Forum > Vetoautot

Vetovaihde 6 pykäläisessä laatikossa.

(1/4) > >>

Nurmis:
Tuli talvella päivitettyä autoa. Eli tällä hetkellä Volvo v50 2.0 D. Laatikossa 6 pykälää. Vanhassa pösössä oli 5, joten nelosella tuli vedeltyä. Onko tässä 6 pykäläisessä että tohtii vitosella vetää?
Saattaa olla tyhmä kysymys.

Ossi66:
Samaa mietin mulle uuden 6 pykäläisen automaatin kanssa. Ei oikeen tullut hyviä lopputuloksia.
Reilu 400km vasta vetokokemusta ja sen perusteella ei ole ainakaan kulutuksessa eroa antaako automaatin hoitaa murehtimisen vaiko ajaa manuaalina viitosella tai kuutosella.
Mulla tietysti 2.4 D5, mutta periaatteethan ei siitä hirveästi muutu. Vetovauhdissa viitosella reilu 2000 kierrosta ja kuutosella noin 1600. Molemmat on täyden väännön alueella.
Tuota kierroslukua ja vääntöaluetta kannattaa ehkä tutkailla.

HiTec:
Sillä parhaalla vääntöalueella minäkin tuon veturin pyrin pitämään, mieluummin ylä- kuin alalaidassa, joka vaunun kanssa tarkoittaa siis 5. vaihdetta ja n. 2000rpm 8)

88k5:
Joskus täälläkin muistan lukeneeni automaatin ylivertaisuudesta - osaa kuulemma valita oikean vaihteen  8)
Kuski kuitenki kyllästyy sen päättämättömyyteen kun vatkaa vaihdetta ja pakottaa pienemmälle 8)

Tuo vollen 2.0D:hän Fordin 136hp Duratorg kone, jossa max vääntö 320Nm@2000rpm - eli aika ylhäällä. Joten 6. saattaa olla vaunun kanssa liikaa, ellei sakkonopeuksia ajele..

T-Cat:
 Itse pitänyt nyrkkisääntönä että koneessa min. 2000 rpm vedettäessä kuormaa tomaatilla nykyisellä hlö autolla maantie nopeuksissa eli lukitsen niin että ei pykällä vitoselle. Ei ylimääräisiä kepin hämmennyksiä kuten manuaalilla.  ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View