Tekniikkakeskustelut > Terassit ja pihat

Tuuliaita ja turvaväli

<< < (5/5)

Kumisimo:

--- Lainaus käyttäjältä: Arska - 18.05.2021     kello on 13:18 ---Ei tietenkään mutta jos se on Hesassa kielletty niin ei se tarkoita myöskään että se on kaikkialla kielletty. Tuloksen äkkiseltään kun katsoin eri kuntia niin Hesa taitaa olla poikkeus.

--- Lainaus päättyy ---
Vaikuttaa myös ihan samassa kunnassa  se ollaanko asema- ja ranta-asemakaava-alueella, yleiskaava-alueella vai kokonaan  kaavan ulkopuolella.

pamaus:

--- Lainaus käyttäjältä: RJ - 15.05.2021     kello on 08:20 ---Leirintäalueen omakotitalonaapuri on rakentanut lauta-aidan tonttinsa rajalle. Onko nyt todella näin, että en saa laittaa tuuliaitaani kuin neljän metrin päähän lauta-aidasta? Se halkaisisi silloin uimarantamme ja pihamme kahtia.

--- Lainaus päättyy ---

Tässä on varmaan syytä erottaa tiettyjä asioita. Eli tuo "omakotitalonaapuri" ja kiinteä rakentaminen, jonka määrää kunnan rakennusviranomaine n, millaisen aidan hän saa rakentaa omalle tontilleen. Todennäköisesti hän saa rakentaa millaisen aidan hän haluaa, mikäli sitä ei ole kunta erikseen määritellyt.  Helsingin rakennusmääräyksill ä ei ole tässä kohtaa mitään merkitystä, mikäli ei olla Helsingissä.

Sitten toinen asia on ilmeisesti leirintäalueen raja. Ilmeisesti tässä on kyse leirintäalueesta. Se ei selviä tästä kirjoituksesta, kenen tontille ollaan rakentamassa tuuliaitaa.

Oli niin tai näin, tuuliaita ei ole kiinteä rakennelma, mutta on yksi paloyksikkö. Paloyksiköt on sitten taas toinen asia. 

Kun kysymyksen asettelu on tehty näin, niin herää kysymys, mistä on kysymys. Mikähän mahtaa olla kolikon toinen puoli. Miksi se lauta-aita on yleensä rakennettu ? Onko leirintäalue aiheuttanut tarpeetonta häiriötä ? Mielenkiintoista olisi kuulla myös tämän lauta-aidan rakentajan näkemys tähän asiaa. Oma homma siinäkin on, että  rakentaa lauta-aidan omalle tontille. Veikkaan, että ei sitä ihan huvin vuoksi rakenneta.  En minä ainakaan rakentaisi.

 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View