Tekniikkakeskustelut > Kylpyhuone ja WC

WC:n huuhtelu ei toimi/ THF C-200

(1/3) > >>

Kapusta10:
WC:n huuhtelu lakkasi yhtäkkiä toimimasta. Kyseessä kasettiWC Thetford C-200CS. Foorumin sivustoja kahlattu eikä ratkaisua kyseiseen ongelmaan löytynyt sieltä. Ostin uuden magneettiventiilink in ja kokeilin sillä, ei vaikutusta. Vanhaa kokeilin irrallaan ja tuntui toimivan ihan hyvin. Myöskään venttiilin sihti ei ollut tukossa. Pumppu toimii ja tekee paineen venttiilille asti, mutta sitten jostain syystä venttiili ei aukea. Sulake (3A) tarkistettu ja kokeiltu, lisäksi kokeiltu sulakkeen tilalla johtolankaa, ei vaikutusta. Painonappikytkimell e tuntuu virrat tulevan, samoin magneettiventtiilil le. Nyt alkaa lyödä tyhjää, että missä vika. Olisiko hyviä ideoita?

K.E.V:
Ja se suodatin ok? Tuleeko vesi magneettiventtiili lle saakka?

88k5:
No, eiku jännitteitä mittailemaan. Tuleeko käyttöpainikkeelle, ja siitä eteenpäin.. mihin katkee.

Karabiilisti:
Minkäs ikäinen kulkine?
Itellä oli sama ongelma kesällä, virrat pois hetkeksi autosta ja takaisin ja taas toimi.

Eli jos on näitä bus ohjattuja systeemejä niin buuttaus voi auttaa.


Tai sitten maadotuksen tarkistus.
Kapusta10:
Kiitos kommenteista!
Kuten tuossa alussa kerroin, niin virrat tulee kytkimelle (WC painokytkin) sekä magneettiventtiilil le. Samoin vesi tulee magneettiventtiilil le sekä suodatin on puhdas. Auto vanha, vuoden -99 malli Solifer/Ducato, joten ei ole näitä bus-ohjattuja. Nuo johdotuksetkin on aika hankalia, kun vaihtavat vielä väriä jokaisessa välissä ja pakattu tiiviisti suojamuoveihin. Täytynee vielä kokeilla irrallisella johdolla magneettiventtiilin maadoitusta, jos siltä väliltä jostain kohtaa johto poikki. Sokeripalalle asti ainakin maadoitus kunnossa (mitattuna), mistä sitten jakautuu eri toimintoihin. Vai onko jollain vielä jokin "viisastenkivi"?
PS. Osaako joku sanoa, mikä tässä WC:ssä on siinä sulakkeen alla oleva n. 3 cm pitkä neliskulmainen ja joku 6 mm kanttiinsa oleva mötikkä, johon tulee kaksi mustaa johtoa? Mötikän päällä on tumma ikään kuin joku liukutasotunnistin. Johdot menee samaan nippuun muiden kanssa, mutta mitään vastakappaletta sille ei ole. Myöskään WC:n räjäytyskuvassa ei ole sitä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View