Forum > Matkailuautot

Ducaton huohotin jäätyi (Lehtijuttu)

(1/6) > >>

Aakku:
Onko niin, että Ducaton huohottimen jäätyminen on ainoastaan maskisuojan varassa...?

Minulla on ollut se käsitys, että huohottimessa olisi eristys ja mahdollisesti lämmitys Suomeen maahantuoduilla malleilla. Itse käytän maskisuojaa lähinnä estämään suolaveden ja lumen menoa kennostoon.

"Matkailuauton ostanut yritti maksattaa omat virheensä myyjällä – pakkanen paljasti heikoimman lenkin"
https://www.is.fi/autot/art-2000008408359.html

Karabiilisti:
2007 mallinen auto ja 32500 euroa????
Ja moottorin korjaus 12000 euroa?

Rahastuksen makua molemmissa...

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 17.11.2021     kello on 07:10 ---Onko niin, että Ducaton huohottimen jäätyminen on ainoastaan maskisuojan varassa...?

Minulla on ollut se käsitys, että huohottimessa olisi eristys ja mahdollisesti lämmitys Suomeen maahantuoduilla malleilla.
..

--- Lainaus päättyy ---
Tuohan se on ollut vuosikymmenet tuon merkin kompastuskivi - maahantuoja asennellut sitten vaihtelevalla menestyksellä lämmityksiä siihen. Lämmitysvastus laitettu "fiksusti" ajoneston sulakkeen taakse. Karavaanipalstoilla alkuunsa ihmeteltiin mikä se tuo avaimen kuva kojelaudassa on, eikä auto käynnisty... vastus oli vikaantunut.
Joku keksi laittaa vastuksen tilalle kiertämään jäähdytysvesi ja lämpöeristää vielä viristys. Kumma vain, että nuo tietyt välimeren-merkit ovat tehtaalta tullessaan jo vajaita pohjolaan.. sitten pidettiin pakollisena varusteluna maskisuojaa ja moottorintilan pohjasuojaa sekä lopputilkkeenä vielä sisälokareita ettei lämpö karannut. Ei riittänyt että koppi oli hataran kylmä ja yhtä vaihdetta "ei saanut käyttää"..

Välttämättä matkailuauton alusta ei ole lähtenyt tehtaalta loppumarkkina-alueen mukaisella koodilla (eli varustelulla), eikä maahantulossa 2. vaiheen valmistajan jälkeisessä ketjussa asiaa ole puututtu/korjattu, vaikka puute ollut tiedossa. Aikoinaan vielä tämä hlö- ja pakupuolen nimeltä mainitsematon maahantuoja suhtautu hyvin ynseästi "muiden kuin virallisen maahantuojan" kautta tulleisiin pakualustoihin. Samainen itärahotteinen organisaatio osti tuomansa ajoneuvot tehtaalta ilman tehdastakuuta, antamalla omansa (pidempi) sen sijaan - ongelma vain siinä oli takuun katkeaminen omistajanvaihdossa. .
Noiden ja muiden teknisten syiden takia en ole halunnut noita merkkejä pihaan silloin, enkä oikein nytkään "lämpene" kun en muita parempia ominaisuuksiakaan tiedä niissä olevan 8)

Aakku:
Jos huohottimessa ei ole eristystä, tai lämmitystä, niin riittääkö maskinsuoja...?

Itse olen sitä mieltä, että maahantuojan pitäisi varustaa auto Suomen talveen. Mikäli itse olisin maahantuojana, niin selvittelisin nämä hommat ensimmäisenä.
Minusta maahantuojan pitäisi olla vastuussa auton toimivuudesta Suomen oloissa.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 17.11.2021     kello on 09:06 ---Jos huohottimessa ei ole eristystä, tai lämmitystä, niin riittääkö maskinsuoja...?

Itse olen sitä mieltä, että maahantuojan pitäisi varustaa auto Suomen talveen. Mikäli itse olisin maahantuojana, niin selvittelisin nämä hommat ensimmäisenä.
Minusta maahantuojan pitäisi olla vastuussa auton toimivuudesta Suomen oloissa.

--- Lainaus päättyy ---
Toiset moottorivalmistajat tekevät suunnittelupöydällä "talviset ratkaisut" jo valmiiksi - siis pelkästään huohotinputkien pituudella ja sijoittelulla talvisen moottorin lämmön vaikutusalueelle pärjää..

Matkailuautojen maahantuojissa on kova kirjo - alkaen ihan yksityisistä..  :laugh: Mikä se on sitten virhevastuun raja moottorilla / kuka valmistajaa täällä edustaa? Ketjun 1. vaiheen valmistaja on kauimpana kuluttajasta  ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View