Forum > Kaasulaitteet

Voisiko uuden komposiittipullon asentaa tässä järjestyksessä?

(1/10) > >>

Timontti:
Autossani on asunto-osassa diesel-lämmitys ja siksi kaasupulloja on vain yksi liettä ja jääkaappia varten. Käytän vain 5 kg komposiittipulloa, koska se on kevyt kantaa ja jäljellä olevan kaasun määrän näkee läpikuultavan kuoren läpi. Pullon vaihdon yhteydessä on ongelmana, kenen voimat riittää pullon päälle tulevan systeemin painamiseen paikalleen. Letkut ovat niin lyhyet, että se työ pitää tehdä kaapin sisällä. Omat rannevoimani eivät siihen riitä. Olenkin keskittänyt kaasupullojen ostot liikkeeseen, jossa myyjä tulee laittamaan pullon paikalleen, mutta ei se kaikilta myyjiltäkään onnistu ja olisi kiva tulla toimeen ominkin neuvoin. Vasta tänään keksin seuraavan toimintatavan ja kysyn, voisiko näin toimia:

Siihen pullon päälle painetaan PV-KV -sovitin, joka pullon vaihdon yhteydessä irroitetaan yleensä pullosta, mutta ei autoon kuuluvasta letkusta. Voisinko tehdä niin päin, että irroittaisinkin ensin pullon+sovittimen auton letkusta, nostaisin pullon maahan ja irroittaisin sovittimen pullosta. Pullon vaihdon jälkeen painaisin ensin sovittimen uuteen pulloon maan päällä, sitten nostaisin pullon+sovittimen auton kaasupullokaappiin ja kiinnitäisin lopuksi sen sovittimen kaapissa olevaan auton letkuun.

Idea on siis se, että maata vasten painaessa on paljon enemmän voimaa käytettävissä kuin mitä on kaapin sisään ojennetuissa ranteissa. Onko tuossa riski, että kun irroitan sovittimen auton letkusta, sieltä vapautuu kaasua? Onko siinä letkussa takaiskuventtiili, joka estää putkistossa olevan kaasun vapautumisen? (Autoni on vuodelta 2012.  Luonnollisesti aina pulloa vaihtaessa suljen ensin sovittimessa olevan venttiilin, joten pullosta ei kaasua vuoda vaihdon yhteydessä.)

tsahkali:
Olet ylivarovainen, ei taivas putoa.

Ossi66:
Putkistosta vapautuu kaasua se mitä siellä on painetta. Jos se mitätön määrä pelottaa, pistä pullo kiinni ja tohauta hellassa liekki ennen vaihtoa. 😉

Timontti:
Kiitos neuvosta. En sanoisi, että pelottaa, mutta minulla ei ole yhtään kokemusta siitä kierrettävästä liitoksesta. Oliko niin, että se pitää kiertää kiinni vain sormivoimalla eikä millään varrellisella avaimella?

Lähetetty minun TA-1021 laitteesta Tapatalkilla

Hesus:
Jos kaasu on loppu niin ei siellä putkistossakaan mitään ole.

Rööki hampaissa roihuten pullon vaihtoja ei kuitenkaan kannata tehdä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View