Forum > 12 voltin järjestelmä

Dethleffs ohjaustaulun 230V led vilkkuu

(1/3) > >>

Matso:
Minulla on lainassa isäni -90 mallin Dethleffs asuntoauto ja ongelma on seuraava:
Kun 230V sisääntuloon tuodaan verkkovirta niin ohjaustaulun LED alkaa välkkyä ja pelkääjän istuimen alla olevasta ELD 99 laatikosta kuuluu releen napsuntaa samaan tahtiin. 230V on koko ajan päällä pistorasiassa joten joku rele nyt vaan napsuttaa ja varmaan hajoaakin jos pitää verkkovirtaa päällä.
Mistä lähtisi tätä vikaa etsimään?

Nuo ELD 99 liitttimet ovat herkkiä kun niihin koskemalla saa ohjauspaneelin 12V napin toimimattomaksi ja asunto-osan pimeäksi...vähän taas heilutusta ja sähköt tulee taas päälle...WD-40 puute?

88k5:
Onkohan hupiakku kiinni tai hyvässä hapessa?

mjo33400:
On WD40 puute. Liittimet irti useampaan kertaan rasvauksen jälkeen.

Matso:
Ohjauspanelin 12V kytkin / rele lähti pelittämään WD-40 käsittelyllä ja tuon pienen liittimen ( ryhmä 3/paneeli) liittimet olivat silminähden hapettuneita…muut kirkkaita.

Kaikkien liittimien WD-40 käsittey ja tökkiminen ei kuitenkaan lopettanut tuota 230V ledin vilkkumista ja releen napsutusta  ELB:n sisuksissa.

Hupiakku on kiinni ja latautuu n 14.5V:lla kun auto käy samoin starttiakku. Mittaan vielä nuo latausjännittet kun tuo napsuva 230V on päällä ja moottori seisoo.

Matso:
Kun 230V on kytketty niin napsunnan ja ledin vilkkumisen lisäksi molempen akkujen napajännittet ovat tasaiset ja  n 12.5V joten tuo ELB ei nyt kyllä lataa kumpaakaan akkua verkkokäytössä vaikka pistorasioissa on 230V koko ajan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View