Tekniikkakeskustelut > Säilytys

SFC alueiden säilytysalueen tyypillinen pohja? Nurmikko?

<< < (3/5) > >>

Kotilo:
Onko kellään kokemusta maapohjan päällä asuntoauton talviseisonnassa käyttää pressua tai muovia estämään kosteuden nousu maasta. Auto on jokaiselta sivulta avoimen peltikatoksen alla mutta multapitoisella maapohjalla.
Ajatuksia ja ideoita kaipailen mitä kannattaisi tehdä kun ei maapohjaa saa rakentaa.? 

pamaus:
Meillä on aina säilytetty kulkimia pihalla. Lähinnä katoksissa, joissa on vaihtelevia maapohjia,  joissa soraa pohjassa. Ei kuitenkaan nurmikkoa missään, eikä koskaan mitään pressua maassa.

Asuntoautokin on ollut katosessa vuodesta 1988 lähtien, ja edelleen, eikä sen pohja ole mennyt miksikään, eikä ole vaunujenkaan pohjat  mädänneet, joita nytkin on parhaillaan 3 erilaista vaunua katosessa.

Kyllä se vaan on oleellista, että ilma kiertää.  Ja ajaa kulkimen vaikka puiden päälle,  että pohja vähän nousee maasta. Pressutallista peräseinä ja etuseinä auki, niin tulee tuulitunneli ja ilma vaihtuu.  Pressutalli, joka on täysin kiinni, voipi ongelmat alkaa.

Kyllähän jos kulkimen pohja alkaa mätemään, niin ongelma on jossakin muussa kuin maassa, jos vaan ilma kiertää.  Kyllähän normaalisti vaunun ja asuntoauton pohjan on helposti yli 30 cm korkeudella maasta, joten ei se maakosteuden pitäisi olla enää suurikaan ongelma siinä korkeudessa. Monen talon puuseinätkin ovat matalampana maasta, eikä nekään yleensä mätene ulkopuolelta, ellei räystäät vuoda tai niihin sada suoraan vettä.

Heinikko on sitten asia erikseen, se voi kasvaa pohjaan kiinni, mutta korkea heinikko on  myös erinomainen siinä, että se estää ilman kiertämisen pohjassa. Ja jos kuljin on nurmikolla vaikka vuodenkin, niin kyllähän se sinne maahan yleensä myös jonkin verran vajoaa, joten oleellista on se, että kuljin ei "uppoa" maahan ja ilmatila pohjassa pysyy avoimena.

Jos on aivan pelkkä märkä savikko alla, niin itse ajaisin kulkimen "puiden" päälle, niin että se vähän nousisi maasta enemmän ja estäisi uppoamisen esim syksyn aikana.  Yleensä kyllä jos on katos, niin jos ei aivan vesi sinne katokseen juokse, niin kyllä se multapohjainen aika hyvin kuivaa ajan kanssa, jos katto on päällä. 5-10 cm murskekerros vielä pohjalle, niin ei kyllä pitäisi olla ongelmia, vaikkei mitään perustuksia olisikaan. Itse en laittaisi pressua maahan sen vuoksi, koska se pressun ja maan väli tulee homehtumaan.  Mursketta levittäisin pohjalle, jos se on vain mahdollista. Vaikka vain ohuen kerroksen, ei kai se mitään rakentamista ole ?

 

retkeilijä:
Minulla kotona vaunun alla on sepelipohja, jonne vesi ei virtaa eikä seiso siellä. No keväällä voi olla vähän aikaa. Lumien en anna tukkia ilmankiertoa vaunun alla.

Kyllä multavasta maasta tulee tuoksua ja nurmella on eläviä otuksia.

Kömppääjä:
Ehdottomasti myös renkaiden alle lankut tai vastaavat. Renkaat kestävät tällöin paremmin. Thumb

88k5:
^
Kestää paremmin mitä? Ei kait ne säiky, jos alla maata tai lankkua - ihan sama. Pehmeässä maassa parempi kun paino jakautuu isommalle "jalanjäljelle"  8) Samalla jäätyy tiukempaan isommalta alalta.

Mutta aloituksessa olikin kyse vaunun säilytyksestä sfc-alueella - sen kun pitää mielessä, ettei rakentamista ehdottele, jos se ei ole sallittua siellä..
Paksun kapellipressun kun laittaa vaunun alalta, niin ei ruohokaan sen alla kasva - vaan mitä tykkäävät sitä, kannattaa kysyä.. parempi se on vaunulle/autolle kuin nurmikko.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View