Forum > Jääkaapit

Jääkaappi kuluttaa kokoajan virtaa

(1/7) > >>

krtek:
Autossa on jääkaappi Dometic RM 7655L ja se kuluttaa kokoajan virtaa akulta. Akku tyhjeni ja lataamisen jälkeen mittaaminen näytti virran kulutuksen olevaan reilu 14 A. Kuluttajaksi paljastui mittauksissa jääkaappi. Vaikka jääkaappi ei ole päällä se kuluttaa virtaa tuon reilu 14 A kokoajan. Mittaus näytti kaappia ohjaavan D+ syötön toimivan niin kuin pitää eli virta tulee kun auto käynnissä ja virran tulo loppuu kun auton sammuttaa. Tuuletusluukun takaa löytyy rele jonka kaiketi pitäisi jollain tavalla pätkiä kaapille menevää virran syöttöä. Releelle tulee herätevirta kokoajan riippumatta jääkaapin virtakatkaisijan asennosta. En tiedä kuuluuko näin olla vai onko siinä jotain vikaa.

Olisiko ehdotuksia mitä tehdä tai miten rajata vikaa vielä tarkemmin?

jamseil:
Irroita kaapin piirilevyltä tuleva relettä ohjaava johto releestä ja mittaa meneekö kaapin 12v lämmitysvastukselle edelleen jännite.
Tällä rajaat onko vika releessä (kärjet palanut kiinni) vai kaapin piirilevyllä.

mjo33400:
Eikös tämä aihe jo ollut aiemmin ja olet siihen vastauksen saanut? Tässä vielä kytkentäkuvat.

krtek:
Testi tehty, kun piirilevyltä x104 lähtevä releelle menevä heräte on irti virta tulee releelle saakka mutta ei lähde eteenpäin siitä. Tuohon herätevirtapiuhaan tulee virta kokoajan. Sen siis pitäisi pätkiä virtaa sen mukaan onko kaapissa 12 V käytössä vai ei. Vika siis on piirilevyllä, onko tehtävissä mitään muuta kuin uuden piirilevyn hankinta? Sitten pitäisi enää löytää uusi piirilevy toivottavasti edulliseen hintaan.

Mautoilija:
Jääkaapin kaasun kulutus on niin minimaalista että käytä kaasulla ja unohda akkukäyttö

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View