Forum > Jääkaapit

Jääkaapin tuuletin

(1/12) > >>

posilo:
Olikos käytännön vinkkejä mihin / miten / millaisella tuulettimella jääkaapin lämmönvaihtoa saisi tehostettua. Käytännön esimerkkejä (tmv).

Mautoilija:
Haku antoi tällaisen tuloksen:
https://karavaanari.org/index.php/topic,95.0.html

Reissaaja80:

--- Lainaus käyttäjältä: posilo - 10.06.2021     kello on 17:47 ---Olikos käytännön vinkkejä mihin / miten / millaisella tuulettimella jääkaapin lämmönvaihtoa saisi tehostettua. Käytännön esimerkkejä (tmv).

--- Lainaus päättyy ---

Tietokoneen tuuletin jääkaapin yläritilään puhaltamaan ulos päin. Itsellä on 2kpl 120mm tuuletinta ja pelkällä katkaisimella, ei termostaattia.

vaanari61:
1 kpl 140mm laadukas tietokoneenjäädytyk seen tarkoitettu puhallin kytkimellä/ilman termostaattia.

Asennettu puhaltimen mukana tulleiden silikonikannakkeide n avulla puhaltamaan ilmaa yläritilästä ulos. Silikonityynyt vaimentavat muutoinki hiljaisen puhaltimen mahdolliset resonanssiäänet minimiin.

Miksi yksi puhallin ?

Siksi yksi mutta isonhalkaisijan omaava puhallin jotta se ei häiritsisi normaalia ilmankiertoa kun puhallinta ei tarvitse ja suurenhalkaisijan omaavat puhaltimet on yleensä hiljaisia ja tehokkaita, yleensä . . . Poikkeus vahvistaa säännön... Toki  puhaltimia löytyy isommalla halkaisijalla mutta tuo oli semmoonen kompromissi...

Ruuteri:

--- Lainaus käyttäjältä: Reissaaja80 - 10.06.2021     kello on 18:33 ---Tietokoneen tuuletin jääkaapin yläritilään puhaltamaan ulos päin. Itsellä on 2kpl 120mm tuuletinta ja pelkällä katkaisimella, ei termostaattia.

--- Lainaus päättyy ---
Sama täällä. Katkaisija merkkivalolla. Ehkä hiukan auttaa..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View