Forum > Etuteltat ja markiisit

Prostor-markiisi

<< < (4/5) > >>

Alan:
En ole ajatellut kiinnitystä, kun on ollut markiisi valmiina niin tässä kuin edellisessäkin. Ohut johto toki helpottaisi ujuttamista ulkovalon tiivisteen välistä, pieni kolo ja tippa massaa väliin.No enpä ole sitäkään tästä autosta avannut, kun on vasta talvikausi kokemusta eikä hyviä "tutkimuskelejä" ole vielä ollut.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: Alan - 12.04.2021     kello on 23:10 ---Jousitus puuttuu.

--- Lainaus päättyy ---

https://www.puuilo.fi/vetojousi-100x20x2-5mm-2kpl

88k5:
Olen itsekin silmäillyt Thule (omnistor) 600x -sarjan markiisin valottamista. Aiemmassa oli 5003, johon oli helpompi laittaa kun kotelosta jäi seinän puolelle alapintaa ledinauhalle. Nykyisessä on toisin, mikä on ongelma, että ei ole oikein mihin liimata. Vaihtoehdoksi jääkin "liikkuva valo" - eli ulostulevan L-profiili (tai orsiin). Tuon takia johdotus olisi vedettä linkkuun taittuvien orsien kautta, mikä onkin isompi haaste. Toisaalta mitä sitä valoa tarvitsee 3 m päässä auton seinästä (ja 2m korossa, eli liki 1m matalemmalla). No, eihän sitä ole pakko kokonaan auki kelata..
Ulkovalosta saa helpolla sähköt. Tuota esillä ollut kaukosäädettävää himmennintä ei ole tarkoitettu kuin kuiviin sisäoloihin (IP20). Toinen asia mikä kannattaa huomioida, on 5m led nauhan ottama teho (50-70W), jostain voi saada vanhempia nauhoja heikko tehoisimpina. Toisaalta ilman himmennystä tehokas 5m ledinauha saa kulkimen muistuttamaan sirkustelttaa  ;D
Ihan mitätöntä johtoa (0.25mm2 jouluvalosarjoista) ei voi olla useita metrejä, ja ulkovalo pitää ehkä pimentää. Itsellä jäi tehoreserviä EBL:n suuntaa kun 3x 15W sukkulapolttimot vaihtui 1.2W ledeihin. Mutta jos on jo valmiiksi ledit, voi johto olla jo valmiiksi liian hentoinen.
Vaikka olen ko. prostorin livenä nähnyt, en nyt muista oliko juuri tämä 400/500 -malli, jossa liimattavaa alaa ledinauhalle niukalti kuten thulen kuustonnisessa..


Itse olen sitä mieltä, että "myrskyliinat" (ihan väärä termi kun myrskyn uhatessa markiisi kelataan pois) ei tarvitse jousia - mitä ne hyödyttävä? Ainoa mihin tuuli ottaa, on kangas ja se tuulessa ensimmäisenä kärsii. Jalkojen ja kiinnitysten pettäessä taipuu muu rakenne rievun mukana.
Parasta on, ettei jalkojen maahan naulaus saa mitää ylimääräistä löysyttävää liikettä jousien kautta, vaan se pitää olla "kovinta puuta". Usein tuleekin jätettyä naulat laittamatta kun ovat turhat, jos korkkiruuvit ja räikkäliinat pitävät. Sen sijaan markiisin orret ovat aina hieman jousikuormitteiset (veto sisään) eikä niitä saa lukittua suoriksi (tai linkkuun). Vaikka saisikin liinoilla vedettyä kireelle, ei kankaan tilanne korjaannu myskyn kestäväksi.. Mulla oli aiemmassa Safari Room -sarja, jolla nuo linkut sai jäykiksi kun siinä tuli päätyseiniin suorat putket markiisin tueksi - markiisin kangas oli "ketjun heikoin lenkki" joka rämisi.. vaikka reunaklipsit käytössä. Tiivistä siitä ei tullut, eikä Roomia nopeasti purettu myrskyn noustessa. Oli elettävä forecastin mukaan.

Hymer BML:
 Tuota esillä ollut kaukosäädettävää himmennintä ei ole tarkoitettu kuin kuiviin sisäoloihin (IP20).

Se kaukosäätimen "muuntaja" on sisälle asennettu, eli kosteus ei ole ongelma ja Led-nauha on IP65.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: Hymer BML - 13.04.2021     kello on 09:50 ---..
Se kaukosäätimen "muuntaja" on sisälle asennettu, eli kosteus ei ole ongelma ja Led-nauha on IP65.

--- Lainaus päättyy ---
Putosin: muuntaja?
Se musta purkki, kaukosäätimen pari, on RF vastaanotin/himmennin 12VDC linjassa (in/out) ja kestää 12V x 8A = 96W. Ulkovalon himmentäminen samalla (=sama syöttö) voi olla kuormana liikaa..
Eikait kukaan tuolle liikkuvaan kulkimeen 230VAC/12VDC -muuntajaa (joka saattaa ledinauhan mukana tulla) laita? Töpsöliauto  :P (aggre ja invertti tietty mahd)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View