Forum > 12 voltin järjestelmä

-96 dethleffs ducaton sähköt

(1/4) > >>

JariL:
Tässä meidän mallissa ei mitään varsinaista "sähkötaulua"ole jossa ois fiksusti laitettu sulakkeet samaan boxiin,vaan niitä sulakkeita on konehuoneessa,kuskinpenkin alla.Tässä ei toimi Electrolux rm4280 12voltilla ollenkaan,ei edes käynnissä,mutta kaikki sulakkeet mitä olen löytänyt on ehjiä.Ulkopuolen ritilöiden kautta ei näy johdotusten kytkentärimoja joten ne vissiin kaapinpäällä?Kaasulla ja verkkovirralla toimii.Mitäs hajoavia osia tossa on 12vjärjestelmän puolella?

mjo33400:
D+:san puuttuminen.

JariL:
Tahtoo sanoa että? :)

Yleisesti ottaen,tuleeko noihin uora virta akulta vai esim laturilta,vai mistä?Akun irroitin ja kävin sen takana hankalassa paikassa olevat sulakkeet läpi.

jamseil:
Absorbtio jääkaapin (kaasu/230v/12v) käyttö 12 voltilla on mahdollista vain kun auto on käynnissä, sen lämmitysvastuksen vaatiman suuren tehon (100-200 W) takia.
Eli kaapin takana oleva rele vetää vain kun auto on käynnissä ja 12v on valittu panelista.

D+ on laturilta moottorin käydessä tuleva jännite, joka kiertää kaapin ohjauspanelin valintakytkimen kautta kaapin takaa löytyvälle releelle ohjausjännitteeksi.

Käyttöjännite releelle tulee joko suoraan akulta sulakkeen kautta tai vasta kun autossa on virrat päällä. Releeltä käyttöjännite menee poltin putkessa olevaan 12v lämpövastukseen.

Nyt ensin pitää löytää tuo rele jostain kaapin läheltä, näyttänee auton yleisreleeltä. Releen johdoista jännitteet mittaamalla selviää mistä kiikastaa.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: jamseil - 18.05.2021     kello on 08:53 ---Absorbtio jääkaapin (kaasu/230v/12v) käyttö 12 voltilla on mahdollista vain kun auto on käynnissä, sen lämmitysvastuksen vaatiman suuren tehon (100-200 W) takia.
Eli kaapin takana oleva rele vetää vain kun auto on käynnissä ja 12v on valittu panelista.

--- Lainaus päättyy ---

Miksi tätä höpötetään jatkuvasti?
On myös kaappeja, jotka voivat käyttää 12V vaikka aina.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View