Tekniikkakeskustelut > Lämmitys ja ilmastointi

Alden toiminta

(1/2) > >>

Mimapa:
Hei! Aloittelijan varmasti idiootti kysymys, mutta: kun laitamme vaunun lämmityksen päälle, täytyykö vesitankissa olla silloin vettä? Toisinsanoen tarkoittaako "kiertovesipumppu" lämmityksessä sitä, että se lämmittää nimenomaan sitä tankkiin laitettavaa vettä, jota myös hanoista tulee? Meillä ei ole tarpeen käyttää vesihanoja ollenkaan, mutta lämmityksen haluaisimme päälle (sähkö) joten mietin, joudummeko sitten kuitenkin täyttämään vesisäiliön. Ja olen kyllä lukenut ohjekirjan, en vain löytänyt tähän vastausta. Kiitos jos joku jaksaa selkokielellä selittää! 😅

Knaus-90:

--- Lainaus käyttäjältä: Mimapa - 26.08.2021     kello on 11:22 ---Hei! Aloittelijan varmasti idiootti kysymys, mutta: kun laitamme vaunun lämmityksen päälle, täytyykö vesitankissa olla silloin vettä? Toisinsanoen tarkoittaako "kiertovesipumppu" lämmityksessä sitä, että se lämmittää nimenomaan sitä tankkiin laitettavaa vettä, jota myös hanoista tulee? Meillä ei ole tarpeen käyttää vesihanoja ollenkaan, mutta lämmityksen haluaisimme päälle (sähkö) joten mietin, joudummeko sitten kuitenkin täyttämään vesisäiliön. Ja olen kyllä lukenut ohjekirjan, en vain löytänyt tähän vastausta. Kiitos jos joku jaksaa selkokielellä selittää! 😅

--- Lainaus päättyy ---
Ei tarvitse tankkiin vettä, kiertovesipumppu kierrättää lykolinestettä vaunun
pattereissa, jotka kiertää siellä vaunun alareunassa ja lämmittää vaunua.
Sähkö päälle vaan, tai kaasulämmitys.

Mimapa:
Kiitän vastauksesta! Asia ymmärretty. :)

88k5:
Ei sitä patterien glykolivettä kukaan suuhunsa laita. Sitä sen kiertovesipumppu pyörittää.

Tuorevesipuolella ei tartte olla vettä - ei putkissa eikä Alden varaajassa, jos ei halua laittaa.. riippumatta energiavalinnoista.
Toisaalta, jos vettä hanoista laskee, niin se tuorevesipuolen pumppu täyttää samalla Alden lämminvesivaraajan.

Hauho:
Jos kuitenkin on vedelle edes pientäkään käyttöä ei ole kovin suuri vaiva täyttää vesisäiliö, jos vesi on helposti saatavilla tankkiin.  Poistaminen ei ole niin suuri synti koska täytetty vesi on yleensä elintarvikelaatuine n muutaman päivän.  Tarpeeton tuore vesi ei poistettaessa saastuta maaperää missään.  Paljon puhutaan vedestä erottelematta eri tankeissa olevia vesilaatuja.  Ne ikävät vedethän ovat puhekielessä harmaita (mm. tiskivesi) ja ruskeita (mm. vessavesi).  Noiden vesien paikka on muu kuin maantieoja eli kuuluvat puhdistettavien joukkoon.
Vesisäiliöön ja putkistoon kertyy tyhjänäkin mm. bakteereja joiden uskovan määrällisesti laantuvan putkien kautta useasti laskettavan veden myötä.  Myöskään vesisäiliöön lisättävien eri puhdistavan ja desinfioivan myynnissä olevien käyttö vähentää mm. bakteerien määrää.  On kuitenkin huomioitava allergiat ja muut seikat eri ainelle.
Itse käytän 1 - 3 kertaa vuodessa noita aineita eli laitan aineen käyttöohjeen mukaisesti vesisäiliöön, annan sen vaikuttaa ohjeen mukaisesti (myös putkistossa) ja poistan jätevesitankin kautta.  Huuhtelen pari kertaaa tankin täyttäen ja laskien osan putkiston kautta ja pääosa suoraan tankista tyhjennyshanasta.
En muista saaneeni koskaan ongelmia vaununi/autoni tankeista.  Kuitenkin matkaa on tehty jo kohta viisikymmentä vuotta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View