rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?  (Luettu 11216 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:04
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #15 : 22.01.2022 kello on 08:40 »
Kotimaan matkailua ja pohjoisessa Norjassa, jos mahdollista.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:57
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #16 : 22.01.2022 kello on 10:00 »
Tuon on ollut meille parin viime kesän ohjelmisto. Mutta alkaa olla rästissä olleet sukuloinnit ja kaveritapaamiset tehtynä.

Nythän voisi sitten keskittyä matkailuun.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:17
  • circleset
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #17 : 22.01.2022 kello on 12:45 »
Jos tuohon aloituksessa olevaan Maps-linkin reissusuunnitelmaan pyytäisi kommentteja ja täsmävinkkejä paikan päällä käyneiltä. Silläkin uhalla, että suunnitelmaa ei pääsisi ensi kesänä koronasta johtuen toteuttamaan...

https://tinyurl.com/y8mq4qe2 

Reissun steppejä jos/kun mennään myötäpäivään kiertäen.

Goslar:

Vaikuttaa itsessään käymisenarvoiselta paikalta ja lähellä olisi Rammelsbergin kaivosmuseo.

Moselin jokilaakso:

Kaikki vinkit otetaan vastaan. V. 2005 tuli tuolla ajeltua ja pari yötä oltua Bernkastle-Kuesissa – erittäin nätti paikka. Kartassa rastit Burg Eltzin ja Reichsburg Cochemin kohdalla. Muutama leirintäalue tuolta alueelta jo kartoitettuna. Onko tuolla muuten minkälaisia mahdollisuuksia ja käytäntöjä viinitilavierailuih in? Alan?

Luxemburg:

Osittain listalla sen takia, että muksuille tulee yksi uusi maa plakkariin. Leirintäalue joko läheltä keskustaa tai vähän kauempana oleva Camping Nommerlayen mikä Leading Campings ketjua. https://www.leadingcampings.com/en/welcome.html

Tuolta optiona pitkähkö päiväretki Verdunin maailman sodan näyttämöille.

Strasbourg - Mulhaus:

Todennäköisesti yöpyminen noissa kahdessa mutta muutkin vaihtoehdot mahdollisia. Onko vinkkejä Reinin länsipuolen pikkukylistä mitkä Ranskan puolella? Näitä on kartassa tökittynä nyt jo kohtalainen määrä mutta onko joku/jotkut ylitse muiden? Mulhausissa Rautatie- ja automuseot.

Europa-Park:

Reissun huvipuisto. Kerran aiemmin käyty mutta lapset oli niin pieniä että niillä ei muistikuvia eivätkä päässeet kuin pikkulasten laitteisiin. Plussana että leirintäalue huvipuiston kyljessä – nyt kun on koira mukana.

Sveitsin osuus:

Ronjalle pitää käydä näyttämässä mistä berninpaimenkoirat ovat lähtöisin  ;D

Ei vaan on meidän suosikkeja. Hämärä muistikuva, että mopolla on tullut ajettua Lautterbrunnenin seuduilla. Järvialueella on tullut käytyä vaunullakin ja vaimon mukaan mielellään toisen kerran myös Luzernin seuduille.

Garda:
Piani di Clodialla on käytävä. Itsellä suunnitelmissa päiväretki Maranelloon.

Venetsian leirintäalueita tökitty karttaan optioina. Todennäköisesti ei mennä koska noissa on 7vrk minimi paikallaanoloaika.

Ehrwald:
Käynti Zugspitzellä?

Münchenin seutu:
Ajateltu must rasti Dachaun keskitysleiri. Itse Munchenissahan on nähtävää yllin kyllin.

Paluumatka… 
Paluumatkalla on nyt pisteet Nürnbergissä ja Weimarissa. Potentiaalinen yöpyminen Südsee Campingissä ennen Travemündea. Paluuta mahdollista räätälöidä vapaamminkin.
 
Aikaa min 3 viikkoa mutta todennäköisesti 4 viikkoa. Ajankohta erittäin todennäköisesti heinäkuu. Ajoituksen muuttuvia tekijöitä korona, lippujen saanti ja paremman puoliskon loma-ajankohta.

*****
 • Aluevalvoja
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 08:03
 • Autossa on pyörät
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #18 : 22.01.2022 kello on 17:56 »
Mulhouse automuseoineen hyvä, siitä ylöspäin on Molsheim jossa Bugatin tehdas ja museo. Camping uimalan vieressä kaupungin kupeessa.
Goslar pittoreski ristikkotalokaupunk i

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:28
 • viva la France
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #19 : 22.01.2022 kello on 19:13 »
Ei ehkä koko matkaa kannata vaunu perässä ajella, mutta hieno tie ja hyvin opastettu.

https://www.wineroute.alsace/

Kyltti tien varressa " Dégustation " tarkoittaa maistelua eli sisään vaan.

Samanlainen sivusto löytyy myös Mosel joesta ja siellä kyltti " Degustation  " ja eikun sisään vaan.
Joka kylässä on useita paikkoja maisteluun, mutta parhaat löytyy kylien väliltä Moselilla.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:38
 • Kulkija
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #20 : 23.01.2022 kello on 10:28 »
Olisi paljon MRi:lle kommentoitavaa, mutta aika ei riitä nyt kaikkeen.

Goslarin hopeakaivos ehdottomasti. Vanhat mainarit opastaa ja pääsee koskemaan työkaluihin. Saksaa puhui vain ainakin meidän opas.

Mosel on pitkä kertomus, mutta siis lähtökohtaisesti sisään vaan, viinitiloilla on aukioloajat yleensä ja maistelemaan pääsee. Kylissähän ne paljon ovat, ei pitkin maaseutua kuten maatilat Suomessa. Me tyypillisesti pyöräiltiin ja tuotiin Kånkeneissa laatikko per reppu. Kaikki viini kannattaa ostaa tiloilta eikä mitään Cittistä tai Sari Berneriltä, jälkimmäisissä on aivan liikaa ollut pilallisia jäännöseriä viime vuosina.

Ennen Moselia oltiin Dausenaussa Lahnin varressa, missä oli paitsi mukava leirintäalue pystyi vuokraamaan kajakin, jolla laskettiin jokea Obernhofista alueen laidalle. Täältä pääsi junalla Limburg an der Lahniin, jossa meni päivä. Toinen päiväretki junalla tehtiin Koblenziin. Jos junailee kannattaa selvittää ryhmäliput, joilla selviää huomattavasti halvemmalla kuin yksittäin ostetuilla.

Remagenissa lähellä Koblenzia Camping Goldene Meile. Kylältä pääsi junalla Bonniin ja Kölniin, mikä oli viime kesänä ehdoton homma, kun osavaltiorajan takana ei päässyt ilman kahta rokotusta tai tuoretta testiä alueille. Suurehko ja toimiva alue, muttei mitenkään erityinen.

Treis-Kardenissa oltiin Moselin saaressa alueella. Ympäristö oli ihan ok, mutta alueen kupeen ravintola paitsi kallis myös täynnä, eli kaupungille syömään. Täälläkin pyörät olivat ehdottomat, mutta toki autollakin pääsee.

Ediger-Ellerissä (Zum Feuerberg) pääsi rantariviin, mutta välissä meni pyörätie - hyvä ja huono. Oli kova helle ja varjoa ei juurikaan. Kylä on pieni mutta nätti, kaupassa kannattaa käydä aikaisemmin, kyläkauppa on surkea, mm. kylmätavaraa oli myynnissä rikkinäisen kylmälaitteen hyllyssä eli valmiiksi pilallisena. Onneksi huomasin. Hyvin ei-saksalaista. Tuosta kylästä löytyi melkein italailaista tasoa oleva pizzeria.

Erityisen hyvät viinit oli Krövissä, jonne pyöräiltiin läheisestä Traben-Trarbachista. Siellä oli hyvä aluekin, mutta ihan täysi, sovittiin vain odotuspaikoille, jotka oli tarkoitettu yhdeksi yöksi normaalisti, että pääsee sitten varsinaisille kun niitä vapautuu. Varaa ehdottomasti. Pieni uima-allaskin on, mutta Moselista ei ole uimapaikaksi mun mielestä. Tää oli mun mielestä Moselin paras paikka. Kaupunkiin pääsee kävellenkin, mutta pyörät oli tuollakin hyviä.

Bernkastel-Küesissa kannattaa käydä vaan ei viipyä. Turistikaupunki, mutta toki syystä. Hienohan se on. Parkkitilaa löytyy toiselta puolelta jokea. Moselcamping Bernkastel-Küesissa olen näköjään ollut vaunun kanssa 2011 siten, että hain perheen Frankfurt-Hahnin kentältä seuraavana päivänä. Jäi mieleen, että istuin lähikneipessa ja kuuntelin naapuripöydän ukkojen juttuja, nehän ei tienneet että ymmärsin kieltä.

Longuichissa jo lähempänä Trieriä oli mukava stellplatz (vain matkailuautoille) ja kylässä hieno linna, jonka sisäpihalla syötiin hyvät flammküchenit ja nautittiin vielä parempaa roseeta.

Trierissä stellplatzilla sitten seuraavaksi. Aluekin siinä oli vieressä, jossa oltiin vaunuiluaikana, keskustaan kävelymatka. Mutta siellä olette ehkä käyneetkin.

Luxemburgista on meillä aikaa. Oltiin alueella kauempana vaunulla ja autoiltiin pääkaupunkiin. En edes muista, missä pysäköitiin.

Mulhousessa ehdottomasti nuo molemmat museot, kiinnostaa muitakin kuin tekniikkaorientoitu neita. Alueilla tuolla seudulla pääsee katselemaan haikaroita.

Interlakenilla on hieno ulkomuseo/talomuseo Ballenberg, kannattaa käydä. Lähellä Camping Aaregg, järven rannalla - hieno paikka. Sen muistan, että kallista tuolla Interlakenin alueella oli. Tuosta itään oli komea luonnonnähtävyys, kapea rotkolaakso, jossa joki virtasi ja jonne oli hyvä kävelyreitti. Aareschluss tai jotain sinnepäin.

Zugspitze on komea. Mentiin Saksan puolelta Garmisch-Partenkirchenistä.

Venetsiaan on helppo autoilla, ei tarvitse olla Lidolla kuten me vuonna 2002. Alueen voi etsiä vaikka Padovan kulmilta ja viettää siellä toinen päivä.

Nuo automuseot on hienoja, vaan niistä muistaakseni on keskusteltukin.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:17
  • circleset
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #21 : 23.01.2022 kello on 11:16 »
Kiitokset tuhannesti vinkeistä  Thumb

Näppärästi saa päivitetty tuota Mapsiin tehtyä suunnitelmaa. Useampi vinkki nyt lisätty sinne.

Leirintäalueita valittaessa pitää jatkossa huomioida, että koirat ovat alueelle tervetulleita. Onneksi alueita missä koirat on kielletty, on varsin vähän. Campingplatz zum Feuerbergissä näyttää olevan sallittua ja mannekiini ihan oikea rotua  :D


*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:38
 • Kulkija
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #22 : 23.01.2022 kello on 11:41 »
Tuttu kuva. Valitettavasti oli. Kysyttiin berniä, vaan oli paikalla enää kuvana seinällä. Tuolla oli muuten uima-allas myös.

Meidän viime kesän reissua hankaloittivat koronarajoitukset ihan jonkin verran. Päällimmäisenä suljetut sosiaalitilat tuollakin, missä alueelle pääsi. Toisena sitten ravintolarajoitukse t, vaikka terassiile sai tullakin. Ehdottoman hyvä juttu oli selkeä maskipakko sisätiloissa, ei mitään suosituksia ja muuta suomalaistyyppistä hevon*****.

Sopiiko teillä pyörät/pyöriä mukaan? Oli ehdottomasti reissun parasta antia, mitä nyt meilläkin piti irrotella polkimia ja taitella ohjaustankoja, että neljä sai kyytiin.

+ Remagenin lähialueella oli rankkoja tulvia myöhemmin kesällä, mutta tuskinpa siellä enää mitään esteitä jäljellä on.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:17
  • circleset
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #23 : 23.01.2022 kello on 11:53 »
Sopiiko teillä pyörät/pyöriä mukaan? Oli ehdottomasti reissun parasta antia, mitä nyt meilläkin piti irrotella polkimia ja taitella ohjaustankoja, että neljä sai kyytiin.
Ei ole ollut pyöriä mukana. Itsellä ollut Segway sähköpotkulauta ja tytöillä perinteisen potkulaudat. Niille ei kauas lähdetä ja vaatii asfalttialustan. Aika helposti olisi toki pyörät mukaan otettavissa. Pitäisi asentaa pyöräteline aisan päälle ja tyttöjen fillarit menisi vaunuun takataliin. Fendtissä kun on takana kunnon luukku ja alakerrossänky käännettävissä seinälle matkan ajaksi.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:38
 • Kulkija
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #24 : 23.01.2022 kello on 14:56 »
Täydentelin tarinaa. Tässähän alkaa päästä moodiin. Kun muisti alkaa pettää on iPhonen kuvien kartta-albumi korvaamaton apu.

Alkuaikoina puhelin on vaan ollut toissijainen kuvausväline ja kamerakuvat on muualla.

Tarkoitus oli itsellä tehdä oikein pitkä reissu, kun lomia on säästynyt, mutta eipä pysty. Kollegakin haluaa lomalle, joten heinäkuun alussa on palattava, juuri ennen Ranskan koulujen kesälomia. ACSI-alennukset loppuu monin paikoin samoihin aikoihin. Ehkä niistä jotain hyötyä saa.

Elsassia suosittelen kanssa kovasti. Viininhankintaan etenkin Domaine Fernand Engeliä Rorschwirissä, jossa sopii pihaan vaunun kanssakin. Kylissä on vähän hankalampaa, mutta pääteille sopii kyllä. Eguisheimissa Colmarin kupeessa haikaroita riitti ja Colmarissa pääsee veneristeilylle joelle. Eniten haikaroita oli Cernayssa Camping Les Cigognes -nimisellä alueella. Ei kaukana Mulhousesta, mutta jälkimmäisessä oli keskustakämppäri ja hyvät ratikkayhteydet.


*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:21
 • Italiafani
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #25 : 24.01.2022 kello on 13:17 »
Jos tuo korona helpottaa niin pariks viikkoo svedupetterei moikkaamaan

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:17
  • circleset
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #26 : 24.01.2022 kello on 20:17 »
Elsassia suosittelen kanssa kovasti. Viininhankintaan etenkin Domaine Fernand Engeliä Rorschwirissä, jossa sopii pihaan vaunun kanssakin. Kylissä on vähän hankalampaa, mutta pääteille sopii kyllä. Eguisheimissa Colmarin kupeessa haikaroita riitti ja Colmarissa pääsee veneristeilylle joelle. Eniten haikaroita oli Cernayssa Camping Les Cigognes -nimisellä alueella. Ei kaukana Mulhousesta, mutta jälkimmäisessä oli keskustakämppäri ja hyvät ratikkayhteydet.
Todennäköisesti tulee leiriydyttyä Strasbourgiin ja Mulhousen lähettyville. Sieltä veturilla kylille ja viinihankintaan. Ja välissä Europa-Park missä täytyy olla kaksi yötä, jotta huvipuistolle jää kokonainen päivä. Tulopäivänä pääsee tuoltakin liikkumaan, vaikka Reinin länsipuolellekin.

Tuli lisättyä Mapsiin taso viinipaikoille ja laitettua sinne paikkoja mitä google antoi haussa. Ostettua saa varmasti paikasta kuin paikasta mutta viinitilavierailut saattaa vaatia ennakkosuunnittelua ja jopa ennakkovarausta. Piemontessa noita vierailulle avoimia paikkoja sai ainakin etsiä ja etukäteisvaraus oli siellä toivottu / suositeltava. Tuolta v. 2019 reissulta noita kahta alla olevaa paikkaa voi suositella. Todella ystävällinen palvelu, perhetiloja (niin kuin nuo kai tuppaa olemaan) ja perinteiset hienot tilukset. Viinitkin mitä tarttui matkaan oli hyviä.

https://www.cadelbaio.com/

https://www.borgognoseriobattista.it/en/

Gardalta tuli käytyä tuolla Valpolicellan alueella ja täytyy mennä tulevallakin reissulla, vaikka tilavierailulle siellä ei päässytkään. Elämäni parhaat Amaronet on tullut ostettua tuolta. Noiden kanssa on tullut luettua käyttöohjeetkin ennen nauttimista :D

https://www.brunelliwine.com/en/Aika vähän löytyy noiden Mapsiin merkattujen paikkojen viinejä Alkosta ja myymälävalikoimasta vielä vähemmän. Pari Trimbachin valkkaria kuitenkin vakio Alkosta mitkä piti sitten ostaakin mukaan  ;D 

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:13
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #27 : 25.01.2022 kello on 00:34 »
Ihailtavaa suunnitelmallisuutt a teiltä Alan ja MRi - kun itekki pystyisi moiseen. Sitten kun muistais paikannimiä tai viinitiloja esim. Moselin laaksossa missä tuli vuosia sitten käytyä  ;D

Tuo fillarihomma ainakin m-auton kanssa on aivan ehdotonta. Ei muuten tule nähtyä laajemmalti paikkoja, vaikka koiran kanssa 10km helposti käveleekin (nuoriso ei niin mielellään)

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:38
 • Kulkija
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #28 : 25.01.2022 kello on 07:02 »
^
Valokuvat kartalla.

Kuvia pitäisi muistaa ja viitsiä ottaa enemmänkin.

Itse aion katsella laivoja, merta ja museoita viikon verran Kapellskärin ja (todennäköisesti) Pariisin välillä. Kielin kanavan varrella on stellplatz, jossa olen aiemminkin ollut. Sinne pyrin nytkin. Ja jos kävisi jollakin Pohjanmeren saarella Saksan rannikon edustalla.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:17
  • circleset
Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2022...?
« Vastaus #29 : 25.01.2022 kello on 19:40 »
Ihailtavaa suunnitelmallisuutt a teiltä Alan ja MRi - kun itekki pystyisi moiseen. Sitten kun muistais paikannimiä tai viinitiloja esim. Moselin laaksossa missä tuli vuosia sitten käytyä  ;D
Tullut varmaan aiemminkin jo todettua, että reissu tehdään mielestäni kolmeen kertaan.

- Ensimmäisen kerran mielikuvissa sitä suunnitellessa
- Pääasiassa tietenkin itse reissatessa
- Reissun jälkeen sitä muistellessa (itsellä muistot on kerättynä noilla omilla nettisivuilla ja Ifolor-kirjoissa kotikäytössä)

Itsellä suunnitteluvaihe on osa harrastusta. Monenlaista pläniä on tullut tulevaisuutta varten ajankuluksi mietittyä. Vuoden 2020 reissu on ainoa suunnitelma mikä on jäänyt täysin toteuttamatta.

Toiset reissaa ilman suunnitelmia extempore päätöksin. Itselle se ei sovi. Joku runko ja ajatus täytyy olla. Mutta ei se kiveen ole kirjoitettu, vaan sitä voi ja pitää soveltaa fiiliksen ja kelien mukaan tien päällä.

Pieni kirjahyllyllinen on DK Eyewitness Travel oppaita, vaikka enenevässä määrin tuleekin hyödynnettyä nettiä. Harmi kun Michelin lopetti travel-sivustonsa. Oli mielestäni hyvät ja tuli hyödynnettyä sekä selaimella että appilla. Nettihaulla löytää tietenkin ne suurimmat turistipyydykset helpoiten. Toki onhan suosiolle yleensä hyvät syynsä. Instagramin erilaiset matkailuaiheiset sivut antaa myös hyviä virikkeitä visuaalisessa muodossa.

Saksan osalta tuo alla oleva on hyvä

https://www.germany.travel/en/top-100/travel-attractions.html

Leirintäalueet tulee yleisimmin haettua ACSI:n kautta.

Yksi parhaita sivustoja matkailuun ja leirintäalueisiin liittyen on myös tuo, vaikka sisältö onkin koko harrastusta koskeva.

https://www.caravaning.de/

Jonkin verran on erilaisia matkailuaiheisia blogeja kirjanmerkeissä. Esimerkkeinä vaikka nuo.

https://www.unelmatrippi.fi/category/eurooppa/

https://caravantravellers.de/