Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Sähköpatruuna ja vesijärjestelmän puhdistus

(1/6) > >>

510 L:
Sähköpatruunan kiertovesipumppu ei toiminut, mutta sain sen toimimaan vaihtamalla uuden konkan.Vaan nyt ilmeni uusi ongelma. Eli kiertovesipumppu pyörii aina, kun kytkee 230 volttia vaunuun. Vaikka ei siis ole vastukset päällä. Termostaatin asento ei vaikuta. Eikä vastukset ole olleet päällä,eli ei ole ylikuumentunut. Eikös toi patruunan pumppu saa virran patruunan kautta, eli ei pitäisi pyöriä, kun patruuna ei ole päällä. Mistähän syytä/vikaa voisi hakea, ohjauspaneelista vai sähköpatruunasta.

Pikkuhiljaa alkaa selviään, että kun ostaa vanhan vaunun, huolto-/korjauspäiviä tulee paljon enemmän kuin matkapäiviä.

VESIJÄRJESTELMÄN PUHDISTUS

Laitoin vaunuun lämminvesivaraajan ja nyt, kun käyttövesijärjestel mäpitäisi saada puhtaaksi, ihmettelen,miten saan varaajasta kaiken veden pois. Pitääkö pönttö ottaa puhdistusta varten irti paikaltaan. Pohjallehan jää tyhjennyksen jälkeen muutama litra vettä ja kaikki epäpuhtaudet.

kimi:
mikä lämmitin ja varaaja sinulla on. On niissä kaikissa tyhjennys, muuten jäähtyisi talvella

mjo33400:
Alden patruunoissa on kiertovesipumpun ohjaus erikseen ja Primuksen pumpuissa menee päälle kun laittaa 1kw.


510 L:
VESIJÄRJESTELMÄN PUHDISTUS
Vaunu on Solifer 510L (vm 1991), sähköpatruuna, jonka päässä on vesipumppu, Primuksen 2470 ja lämminvesivaraaja 8096. Olen siis asentanut lämminvesivaraajan itse, olisiko alempaan käyttöveden läpiviennin sisäpuolelle pitänyt laittaa tyhjennystä varten jatkeeksi muoviputki. Muistelen, että käyttöveden ulostuloputken sisäpuolella on kupariputken pätkä, joka on käännetty ylöspäin (olisi kait pitänyt osoittaa säiliön pohjaan päin). No, näyttää nyt ilmeiseltä, että varaaja pitää ottaa letkuista irti ja puhdistaa. Ja ehkäpä sitä varaajaa en tarvitse vaunussa lainkaan. Muutenkin ihmetyttää,miksi varaajassa lämmitysneste on kierukassa ja lämmitettävä käyttövesi säiliössä. No, ehkä kierukka on niin lyhyt, että lämmintä vettä ei olisi tullut riittävästi.

SÄHKÖPATRUUNAN VESIPUMPPU
Nyt ei toimi oikein, mutta tarkistan vielä liitokset uudelleen. Sähköpatruunan vesipumppu hurisee, vaikka lämmitystä ei ole kytketty. Eli ohjauspaneelista ei tuntuisi tulevan oikeita ohjeita.

mike:
Milläpä sen kierukan tyhjentäisit jos siellä olisi vettä? Jäätyessään rikkoisi sen! Vaipan voi kyllä tyhjentää jos oikein asennettu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View