Tekniikkakeskustelut > Terassit ja pihat

Pihapuut ja vastuut

<< < (3/6) > >>

Karabiilisti:
Mistähän sen tietää milloin on tarpeeksi laho....

Kaupunki ei yleensä anna lupia kaadella puita vaikka omalla tontilla onkin, kun on kyse tuollaisista vanhoisa puista.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 22.04.2021     kello on 08:00 ---Kaupunki ei yleensä anna lupia kaadella puita vaikka omalla tontilla onkin, kun on kyse tuollaisista vanhoisa puista.

--- Lainaus päättyy ---

Eikös sitä puun tahi pari saa kaadella harvakseltaan? Näin jotenkin muistelen Hki:ssä. Toki rak-projekti on asia erikseen kun meilläkin sai kaadella puolen tusinaa kerralla ilman mitään lupia, pelkkä ilmoitus riitti jotta näin ja näin monta puuta lähtee nyt nurin. Ja itse asiassa kun tuo meidän KVV-kanavakin kaivettiin, niin siinä meni naapurilta 8 komeaa koivua. Kanava kun kulki noiden puiden vierestä, niin samallahan siitä ison puun toisen puolen juuret ovat entiset ja näin puu voi kipata melko helposti sinne juurien suuntaan, tässä tapauksessa naapurin oman talon päälle. No naapuri katsoi parhaaksi antaa kaataa nuo pois siinä samalla 8)

Tällä hetkellä toisella naapurilla puolestaan vähän samaa juttua, pitää kaivaa heidän yhden ison männyn vierestä ja kaatotuomionhan tuo puu sitten sai, vaikka naapurikuulemisen lupakuvissakin oli ihan erikseen merkitty tuo puu säilytettäväksi. No parempi näin, sillä meitin tuvan päällehän tuo olisi tullut jos siitä itsekseen olisi johonkin kaatumaan lähtenyt :)

Meidän omalla tontilla, tai jos nyt millilleen tihrustetaan niin kaupungin puolellahan nuo portinpielen isot koivut olivat. Ilmoitettiin niiden olevan jo heikossa hapessa ja kaupungilta joku puuasiantuntija kävi ottamassa niistä näytteet, jonka jälkeen kolmesta koivusta yksi lähti heti parin päivän päästä. Pari muuta oli vielä muutaman vuoden kunnes nekin sai lähtötuomion. Tosin kantoja eivät sitten kuitenkaan poistaneet, joten ne piti meidän omalla kustannuksellamme pois järsittää :-\

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec - 22.04.2021     kello on 08:12 ---Eikös sitä puun tahi pari saa kaadella harvakseltaan?

--- Lainaus päättyy ---
Harvakseltaan saa täällä kaataa kolme puuta ilmoitusmenettelyll ä. Ihmettelin, miksi kolme kuusta oli kuitenkin jätetty kaatamatta. Syy oli kaupungin kuppaamisessa. Yli kolme puuta olisi vaatinut kalliit lupamenettelyt. Ne toiset kolme kaadetaan sitten seuraavana vuonna ilman lupamaksuja. Näin se byrokratia toimii.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 22.04.2021     kello on 08:20 ---Yli kolme puuta olisi vaatinut kalliit lupamenettelyt. Ne toiset kolme kaadetaan sitten seuraavana vuonna ilman lupamaksuja.

--- Lainaus päättyy ---

Liekö tuolla 3 puun säännöllä ajettu takaa jotain maiseman liian radikaalia muuttumista kerralla tms. Näillä meidän nurkilla kun nyt tänä kesänä on oikein kunnon rakennus-buumi menossa, niin tuossa taas kun yhtä kohdetta aloitellaan, tänään tuli kaivuri tontille, niin sieltä tod.näk. lähtee nyt sitten rivistö todella suuria, komeita kuusia talojen alta pois = tuon tontin näkymät muuttuvat siis kertaheitolla varsin huimasti, sen verran suuria nuo kuuset jo ovat että näkyvät kauas :-\

Tämäkin kohde oli niitä harvoja, vielä pilkkomattomia alkup. tontteja, mutta nyt sieltäkin siis lähtee sitten tupa nurin ja tontille nousee 4 erillistatalon AsOy. Tämän lisäksi on siis par'aikaa meneillään peräti 5 muutakin rak.kohdetta tällä samalla alueella, joka on aika huima määrä kun katsoo 2010 lähtien kun tämä meidän tupa valmistui, niin vain 3 kiinteistöä on koko kuluneen yli 10v aikana noussut ja nyt yhden kesän aikana 2x tuo määrä kerralla :o

k69:
Minä kaatelin kevät talvesta omena puun, en ilmotellu tai kyselly keneltäkään. Husqvarnan vetäsin käyntiin, se lupa oli siinä :D.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View