Tekniikkakeskustelut > Terassit ja pihat

Tuuliaita ja turvaväli

(1/5) > >>

RJ:
Leirintäalueen omakotitalonaapuri on rakentanut lauta-aidan tonttinsa rajalle. Onko nyt todella näin, että en saa laittaa tuuliaitaani kuin neljän metrin päähän lauta-aidasta? Se halkaisisi silloin uimarantamme ja pihamme kahtia.

88k5:
Koskee siis kiinteää rakennelmaa, myös sitä naapurin lauta-aitaa. Ilman leirintäalueen kiinteistön omistajan hyväksyntää ei naapurikaan voi rakentaa 4m lähemmäksi yhteistä rajaa sitä aitaansa.

Tuuliaita jos on caravantarvikepuole lta hommattu, ei se ole kiinteä rakennelma vaan siirrettävä. Ja "Sellaiset pihamaan rakenteet ja laitteet, jotka eivät edellytä lupa- tai ilmoitusmenettelyä, on kuitenkin rakennettava säädösten ja määräysten mukaiselle etäisyydelle naapurin rajasta ja rakennuksista, niiden on sopeuduttava ympäristöön eikä niistä saa aiheutua naapurille kohtuutonta haittaa." on kait yleensä yleisinä ohjeina kunnilla.

tsahkali:
Kyllä nyt sentään aidan saa rajalle tehdä, minkälaisen, se on sitten määräysten varassa..

volvo:
eikö uusi aita jo korvaa sen tuuliaidan?

Kumisimo:

--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali - 15.05.2021     kello on 21:18 ---Kyllä nyt sentään aidan saa rajalle tehdä, minkälaisen, se on sitten määräysten varassa..

--- Lainaus päättyy ---
Rajalle et saa aitaa rakentaa ilman naapurin kirjallista lupaa.
Pensasaitaan ei tarvitse lupaa mutta ei saa kasvaa naapurin puolelle
Lauta- tms aitaan tarvitaan naapurilta lupa ja lisäksi se on sijoitettava niin kauas omalle puolelle  että aidan huolto onnistuu omalta tontilta.
Lisäksi on määritelty rakennettavan aidan korkeus, tiehen rajoittuvalla rajalla max 120cm ja naapuritontin rajalla max 160cm
Pensasaidan oletuskorkeus yleensä 2,5m.
Jne jne.
Nämä siis ihmisten ilmoilla kaava-alueella, metsän keskellä lienee vapaampaa mutta miksi sinne aitaa edes tarvitsisi....

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View