Forum > Käyttö- ja jätevesi

Pakkasvaurioita

(1/1)

HiTec:
Hupsista!

Oli sittenkin jäänyt viime syksynä keittiön hanaan joku tippa, joka nyt sitten käytössä tietysti vuosi, oli lokerikon ylälaatikko vettä täynnä :(

No ihmettelinkin jo kun viime kesänä vettä tuli hanasta välittömästi ja nyt joka kerta hanaa aukastessa se pörisi ensin ilmaa, ennen kuin virtaus vakiintui. Tietty pelko tässä vaiheessa oli jotta hana halki tms. mutta ei kun selvittämään. Vetolaatikoston ylin pois paikoiltaan ja jo hanaan pääsikin käsiksi alakautta. Sokeripalasta sähköjohdot irti, pari niparia katki ja vesiletkut liittimistään irti. Nyt pääsikin itse hanan mutterin aukasemaan ja hanan nostettua tiskipöydän läpi ylös :)

Hanan rakennetta hetken tutkittuani paljastui että siinä olevat 45ast kulmaliittimet vesiletkuille oli kirkkaan keltaisella lukkotapilla asetettu paikoilleen ja nyt sininen oli lipsahtanut tapin yli, joten pienellä nyppäsyllä oli liitin irroitettavissa hanasta. No tappi kokonaan pois ja punainenkin liitin irti. Hiukan tutkiskelua, pohdiskelua ja taisimpa hanaan puhallellakin saadakseni selville oliko homma tosiaan tuosta sinisen löystymisestä kiinni vai olisiko rakenteessa muitakin vuotoja. No noita ei kuitenkaan löytynyt, joten molemmat liittimet kunnolla paikoilleen ja lukkotappi kiinni, jonka jälkeen vielä tarkastus puhaltamalla jotta ei ylimääräisiä suhise. Hmm. Olisikohan vuoto tosiaan ollut tuossa ???

No hana takaisin paikoilleen ja sähköt kiinni, niin oli setti valmiina koeponnistukseen - toimi! Vielä viimeistelyksi pari uutta niparia ja varmistukseksi vielä kääräisin tuohon hanan juureen palasen kuivaa talouspaperia indikaattoriksi, joskos se kuitenkin vielä jostain tihkuisi ja näin paperi kostuisi. Vielä ylälaatikko paikoilleen ja homma valmis. Ei kun odottelemaan, joskos päivän parin käytöllä paperi kostuisi - ei kostunut. Eli tällä kertaa taisin päästä vielä pienellä, mitään ei ollut lopullisesti rikkoutunut ja paikatkin sai helposti kuivattua. Vielä Truman ilmaputki kun viimeistelee kuivauksen, se kun myös kiertää tuolta vetolaatikoston alta, hönkii rei'istään sinnekin ilmaa ja näin jo ekan yön jälkeen oli paikat jälleen rutikuivat Thumb

88k5:
Tarkasta nyt vielä siten, että keittiön hana kiinni, ja vessasta otat ihan liruttamalla vettä - keittiössä paineet tapissaa.

Tekeekö sitten uudestaan löystymisen kun kerran on tehnyt, vai tehtaalta tullessa jo ollut..

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec -  2.07.2021     kello on 10:03 ---Hanan rakennetta hetken tutkittuani paljastui että siinä olevat 45ast kulmaliittimet vesiletkuille oli kirkkaan keltaisella lukkotapilla asetettu paikoilleen ja nyt sininen oli lipsahtanut tapin yli,

--- Lainaus päättyy ---

Siinä liittimessähän on ura, johon se keltainen tappi menee.
Oliko uran reuna varmasti ehjä, ettei lähde paineesta irti?
Jos vaurioita on tullut, ongelman voi joskus ohittaa vaihtamalla ne liittimet keskenään,
jolloin tapin kohdalle saa ehjän uran.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 -  2.07.2021     kello on 10:20 ---Tarkasta nyt vielä siten, että keittiön hana kiinni, ja vessasta otat ihan liruttamalla vettä - keittiössä paineet tapissaa.
Tekeekö sitten uudestaan löystymisen kun kerran on tehnyt, vai tehtaalta tullessa jo ollut..

--- Lainaus päättyy ---
Tarkistettu, kuiva on ja vaunullaki jo sen verran ikää, jotta lienee tehdaslöysäkin jo aikaa sitten irronnut jos näin olisi, luulen 8)


--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali -  2.07.2021     kello on 10:31 ---Siinä liittimessähän on ura, johon se keltainen tappi menee.
Oliko uran reuna varmasti ehjä, ettei lähde paineesta irti?

--- Lainaus päättyy ---
Tätä itsekin ajattelin, en vaihtanut liittimien paikkaa, mutta sen verran pyöräytin letkut toiseen suuntaan että ehjää uraa pitäisi olla lukkosokalle tarjolla. Toki myös itse sokan tarkistin, se kun oli pikkasen lituskainen ja reikä pyöreä, niin nyt on sokka vaakatasossa ja näin lukkokin varmaan pitää paremmin. Toki liitinten päittäin vaihto olisi ollut varmempi, mutta sininen ja punainen liitin kuten letkutkin => olisi mennyt värit väärin, niin ei kehdannut ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View