rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Kirjoittaja Aihe: Hyttyskarkotteet  (Luettu 3375 kertaa)

*****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Banned!
  • Viimeksi paikalla:14.07.2021 kello on 09:57
Vs: Hyttyskarkotteet
« Vastaus #75 : 17.06.2021 kello on 17:20 »
Muutama kimalainen on pyörinyt nurkissa mutta niistä ei juurikaan pölyttäjiksi ole.
Hillan pölyttävät kaikenmaailman pikkuötökät ja ne voivat hyvin.
Joskus myöhemmin tulevat sitten sääsket.
 Thumb oikealle sanalle:Hilla!
Ehkä sinun pitää päivittää biologia. Kukasta kukkaan liikkuvat hyönteiset ovat pölyttäjiä. Kimalainenkin kuuluu niihin. Nämä kaikki ovat hyönteisiä johon prallertriini vaikuttaa.
Sääskien ensimmäinen sukupolvi on runsas. Seuraavan sukupolven määrä riippuu säästä. Kuiva ja kuuma kesä ei sääskille ole suotuisa.
Sen verran on veressä pohjoista, että tiedän millä nimellä suomuurainta pitää nimittää.

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 03:06
Vs: Hyttyskarkotteet
« Vastaus #76 : 20.06.2021 kello on 13:36 »
Hyvä konsti hyttysten ja muiden itikoitten karkoittamiseen on etikka. Pesuvatiin parilitraa vettä ja loraus etikkaa, vati aurinkoon niin haihtuminen runsasta. Meillä pihalla "suihkukoriste". Sen veden joukkoon etikkaa, ei ole inisiöitä ollut, ennen oli.

*****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:36
  • Autossa on pyörät
Vs: Hyttyskarkotteet
« Vastaus #77 : 26.06.2021 kello on 14:28 »
Lainaus facesta
Lainaus
.Karvavaanarit HOX HOX HOX !!!!

Nyt tulee pitkä teksti, mutta koeta jaksaa lukea!
Meidän juhannusaatto sai melko pelottavan käänteen aivan hetkessä.
Oltiin mökillä perheen kanssa. Uitiin, saunottiin ja grillattiin. Syötiin ulkona terassilla, jossa yksi seinä on umpinainen ja siinä on katto. Pöydällä thermacell hoiti virkansa ötököiden häätämiseksi. Meidän 9kk vanha Westie (Nana) touhusi vapaana. Välillä piipahti meidän luona hakemassa rapsutuksia ja tarkistamassa, onko lapselta tippunut ruokaa ja siitä taas jatkoi omia tohujaan pihassa. Yhtäkkiä äitini parkaisi, mikä Nanalla on hätänä!? Se hoippuu ja ei pysy kunnolla pystyssä. Hyppäsin pöydästä ja menin koiran luo. Se yritti kävellä, mutta kaatuili ja minkä pysyi pystyssä meno oli kuin se olisi ollut tukevassa kännissä.
Soitto eläinlääkäriin, todetaan puhelimessa, että myrkytysoireet, nopeasti hoitoon! Koira kyytiin ja Suomussalmelle ajamaan. Matkaa tuli n. 150km
Alku matkasta koira vinkui ja yritti vaihtaa paikkaa, mutta pidettiin sylissä, koska ei tiedetty mikä tilanteen aiheutti. Vähän matkaa ajettuamme koira kiljui ja haukkui ja kramppaili voimakkaasti. Matkaa oli 70km jäljellä, kun se vaikeni. Sen voimat oli vähissä ja pelättiin miehen kanssa, että Nana kuolee syliin.
Perillä koira sai pistoksen hillitsemään kramppeja ja laitettiin nestetippaan. Sydän äänet oli vahvat kokoajan. Sitten alkoi miettiminen mikä tämän aiheutti. Lähtö tietona oli, että mökille on laitettu johonkin muurahaismyrkkyä ja aiemmin mökin alta on löydetty rotanmyrkkypussi. Suuri epäilys oli, että koira on syönyt niistä jompaakumpaa. Verikokeet otettiin ja katsottiin, mikä on sisäelinten tilanne on, koska jos niitä myrkkyjä syö, ne tekevät tuhoa munuaisiin ja maksaan. Kaikkien yllätykseksi veriarvot olikin priimaa. Asia, mikä meitä oli jo siinä aiemmin puhuttanut oli, että limakalvot pysyivät kokoajan kunnossa, eikä vaalentuneet.
Eläinlääkäri alkoi puhua, että itikkakillereiden vuoksi tulee kokoajan enemmän eläimiä hoitoon, kun saavat neurologisia oireita. Samassa tajusin, että niinhän se oli meilläkin siinä pöydällä hoitamassa virkaansa! Siis oikeasti! Se riitti, että Nana kävi pari kertaa terassilla meidän luona! Yhtäjaksoisesti se ei ollut varmaan edes kahta minuuttia siinä!
Meidän tapaus päättyi hyvin. Kun nestettä oli mennyt reilu puoli pussia, alkoi Nana virkoamaan. Kova taistelu käytiin! Tipassa koira oli neljä tuntia ja pistoksia kouristeluun ja rauhoittamaan sai kolme. Nielemään ei suostunut mitään, mutta sormella kostutin aina kitalakea ja kieltä ja kolmen tunnin jälkeen se jo pisti kielen suuhun sisälle. Ette voi uskoa miten hieno tunne se oli! Pienen pieni merkki siitä, että kyllä meillä vielä toivoa on. Siitä jonkin ajan kuluttua lipaisi nenäänsä ja tuhahti raskaasti. Huippu hetki sille yölle! Siitä virkoaminen alkoi ripeästi ja pian pieni ärrierimme seisoi omilla jaloillaan ja oli sitä mieltä, että tämä paikka pitää päästä tutkimaan. Siispä loppu hyvin, kaikki hyvin!
Voi kuitenkin olla, että meidän perheessä ei itikkakillerit (siis nämä kaasulla ja vaihdettavilla lapuilla olevat) jatkossa tule enää käyttöön. Suosittelen muitakin miettimään missä ja milloin niitä käytätte. Niissä käytetään hermomyrkkyä. Meidän koira oli kuolla vain vähän aikaa altistuneena! Jää väkisinkin mietityttämään, että vaikuttaako se ihmisiin, entäpä lapset, he ovat kuitenkin vielä paljon pienempiä... Tietoa mulla siitä ei ole. Sen kuitenkin tiedän, että meillä ei ole lapset eikä eläimet lähimaillakaan jos jossain sellainen on päällä!

Kotiin tullessa puhuttiin ja jälkiviisautta tajuttiin, että meillähän kävi läheltä piti tilanne jo aiemmin. Sama laite oli päällä kotona täysin avonaisen terassin pöydällä. Oli tuulinen ilta, mutta ötököitä oli paljon. Meidän Venäjänajokoira makoili koppinsa katolla. Se oli hieman levoton ja vinkui, mutta se voi olla sille ihan normaalia käytöstä, kun on niin seurallinen, että haluaisi vaan rapsuteltavaksi. Laite oli ollut useamman tunnin päällä, kun koira aloitti oikein matalan ulvonnan ja oli oudon oloinen. Sille juteltiin terassilta ja pyydettiin menemään koppiin nukkumaan, jonka se myöhemmin tekikin, aavistuksen oudosti liikkuen. Se pisti silmään, mutta ei aiheuttanut reagointia, koska koira rauhoittui koppiinsa. Näin jälkikäteen ajateltuna, tuuli kävi koiraan päin ja se reagoi 5-6 metrin päässä, tuohon laitteeseen!! Koska kyseessä on iso koira, se pääsi vähällä!! Nana meinasi kuolla!!
Toivottavasti tämä herättää ajatuksia siitä, missä ja milloin niitä laitteita käytetään!! Ne eivät ole 100% turvallisia, ainakaan eläinten kanssa!
Me voitettiin tämä taistelu! Koira liikkuu normaalisti ja tanssii jo kahdella jalalla 15 tuntia tapahtuneen jälkeen. ?? Varmasti ikimuistoinen juhannus!

Ps. Jos siltä tuntuu, niin tätä tekstiä saa jakaa.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux