Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

polar 560 vm 2005 lämminvesi varaajan tyhjennys kyssäro

(1/1)

huikkanen:
POLAR 560 VM 2005 LÄMMINVESIVARAAJAN TYHENNYS KYSSÄRI

TERE!

Onnistuuko Polar 560 vm 2005 pelkästään lämminvesivaraajan veden tyhjennys? ja käyttövesi säiliöön jäisi esim. wc varten huuhteluvesi? Avaanko tuon keltaisen hanan auki? voiko sen jättää talveksi auki? tai kiinni? Vaunussa pidän lämmön päällä koko ajan? Mutta en tartte lämmintä vettä

Vaunu malli on mulle uusi tuttavuus siksi kyselen

kulkuri

Haapaniemen Paroni:
Keltanen hana auki vaan, siellä pitäs sitten erikseen raittiille vedelle oma tyhjennys hana.

huikkanen:
Kiitos!

K.E.V:
Mutta aina kun avaat hanan se alkaa täyttää kuumavesipuolta ja jos siellä tyhjennyshana auki vedet tulee pihalle

88k5:
Jos, tuon keltaisen Alden (lämminvesivaraajan tyhjennyshana) avaa ja yrittää samanaikaisesti käyttää kylmää vettä, niin kyllä se vesi kiertää Alden kautta maahan.. mikäli lattian alapuolinen ulostulo ei ole jäässä/tukossa. Mikäli vesipumppu pärähtää käyntii..

Lämminvesivaraaja ei tyhje kunnolla ellet samalla avaa jonkun hanan kuumavesipuolta (saa korvausilman sieltä). Paras tapa on tyhjentää koko kuumavesipuoli;
1. avaa tuon keltaisen hanan ja jättää sen auki
2. kauimmasta hanasta laskee hetken ilmaa varaajaan, eli kuumalinja tyhjenee varaajan suuntaan. Sitten hana kiinni
3. sitten sama seur. lähimmälle. Hana kiinni.
4. seuraava jne
5. Lähimmän hanan jättää sitten auki, jotta kaikki vesi varaajasta valunut ulos.
6. Kaikki muut hanat sitten auki

Idea on siis saada varaajan korvausilman saannilla kaikki kuumavesilinjat mahd. tyhjiksi. Yleensä jos on erillisiä jakotukkeja kuuma ja kylmävesipuolella, tukkien läheisyydessä on vielä tyhjennys hanat.

Jos kuumavesivaraajan tulopuolella ei ole sulkua, varaaja täyttyy ainakin osin, jos vesipumppua pyöritetään kylmäveden tarpeeseen.
Voi olla, että joissain kulkimissa voi toimia tuon keltaisen sulkeminen (ja ennen sitä on puhallettu kaikki mahdollinen vesi ulos), jotta varaajaan ei pääse vettä kun siellä oleva ilma ei pääse poistumaan veden tieltä  - riippuu vedenpaineesta puristuuko ilma kasaan ja laskee vettä hieman sinne. Ainakin jos jok käyttäjä menee hanaa kääntämään kuuman puolelle, niin tilanne (kuiva varajaa) on menetetty..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View