon en voi ottaa kantaa, koska auto on vielä uusi. Sen näkee ajan kanssa.

Kirjoitin tämän viesin ihan huvikseni siksi, että uudesta Skoda Octaviasta ei juuri löydy mitään tietoa, että millaiset ovat sen veto-ominaisuudet. Vanhaa malliahan on kehuttu hyväksi veturiksi varsinkin kevyemmissä painoluokissa. Jouduin siksi itse ostamaan auton tältä osin ilman varmuutta. Ei tarvitse katua. On erittäin hyvä. Varmasti on muitakin hyviä vetureita. Mutta tässä nyt vaihtoehto joukkoon.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View