Tekniikkakeskustelut > Kylpyhuone ja WC

WC tiivisteetkö valskaa?

(1/6) > >>

AnneNoo:
Miksi ajon jälkeen näkyy WCpytyssä sisällä pikkuroskaa. Siis kuin olisi tiepöly noussut sisäänpäin. Mutta nyt olikin isompi ongelma. Joulunajan asuttiin autossa kyläpaikassa. Sanoin että joku vuotaa WCssä kun tabletti säiliössä ja silti haisi pissa. Tyhjennettiin säiliö ja uusi tabletti mukaan. Kun säiliössä hiukan täyttöä alkoi taas haju. No kotiin ajettua olikin kastin ulos vetäessä näky. Keltaista alla ja roiskeita ympäriinsä. Mikä pitää purkaa- mikä valskaa? Pitääkö hankkia koko säiliö uusi? Huuhtoessa ja yön vettä täynnä ei tuo säiliö näytä vuotavan. Korkista on kyllä kadonnut se ohut kirkas tiiviste rengas näköjään. Sekö syyllinen?

88k5:
Mikähän pytyn/kasetin malli?

Vuotaa voi kasetin ja maljan välinen tiiviste, joka tiivistää myös läpän - huoltotoimena pitäisi olla edes kerran vuoteen voitelu, niin ei lähde kuivuttuaan sijoiltaan. Läpästä on voinut keskitappi (C250/260 sarja) antautua (ei sulkeudu kunnolla sen jälkeen). Tai maljan läpänkäyttövivusto löysällä (C-200 sarja).
Kasetin läppäkoneiston kannen tiiviste saattaa myös vuotaa (roiskeet kasetin päälle/sen tilaa). Samoin SOC-mekanismi (C-200 sarja tuuletus) saattaa huonosti sulkeutua tai sen tiiviste vuotaa..

Tiepöly onkin spesiaalimpi keissi, jos muualta kuin istuin kannen/renkaan välistä tullut..

K.E.V:
Eiköhän se tuollaisen vaadi uuden
https://www.sarkacaravan.fi/product/11041/tiiviste-thetford-c2-c3-c4

putkimies:
 Jätesäiliön korkissa kuuluu olla tiiviste.

  Kemssasäiliön läppä auki AINA ennen kuin istutaan tarpeille.

  Tarpeita ei pidä laskea suljetun läpän päälle.

 Jos näin tekee, virtsa voi valua säiliön ulkopuolelle.

   Ajon aikana kemssan jätesäiliö kuuluu olla paikoillaan korkki ja läppä suljettuna. Säiliö on umpio, paitsi että sen päältä on johdettu tuuletusputki auton alle. Mikäli tuuletusputkea pitkin tulee pölyä säilön sisään säiliö ei ole tiivis. Autossa on ajon aikana alipaine ja tuo alipaine ei kuulu päästä kemssasäiliöön.

 Hmmm.  Onkohan ihan varmasti kemssan säliössä oikeanlaiset venttiilit? Nimittäin jos on kyse käytetystä ajoneuvosta ja on ostettu uusi säiliö niin siinä voi olla vakionaerilainen venttiili...
 Pitäisi tietää kemssasäiliön tyyppi...

putkimies:
 
 Arvelen että on kaksi eri vikaa, virtsan vuoto on eri vika, tiivistevika,  ja pölyn tunkeutuminen on eri asia.  Sanoisin että pikkuvikoja kunhan ne on paikallistettu.

 Tässä kuvia ilmaventtiilistä. Kaksi vaihtoehtoa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View