Kirjoittaja
Aihe: Pihapuut ja vastuut (Luettu 22886 kertaa)
« Vastaus #1 : 21.04.2021 kello on 16:38 »
Onko tontin omistajalla vastuu?
Ei.
« Vastaus #2 : 21.04.2021 kello on 16:57 »
Tontin omistajan kotivakuutuksen vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneet vahingot. Esim. jos puu kaatuu naapurin auton päälle niin vastuuvakuutus korvaa auton vauriot, mutta jos puu kaatuu oman auton päälle niin silloin ainostaan kaskosta voi hakea korvausta jos sellainen on.
« Vastaus #3 : 21.04.2021 kello on 17:03 »
Nuo vakuutusasiat ovat kyllä aina tapauskohtaisija ja kannattaa vahingon sattuessa aina ensin kysyä vakuutusyhtiöstä. Alla esimerkki.
Kotivakuutukseen kuuluu normaalisti osana vastuuvakuutus, josta korvataan vakuutuksenottajan huolimattomuudellaa n ulkopuoliselle aiheuttamia vahinkoja.
Mikäli naapuri, jonka tontilla puu kasvoi, on syyllistynyt huolimattomuuteen, varomattomuuteen tai laiminlyöntiin eli aiheuttanut vahingon tuottamuksellisesti, hän voi joutua vahingonkorvausvast uuseen. Näin voi olla esimerkiksi, jos hän on tiennyt puun olevan vaarallisen laho, mutta ei ole tehnyt asialle mitään.
Korvausta voi hakea naapurin vastuuvakuutuksesta, mutta tässäkin vakuutuksessa on omavastuuosuus. Naapuri maksaa omavastuuosuuden, ja omavastuun ylittävältä vahingon osalta korvaus maksetaan vastuuvakuutuksesta .
« Vastaus #4 : 21.04.2021 kello on 17:04 »
Jos tontin omistaja on tietoinen puiden huonosta kunnosta, on hän korvausvastuussa.
« Vastaus #5 : 21.04.2021 kello on 18:53 »
Mitenkähän tämä menee vuokratontilla, jolla asukas ei saa tehdä puulle mitään ilman kaupungin maksullista lupaa?
« Vastaus #6 : 21.04.2021 kello on 18:58 »
Mitenkähän tämä menee vuokratontilla, jolla asukas ei saa tehdä puulle mitään ilman kaupungin maksullista lupaa?
Vastuu kuitenkin vuokraoikeuden omistajalla tietää minkäkuntoisia puita siellä on. Miten se kaupungin virkamies sen tietäisi.
« Vastaus #7 : 21.04.2021 kello on 19:09 »
Mitenkähän tämä menee vuokratontilla, jolla asukas ei saa tehdä puulle mitään ilman kaupungin maksullista lupaa?
Tontin omistaja vastaa, isän talon päälle tuli naapuritontilta koivu, umpilaho ja kaupungilla oli tieto asiasta, kun naapuri oli pyytänyt kaupunkia poistamaan puu vaarallisena. Ei poistaneet kun oli kaavassa. Eikä maksaneet korvauksia ennen kuin isän asianajaja toimitti raastuvanoikeuteen haasteen yksityisessä korvausasiassa, + 5 vuotta kesti saada rahat kattoremontista. Kaverin pihasta kaadettiin mänty, kun kaupunki ei luvanut tulla kaatamaan, parin viikon päästä oli 600 markan lasku postilaatikossa puusta. Vuoden päästä kaveri soittelin kaupungin puutarhurille jonka vastuulla asia oli, että tontilla seisovien puunjäteiden varastoinnista pitäisi saada 600 markkaa korvausta kun estävät pihan käytön, ei saanut
« Vastaus #8 : 21.04.2021 kello on 19:43 »
Tontin omistaja vastaa, isän talon päälle tuli naapuritontilta koivu, umpilaho ja kaupungilla oli tieto asiasta, kun naapuri oli pyytänyt kaupunkia poistamaan puu vaarallisena. Ei poistaneet kun oli kaavassa. Eikä maksaneet korvauksia ennen kuin isän asianajaja toimitti raastuvanoikeuteen haasteen yksityisessä korvausasiassa, + 5 vuotta kesti saada rahat kattoremontista.
Tuossa tapauksessa vuokraoikeuden haltija on ilmoituksella siirtänyt vastuun omistajalle.
« Vastaus #9 : 21.04.2021 kello on 23:19 »
Asia tuli varmaan selväksi? Pääsääntöisesti siis, toisin kuin moni luulee, puista ei vastaa kukaan. Olkoon sitten vaikka kuinka iso tai vanha. Vasta, jos puu alkaa lahota, alkaa myös vastuu.
PS. Tietääkös Lohjalaiset, joko se huonokuntoinen, rauhoitettu tammi on saanut kaatoluvan?
« Vastaus #10 : 22.04.2021 kello on 08:00 »
Mistähän sen tietää milloin on tarpeeksi laho....
Kaupunki ei yleensä anna lupia kaadella puita vaikka omalla tontilla onkin, kun on kyse tuollaisista vanhoisa puista.
« Vastaus #11 : 22.04.2021 kello on 08:12 »
Kaupunki ei yleensä anna lupia kaadella puita vaikka omalla tontilla onkin, kun on kyse tuollaisista vanhoisa puista.
Eikös sitä puun tahi pari saa kaadella harvakseltaan? Näin jotenkin muistelen Hki:ssä. Toki rak-projekti on asia erikseen kun meilläkin sai kaadella puolen tusinaa kerralla ilman mitään lupia, pelkkä ilmoitus riitti jotta näin ja näin monta puuta lähtee nyt nurin. Ja itse asiassa kun tuo meidän KVV-kanavakin kaivettiin, niin siinä meni naapurilta 8 komeaa koivua. Kanava kun kulki noiden puiden vierestä, niin samallahan siitä ison puun toisen puolen juuret ovat entiset ja näin puu voi kipata melko helposti sinne juurien suuntaan, tässä tapauksessa naapurin oman talon päälle. No naapuri katsoi parhaaksi antaa kaataa nuo pois siinä samalla Tällä hetkellä toisella naapurilla puolestaan vähän samaa juttua, pitää kaivaa heidän yhden ison männyn vierestä ja kaatotuomionhan tuo puu sitten sai, vaikka naapurikuulemisen lupakuvissakin oli ihan erikseen merkitty tuo puu säilytettäväksi. No parempi näin, sillä meitin tuvan päällehän tuo olisi tullut jos siitä itsekseen olisi johonkin kaatumaan lähtenyt Meidän omalla tontilla, tai jos nyt millilleen tihrustetaan niin kaupungin puolellahan nuo portinpielen isot koivut olivat. Ilmoitettiin niiden olevan jo heikossa hapessa ja kaupungilta joku puuasiantuntija kävi ottamassa niistä näytteet, jonka jälkeen kolmesta koivusta yksi lähti heti parin päivän päästä. Pari muuta oli vielä muutaman vuoden kunnes nekin sai lähtötuomion. Tosin kantoja eivät sitten kuitenkaan poistaneet, joten ne piti meidän omalla kustannuksellamme pois järsittää
« Vastaus #12 : 22.04.2021 kello on 08:20 »
Eikös sitä puun tahi pari saa kaadella harvakseltaan?
Harvakseltaan saa täällä kaataa kolme puuta ilmoitusmenettelyll ä. Ihmettelin, miksi kolme kuusta oli kuitenkin jätetty kaatamatta. Syy oli kaupungin kuppaamisessa. Yli kolme puuta olisi vaatinut kalliit lupamenettelyt. Ne toiset kolme kaadetaan sitten seuraavana vuonna ilman lupamaksuja. Näin se byrokratia toimii.
« Vastaus #13 : 22.04.2021 kello on 08:49 »
Yli kolme puuta olisi vaatinut kalliit lupamenettelyt. Ne toiset kolme kaadetaan sitten seuraavana vuonna ilman lupamaksuja.
Liekö tuolla 3 puun säännöllä ajettu takaa jotain maiseman liian radikaalia muuttumista kerralla tms. Näillä meidän nurkilla kun nyt tänä kesänä on oikein kunnon rakennus-buumi menossa, niin tuossa taas kun yhtä kohdetta aloitellaan, tänään tuli kaivuri tontille, niin sieltä tod.näk. lähtee nyt sitten rivistö todella suuria, komeita kuusia talojen alta pois = tuon tontin näkymät muuttuvat siis kertaheitolla varsin huimasti, sen verran suuria nuo kuuset jo ovat että näkyvät kauas Tämäkin kohde oli niitä harvoja, vielä pilkkomattomia alkup. tontteja, mutta nyt sieltäkin siis lähtee sitten tupa nurin ja tontille nousee 4 erillistatalon AsOy. Tämän lisäksi on siis par'aikaa meneillään peräti 5 muutakin rak.kohdetta tällä samalla alueella, joka on aika huima määrä kun katsoo 2010 lähtien kun tämä meidän tupa valmistui, niin vain 3 kiinteistöä on koko kuluneen yli 10v aikana noussut ja nyt yhden kesän aikana 2x tuo määrä kerralla
« Vastaus #14 : 22.04.2021 kello on 09:24 »
Minä kaatelin kevät talvesta omena puun, en ilmotellu tai kyselly keneltäkään. Husqvarnan vetäsin käyntiin, se lupa oli siinä .
|