Forum > Sähkölaitteet

Transit / Hobby päiväajovalot ?

(1/2) > >>

ewj:
Transit -07 sammutettaessa auto jäävät päiväajovalot palamaan. Sammuvat vasta, kun käyttää valokytkimestä valot päälle ja pois. Olisiko relevika vai ? Asiallisille tietäjille suuret kiitokset etukäteen.

Karabiilisti:
Ei siinä mitään saattovaloja ole?

88k5:
Kerrataampas;

* syttyvätkö ajovalot (ja parkit) ite käynnistettäessä autoa vaikka valokytkin on 0-asennossa?
* valokytkintä voi pitää aina "ajovalot" -asennossa. Syttyvätkö ajovalot ja parkit vasta käynnistettäessä autoa?
* Vai onko homma ihan manuaalista? Poikkeuksena, jos moottori sammutetaan, ja valokytkin vielä "ajovalot" .asennossa, ajovalot sammuvat ja parkit jäävät palamaan Omani (-07, Italo koodilla https://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do) kohdan 3. mukaista, valokytkimessä oli pysäköintivalo toiminto vielä, eli vilkulla kerrottiin kummanpuoliset jäävät vain palamaan haluttaessa..
Tiettävästi kohdan 1. mukaisiakin on maahantuojan kautta tulleissa pakuissa. Sen sijaan  kohdan 2. mukaisia en ransuissa ole nähnyt..

Edit: ajovalot vai onko autossa jälkiasenteiset DRL:t (päivävalot) siellä "sumari rei'issä". Ohjainboksi toiminta saattaa aiheuttaa tuon kun auton starttiakun jännite vielä jonkun aikaa sammutuksen jälkeen yli 13V (eri kuin korkeampi kytkeytymisjännite). Kun valokytkintä käytät parkeilla, pakkokytkee boksi nuo pois.. saattaa olla, että hupipuolen laturikin sytyttää DRL:t.
Korjauksena ottaa ohjaimen +12V virtalukon toiminnan takaa, eikä suoraan akulta.

tsahkali:
Kaksi asiaa tulee mieleen:
Kuten edellä todettiin, valot haistelevat jännitettä.
Tai, ne on kytköksissä auton muuhunkin elämään.
Eli, kun virrat sammuttaa, autossa jää äly päälle noin puoleksi minuutiksi ja sitten virrankulutus menee nollille.
Oletko odottanut hetken?

ewj:
Kiitos vastauksista. Joskus sammuvat heti, kun ensin sammuttaa auton ja sitten vasta valot. Lienee kuitenkin se saattovalo tms. juttu kun malttaa vain odottaa, niin sammuvat kyllä itsestäänkin. Tosin mielestäni aika pitkään ovat päällä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View