Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Autonakun ylläpitovaraaminen

<< < (3/9) > >>

0yxxy0:
https://www.motonet.fi/fi/tuote/454986/Defa-ChargerKit-1205-Flex-12V-akkulaturisarja-450034 siinä valmis sarja muutakuin nakkaa paikalleen 5A laturi.
 näköjään pelkän 10A laturin hinnalla. Tosin jos 2h lämmitys kellot niin vois olla parempi tuo 10A laturi

retkeilijä:
Kiitoksia vastauksista. Defa menee hankintaan, mutta vasta talvella. Tarkistutan ensin uuden akun tarpeen.

Karabiilisti:
Jos on autossa vaan polttoaine toiminen lämppäri niin kannattaa hankkia se defa ja siihen haaroitussarja ja lohkolämppäri/letkulämppäri/säteilylämppäri mikä autoon sitten sopiikin.
Lisähinta ei ole iso ja jos käytettävissä on "ilmaista" sähköä kuten työpaikan tai taloyhtiön tolppa niin se maksaa ittensä takaisin.
Polttoaine lämppäri vie sen 0.7 litraa tunnissa. Eli jos lämmität tunnin aamusti ja illalla niin 1.4l per päivä... joka on lähes 3 euroa...3e*6kk*30pv -> 540eur/vuosi
Lohkölämppäri makselee ehkä 70-80 eur ja haarasarja varmaan suunnilleen saman. Eli vuodessa maksaa ittensä takasin vaikka lämmittäisi vaan 30min per kerta.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti -  2.08.2021     kello on 07:43 ---Polttoaine lämppäri vie sen 0.7 litraa tunnissa. Eli jos lämmität tunnin aamusti ja illalla niin 1.4l per päivä... joka on lähes 3 euroa...3e*6kk*30pv -> 540eur/vuosi
Lohkölämppäri makselee ehkä 70-80 eur ja haarasarja varmaan suunnilleen saman. Eli vuodessa maksaa ittensä takasin vaikka lämmittäisi vaan 30min per kerta.

--- Lainaus päättyy ---

Kuka ihme pöhöttelee Weballa tuntia!?! :o Vaikka itselläkin on tuo melko suuri koppanen Berlingo XL, niin nyrkkisäännöllä minuutti ja pakkasaste ollaan menty, ikkunat sulina, moottori esilämmitettynä, auto valmiina liikkeellelähtöön. Tokihan tuo vielä jatkaa sitä weballa pöhöttelyä myös ajon aikana, jotta saa moottorin nopeammin käyntilämpöiseksi saakka, mutta siltikin varsin hyvin on PK-seudun pörinöissä akussa potku riittänyt. About kerran kuussa Benettonin ylläpitolaturilla akku yön yli latauksella täyteen ja hyvin piisaa 8)

Pakkasilla kannattaa kiinnittää huomiota myös akun lämpimänä pitämiseen, miten sen saisi suojattua siltä pahimmalta, suoralta ajoviimalta. Lämmin akku kun ottaa myös sitä virtaa helpommin vastaan = lataantuu nopeammin ajossa. Toki akun lämmitin olisi se ultimate-ratkaisu tähän, mutta ihan pelkällä suojaamisellakin pääsee jo ison askeleen parempaan suuntaan Thumb

Karabiilisti:
Ei weba/eber tarvi kuin vartin mutta varmasti moni pöhöttelee sen koko tunnin.

Ja joissain autoissa ei anneta weballe/eberille käynnistys aikaa pyyntinä vaan haluttu starttiaika...ja auto päättää itse milloin weba/eber starttaa perustuen sen omiin tuntemuksiin...joll oin aikaa jonka se käy ei tiedä kukaan...mutta on kokemuksen mukaan yli puolen tuntia-tunti. Se kun haluaa että omistajalla on hyvä olla  ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View