Sivuja:
Toiminto
 • #16 kirjoittanut MRi 12 Jan 2022
 • Seuraile hintoja huhti-toukokuusta alkaen eri myyjiltä.  Noihin nettivertailuhintoi hin en ole luottanut kymmeneen vuoteen jona aikana olen tarkasti seurannut hintamuutoksia.
  Uskon että mainitsemistani ajankohdista eteenpäin tehtyihin sopimuksiin saa pitkäaikaisiin kohtuullisen kilpailukykyisen hinnan jolleivat myyjät muuta hinnoittelutaktiikk aansa.  Saattaa olla, että hinta on edullisempikin kuin tekemässäni sopimuksessa.
  Muista pyytää yhteistarjous molemmista kulutuspisteistä.
  Mökin sijainti saattaa vaikuttaa hintaan koska paikalliset sähkömyyjät pyrkivät pitämään alueensa asiakkaat varsinkin jos omistavat siirtoverkkoa esim. Kymenlaakso.
  Paras aika kilpailutuksella ja vaihdolle on ilmeisesti kesäaika. Ja nettihinnoista saa ale jos/kun saa puhelimella myyjän kiinni.

  Itsellä on ollut kodin sähkösoppari koko asumisen ajan eli neljännesvuosisadan Oomissa (ex. Vantaan Energia) ja mökin soppari Porvoon Sähkössä. Ei noista mitään suurta ylihintaa ole tarvinnut maksaa ja energian hinnan osuus on kutenkin vain pieni osa kokonaiskustannuksi sta siirtomaksujen ja verojen jälkeen.

  Varminten säästää kun pienentää kulutusta. Tänä vuonna täytyy hankkia mökille ilmalämpöpumppu kunhan saa julkkarin maalattua. Kotona kun saisi noiden naispuoleisten (esi)teinien vedenkulutusta hallintaan  :(
 • #17 kirjoittanut Aakku 12 Jan 2022
 • Varminten säästää kun pienentää kulutusta. Tänä vuonna täytyy hankkia mökille ilmalämpöpumppu kunhan saa julkkarin maalattua. Kotona kun saisi noiden naispuoleisten (esi)teinien vedenkulutusta hallintaan  :(
  Asenna sellaiset kolikkosuihkut, mitä on camping alueillakin...
 • #18 kirjoittanut seppoko 12 Jan 2022
 • Minä en usko, että ainakaan ensi kesänä olisi edullisempia tarjouksia. Pitäähän energian myyjien saada katettua maksamansa tämän talven kovat hinnat. Pahimmillaanhan  sähkö maksoi myyjälle 1,2€ kun minä maksoin 5,18c. Muistaakseni sen vuorokauden keskihinta oli 50c.

  Lisäksi se, että viime vuonna minun tuotannosta maksettiin n. 7c ja tuotantoa ei edes ollut kalleimman pörssisähkön aikaan.
 • #19 kirjoittanut Hauho 12 Jan 2022
 • Kannattaa tutkia noista kulutushuipuista myös aikamäärät joista joutui maksamaan huippuhintoja. 
  Olivat kaikkiaan vähäisiä talven kokonaisaikaan verrattuna.  Ne joilla oli pörssihintasopimus+"provisio" maksoivat viulut kokonaan ja monet muut em. aikojen ulkopuolella maksoimme koko ajan tuottavaa hintaa, sillä tuotto noissa sopimuksissa on aina ollut parempi kuin pörssihintasopimuks issa.  Onkohan teollisuuden hinnat sidottu pörssin säjhköhintoihin?
  Hän ken elää, näkee tulevaisuuden hinnat myös pitkäaikaisissa sopimuksista.
  Kaikki kirjoittamanihan tulevaisuuden hinnanmuutoksista on vain mielipiteeni.  Odotetaan jos tulevaisuudessa kilpailu avautuisi kv-kilpailulle, tosin suomalaiset hinnat saattaisivat kiinnostaa muualla kunhan muistavat laskea siirtotappiot.
 • #20 kirjoittanut Turhan Höpöttäjä 12 Jan 2022
 • Ei taida veljet puhua kausipaikan sähköistä.  :(  No, mutta sähköstä kumminkin.
 • #21 kirjoittanut Ossi66 13 Jan 2022

 • Kotona kun saisi noiden naispuoleisten (esi)teinien vedenkulutusta hallintaan  :(

  Mulla on tuohon ratkaisu - pihasauna ja pesu siellä.  Tyttäret, ei oo kyllä enää teinejä, oppivat myös parin kerran jälkeen pesemään saunalla, kun ekat pari kertaa tulivat sisälle suihkuun.  Pihasaunalta tullaan nyt vain saunapuhtaana sisälle.
  Vedenkulutus 10-20 litraa/henkilö.

  Asia liittyy aiheeseen siten, että "kausipaikoilla" kannattaa käyttää samaa tekniikkaa - Hietasaaren kesäsauna on hyvä esimerkki miten tehdä.
 • #22 kirjoittanut putkimies 13 Jan 2022
 • Huomioikaa myös että siirtoverkko etelän suuntaan suomesta on parantunut eli teollisuuden voima saattaa pyytää markkinahinnan sähköstään, eikä myy sitä millään ihme toive-ale hinnalla.

   Nuo voimalat, esim olkiluoto 3 on voittoa tuottamattomia. Niitä pyöritetään ns. "mankala" mallin mukaan. Sähkö myydään osakkaille omakustannushintaan .

   ...Mikään ei tietenkään estä osakasta myymästä sähköä eteenpäin vaikkapa omille asiakkailleen mehevällä voitolla.
    Mankala-malli siis estää valtion kaksois/kolmoisverottamisen, jossa ensin voimantuottajan tuote verotettaisiin ja sen jälkeen voimanjakelijalta perittäisiin toistamiseen vero kunnes vielä ostajalta perittäisiin alv.. vihreät haluaisivat tämän mallin, jossa valtio voisi verottaa joka askeleella, kun voima siirtyy eteenpäin.

 • #23 kirjoittanut MRi 13 Jan 2022
 • Mulla on tuohon ratkaisu - pihasauna ja pesu siellä.  Tyttäret, ei oo kyllä enää teinejä, oppivat myös parin kerran jälkeen pesemään saunalla, kun ekat pari kertaa tulivat sisälle suihkuun.  Pihasaunalta tullaan nyt vain saunapuhtaana sisälle.
  Vedenkulutus 10-20 litraa/henkilö.

  Asia liittyy aiheeseen siten, että "kausipaikoilla" kannattaa käyttää samaa tekniikkaa - Hietasaaren kesäsauna on hyvä esimerkki miten tehdä.
  Helpoin ratkaisu on vedensäästö suihkupää. Tuollainen on itse asiassa jo hankittuna ja kokeiltuna. Vähän turhankin niukka annostukseltaan ja otin pois kun käytän itsekin samaa suihkua. Täytyisi hakea toinen vaihtoehtoinen ja mahdollisesti säädettävä malli.

  Hotelleissahan hanat on säädetty perusvirtaukseltaan siten, että vedenkäyttöä hallitaan. Suihkuista tulee just sen verran vettä että ei ala ärsyttämään. Hanoja kohteissa sen verran, että säädöt on tehty valmiiksi jo tehtaalla.
 • #24 kirjoittanut Hauho 13 Jan 2022
 • Ei taida veljet puhua kausipaikan sähköistä.  :(  No, mutta sähköstä kumminkin.
  Laajemmin ajatellen sähkö+siirronhinta varmaan vaikuttaa myös kausipaikan sähköhintaan?
 • #25 kirjoittanut Ossi66 13 Jan 2022
 • Helpoin ratkaisu on vedensäästö suihkupää. Tuollainen on itse asiassa jo hankittuna ja kokeiltuna. Vähän turhankin niukka annostukseltaan ja otin pois kun käytän itsekin samaa suihkua. Täytyisi hakea toinen vaihtoehtoinen ja mahdollisesti säädettävä malli.


  No varmasti helpompi ratkaisu - saunan rakennus kesti 3 vuotta kun teki käsityöperiaatteell ;D  Mutta eipä olisi hirsihommia tullut muuten opeteltua.  Seuraavan jos joutuu tekemään, pitää ehkä käyttää Fiskarsin lisäksi konelapiota pohjatyö ja viemärihommissa ;D

  Mutta tuo säästösuihku - meillä taisi olla aikanaan viikon käytössä ja palattiin vanhaan Oraksen päähän.  Nyt saunassa vedensaanti sopivasti rajoitettu 12l/min pumpulla - samoja joita käytän vaunussa ;)
 • #26 kirjoittanut mattikoo 13 Jan 2022
 • Helpoin ratkaisu on vedensäästö suihkupää.

  Teiniongelma oli myöskin jossain vaiheessa, niin laitoin suihkujen letkun väliin tämmöiset:
    https://www.biltema.fi/rakentaminen/lvi/hanat-sekoittajat-ja-tarvikkeet/hanatarvikkeet/virtauksenrajoitin-6-lmin-2000035113

  Tuo 6 l/min oli liian niukasti, mutta modasin virtauksen sopivaksi poraamalla pienen reiän rajoittimesta läpi. Tuli hyvä.  :D
 • #27 kirjoittanut yamppi 18 Jan 2022
 • Sähkö maksaa kausipaikalla 0,28€/kWh. Ainakaan vielä ei ole ilmoitettu, että nousisi hinta.
 • #28 kirjoittanut Turhan Höpöttäjä 19 Jan 2022
 • Sähkö maksaa kausipaikalla 0,28€/kWh. Ainakaan vielä ei ole ilmoitettu, että nousisi hinta.

  Aika tolokku hinta. Tuo panee jo vipinätä kausipaikan ja kaasumyymälän välille.  :)
 • #29 kirjoittanut Tarvasjoki 19 Jan 2022
 • Tuo 6 l/min oli liian niukasti, mutta modasin virtauksen sopivaksi poraamalla pienen reiän rajoittimesta läpi. Tuli hyvä.  :D
  Minkä kokosen reiän porasit miten moneen litraan kulutuskulutus nousi noin?
 • #30 kirjoittanut Karabiilisti 19 Jan 2022
 • Tuli tuossa ihmeteltyä sähkön hintaa versus öljy.
  Sähkö on nyt halvimmillaan kaiketi luokkaa siirto 5 cent ja myynti 11 cent (uudet tarjoukset) = 16cent
  Öljyllä tuotettu lämpö on 11-12 cent per kWh.
  Sekaklapilla 4.2 cent per kwh jos saa heittomotin 30e, kuten on edelleen saanut.

  Eli pökköä pesään...  Thumb

  Ja vaunuun kamiina...
Sivuja:
Toiminto