rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis  (Luettu 19420 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #105 : 21.10.2021 kello on 16:15 »
Tuossa viime viikonloppuna kun tuli huomattua että kattoluukku vuotaa niin pitihän sekin korjata ennen talvea. Maanantaina kun ei satanut ainakaan vettä niin pääsi tuonkin käyttään irti. Luukkuhan olikin käytännössä kokonaan irti massoista kun vain etureuna vähän vastusti kun työnsi luukkua pois mutta sekin lähti irti loppuseltaan melko kevyellä voimalla. Takareunasta vanha massa oli irti jo katostakin niin ei ihme että vuoti silloin enemmän kun oli keula alhaalla. Oli tuota yritetty jo aikaisemminkin korjata kun oli valkoisella silikoonilla reunat sudittu suoraan lian päälle.

Kun tuo luukku nyt oli käsissä niin käytin sen suihkussa ja pesin ylimääräiset liat pois. Katosta ensin rätillä ja vedellä levät pois ja rasvanpoisto sitten ipalla. Luukusta samoiten ja vähintäänkin reilusti butyylimassaa. Aika hyvin tursusi jokapuolelta massa kun veti luukun ruuveilla kiinni. Pariin kohtaan laitoin ulkopuolelta varmuuden vuoksi lisää. Olisi pitänyt vain olla metrin verran lisää kättä että olis yltänyt vetään sauman sormalla siistiksi. ;DHyvää tuuria tuntui olevan että ei ollut kattorakenteet kerinny kastua.

Ja kun mainitsin ettei ainakaan vettä satanut mutta juuri kun sain luukun irti niin alko hetkittäin sateleen lunta niin piti äkkiä nakata vain joku levy suojaksi ettei suoraan sisälle sada.Laitetaas nyt yksi reissukuva kun taas oltiin tuolla Iin Silloilla syyskuun alussa. Sopivasti paistoi aurinkokin päivällä niin alkoi paneelikin antaan jo kohtuullisen hyviä lukemia vaikka kulma ei mitenkään optimaalinen ollutkaan. Alkaa jo uskoa että ilman verkkosähköä pärjää vielä syksylläkin varsin mukavasti kun primuskin tuntuu pelaavan niinkuin pitääkin.Tässä tulikin mieleen että pitääkin käydä kattoon että onko luukku enää vuotanut.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 08:32
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #106 : 21.10.2021 kello on 16:24 »
Nostamalla lähti omastakin molemmat kattoluukut keväällä, massat oli jo aikansa eläneet.

Itsekin olen miettinyt jonkinlaista vararengas telinettä. Ehkä vaunun alle, niin ei veisi säilytystilaa etulokerosta.

Kesän reissuilla oli auton perässä, mutta ei kovin mukavaa ole sitä jumpata kyytiin. Thumbd

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #107 : 10.11.2021 kello on 23:55 »
Olihan sieltä muutama tippa lirahtanut jostain välistä. Ei kuitenkaan lattialle asti vaan oli vielä jäänyt luukun reunan sisään. Huomasi vain kun pyyhkäsi reunasta ilmaritilän kohdalta. Ilmeisesti tullut siltä kohdalta mihin yritin massaa lisätä jo asennusvaiheessa. Ei vain tuolloin älynnyt että sisäpuoleltahan ne massat olisi voinut sormella pyyhkiä tasaisesti niin tänään lisättiin massaa tuota kautta. Seurataanpa taas tilannetta että vieläkö tulee vettä.

Tuossa jokuaika sitten Jamseil vinkkasi että torissa olisi myynnissä primuksen sähköpatruunan kv-pumppu niin pitihän se samontein ostaa pois. Samassa laatikossa oli muutakin osaa niin sai niistäkin toimivia varaosia. Kiitokset vielä kerran vinkistä.  ThumbTässä kun pari päivää ollu ilmat sellaisia ettei ulkona ole isommin viittinyt olla niin laitoin eilen vaunun lämpiään ja aloin vaihtaan tuota kv-pumppua kun testasin tuon toimivaksi. Olikin melko helppo homma irrotella tuo pumppu kun laittoi puristimilla letkut kasaan patruunalle astia alle. Pumppua löysäsi vähän niin sai laskettua nesteet astiaan.Tuosta paikoillaan olleesta pumpusta otin sen uuden konkan konkan ja puolipallon muotoisen siipipyörän ja vaihdoin ne tuohon toimivaan pumppuun ja pumppu paikoilleen. 12V pumpulla ensin nesteet sisään ja sitten sähkölämmitintä päälle.  Melkoista kolinaa alkoi kuuluun ja välillä ääni oli sen oloinen niinkuin pumppu takertelis kiinnikkin. Aluksi luulin että johtuu vain siitä että siellä on ilmaa vaan ei tuo ääni ottanu asettuakseen niin ei muutakuin uudelleen pumppu irti. Tuossa vaiheessa en mitään näkyvää vikaa löytänyt niin otin koko paketin sisälle testattavaksi.

Syyksi kolinalle paljastui siipipyörän väljyys akseliin eli pääsi heiluun sen verran että otti runkoon kiinni. Tuon "uuden" pumpun mukana tullut siipipyörä näytti käyttämättömältä mutta siitä puuttui se kuparinen osa ja se näkyikin olevan sulatetuilla muovitapeilla kiinni joten ei muutakuin kokeileen että onnistuuko vaihto. Mattoveitsellä vuolin muovitapit irti ja meisselillä vähän käänsin niin tuo kuparinen osa lähti helposti irti. Passasi myöskin hyvin paikoilleen toiseen puolipalloon niin muutakuin kolvilla sulattaen nuo muovitappien päät niin pysyy läjässä tuo. Nyt ei ainakaan irtaallaan pitänyt enää kolinaa eli ilmeisesti korjaus onnistui.Tuossa testaillessa huomasin että tuo pumppu lämpenee nopeasti ja todella kuumaksi. Meinasi näpit palaa kun otti pumpun rungosta kiinni. Aloin muisteleen että jostain ketjusta luin että konkan vaihto isompaan (1,5uF) nostaisi virran määrää niin vaihdoin kokeeksi takaisin vanhan konkan tuonne. Lämpeneminen muuttuikin nyt paljon maltillisemmaksi eli oli paljon hitaampaa eikä tullut enää yhtä kuumaksi. Mittailin tuon vanhan konkan ennen vaihtoa niin oli enää vain 0,778uF vaikka pitäisi se kutakuinkin yksi olla eli tuokin alkanut jo pikkuhiljaa hiipumaan. Laittelinkin uuden 1uF konkan tilaukseen niin pitää vaihdella se sitten aikanaan kunhan saapuu.

Muutakuin patruuna kasaan ja asenteleen se paikoilleen. Taas ensin 12V pumpulla ajoin nesteet sisään ja kokeileen että mitäs tuo nyt sanoo kun lyö sähkölämmityksen päälle. Hetken piti melkoista kurinaa ja pulputusta kun alkoi vetään kunnolla nestettä sisään ja pukkasi ilmaa pois ja sen jälkeen hiljeni. Säikähdin että siihenkö se nyt loppui vaan tuntuihan tuo pumppu sittenkin vielä pyörivän. Piti vain laittaa korva melkein kiinni pumppuun että kuuli että se pyörii.Oma hommansa tuossa ilmaamisessa kun käy tämän patruunan kohdalla vähän alempana niin meinaa välillä lukkoa tehdä mutta aikansa kun pumpuilla pyöritti ja letkuista puristeli niin nyt olevan ilmat pois. Välillä myös kaasulämmitintä käytin päällä niin lähti ilma liikkuun paremmin pois. Keulan nosto olisi helpottanut paljon vaan ei jaksanut alkaa pimeässä tuuskaan. Tuntuu tuo nyt kuitenkin pelaavan mutta eriasia tietenkin on että kauanko.  ;D

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 08:32
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #108 : 11.11.2021 kello on 00:39 »
Hyvä että oli käämit kunnossa tuossa "uudessa" pumpussa.👍

Viime viikolla käytin varapatruunaa tallin pöydällä sitruunahappo altaan lämmitykseen.
Vartissa lämpesi noin 50 litraa happoa 45 asteiseksi. ;D

Pöydällä huomasi että on tuo kyllä hiljainen.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #109 : 11.11.2021 kello on 16:50 »
Lähti samalla vastuksista karstat ja ruosteet kun happoa pyöritti.  ;D Yllättävän tehokkaasti nuo lämmittää vaikka eivät ole kuin sen 2kW.

*****
 • LämmitinGuru
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:15
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #110 : 11.11.2021 kello on 18:03 »
Olihan sieltä muutama tippa lirahtanut jostain välistä. Ei kuitenkaan lattialle asti vaan oli vielä jäänyt luukun reunan sisään. Huomasi vain kun pyyhkäsi reunasta ilmaritilän kohdalta. Ilmeisesti tullut siltä kohdalta mihin yritin massaa lisätä jo asennusvaiheessa. Ei vain tuolloin älynnyt että sisäpuoleltahan ne massat olisi voinut sormella pyyhkiä tasaisesti niin tänään lisättiin massaa tuota kautta. Seurataanpa taas tilannetta että vieläkö tulee vettä.

Tuossa jokuaika sitten Jamseil vinkkasi että torissa olisi myynnissä primuksen sähköpatruunan kv-pumppu niin pitihän se samontein ostaa pois. Samassa laatikossa oli muutakin osaa niin sai niistäkin toimivia varaosia. Kiitokset vielä kerran vinkistä.  Thumb

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Tässä kun pari päivää ollu ilmat sellaisia ettei ulkona ole isommin viittinyt olla niin laitoin eilen vaunun lämpiään ja aloin vaihtaan tuota kv-pumppua kun testasin tuon toimivaksi. Olikin melko helppo homma irrotella tuo pumppu kun laittoi puristimilla letkut kasaan patruunalle astia alle. Pumppua löysäsi vähän niin sai laskettua nesteet astiaan.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.) (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Tuosta paikoillaan olleesta pumpusta otin sen uuden konkan konkan ja puolipallon muotoisen siipipyörän ja vaihdoin ne tuohon toimivaan pumppuun ja pumppu paikoilleen. 12V pumpulla ensin nesteet sisään ja sitten sähkölämmitintä päälle.  Melkoista kolinaa alkoi kuuluun ja välillä ääni oli sen oloinen niinkuin pumppu takertelis kiinnikkin. Aluksi luulin että johtuu vain siitä että siellä on ilmaa vaan ei tuo ääni ottanu asettuakseen niin ei muutakuin uudelleen pumppu irti. Tuossa vaiheessa en mitään näkyvää vikaa löytänyt niin otin koko paketin sisälle testattavaksi.

Syyksi kolinalle paljastui siipipyörän väljyys akseliin eli pääsi heiluun sen verran että otti runkoon kiinni. Tuon "uuden" pumpun mukana tullut siipipyörä näytti käyttämättömältä mutta siitä puuttui se kuparinen osa ja se näkyikin olevan sulatetuilla muovitapeilla kiinni joten ei muutakuin kokeileen että onnistuuko vaihto. Mattoveitsellä vuolin muovitapit irti ja meisselillä vähän käänsin niin tuo kuparinen osa lähti helposti irti. Passasi myöskin hyvin paikoilleen toiseen puolipalloon niin muutakuin kolvilla sulattaen nuo muovitappien päät niin pysyy läjässä tuo. Nyt ei ainakaan irtaallaan pitänyt enää kolinaa eli ilmeisesti korjaus onnistui.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.) (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.) (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.) (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.) (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Tuossa testaillessa huomasin että tuo pumppu lämpenee nopeasti ja todella kuumaksi. Meinasi näpit palaa kun otti pumpun rungosta kiinni. Aloin muisteleen että jostain ketjusta luin että konkan vaihto isompaan (1,5uF) nostaisi virran määrää niin vaihdoin kokeeksi takaisin vanhan konkan tuonne. Lämpeneminen muuttuikin nyt paljon maltillisemmaksi eli oli paljon hitaampaa eikä tullut enää yhtä kuumaksi. Mittailin tuon vanhan konkan ennen vaihtoa niin oli enää vain 0,778uF vaikka pitäisi se kutakuinkin yksi olla eli tuokin alkanut jo pikkuhiljaa hiipumaan. Laittelinkin uuden 1uF konkan tilaukseen niin pitää vaihdella se sitten aikanaan kunhan saapuu.

Muutakuin patruuna kasaan ja asenteleen se paikoilleen. Taas ensin 12V pumpulla ajoin nesteet sisään ja kokeileen että mitäs tuo nyt sanoo kun lyö sähkölämmityksen päälle. Hetken piti melkoista kurinaa ja pulputusta kun alkoi vetään kunnolla nestettä sisään ja pukkasi ilmaa pois ja sen jälkeen hiljeni. Säikähdin että siihenkö se nyt loppui vaan tuntuihan tuo pumppu sittenkin vielä pyörivän. Piti vain laittaa korva melkein kiinni pumppuun että kuuli että se pyörii.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Oma hommansa tuossa ilmaamisessa kun käy tämän patruunan kohdalla vähän alempana niin meinaa välillä lukkoa tehdä mutta aikansa kun pumpuilla pyöritti ja letkuista puristeli niin nyt olevan ilmat pois. Välillä myös kaasulämmitintä käytin päällä niin lähti ilma liikkuun paremmin pois. Keulan nosto olisi helpottanut paljon vaan ei jaksanut alkaa pimeässä tuuskaan. Tuntuu tuo nyt kuitenkin pelaavan mutta eriasia tietenkin on että kauanko.  ;D

Noita pumpun siipipyöriä tullut paljon vastaa, että kuparilevy puuttuu, ei voi toimia kunnolla. Tuota siipipyörää myytiin ilman levyä ja vaunuhuoltoliikkeet ei tienny, että levy pitää laittaa. Ilma levyä pumppu on aikamoinen vispilä.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #111 : 11.11.2021 kello on 21:36 »
No varmasti on mitätön tuo siipipyörä ilman tuota levyä. Eihän siinä ole käytännössä mitään mikä liikuttaisi nestettä ilman tuota.

Näissä siipipyörissä näkyy myöskin olevan vaihdettavissa tuo holkki joka tulee sitä akselia vasten mutta ei taida niitäkään mistään saada.

*****
 • LämmitinGuru
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:15
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #112 : 11.11.2021 kello on 22:34 »
No varmasti on mitätön tuo siipipyörä ilman tuota levyä. Eihän siinä ole käytännössä mitään mikä liikuttaisi nestettä ilman tuota.

Näissä siipipyörissä näkyy myöskin olevan vaihdettavissa tuo holkki joka tulee sitä akselia vasten mutta ei taida niitäkään mistään saada.

Jossain vaiheessa menneinä vuosina niitä oli myynnissä.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #113 : 16.11.2021 kello on 23:56 »
Tuossa kun viikko sitten tuli hommattua se töllö tuonne vaunuun niin tänään kävin mallailemassa sitä paikoilleen. Ei ehkä se järkevin paikka mutta eipä tuolle oikein mitään muutakaan paikkaa ole kuin tuossa kaapin kyljessä. Pitää vielä laittaa kaapin sisälle vahvikelevy kun sen verran ohkasta tavaraa tuo seinä että melkein antoi periksi jo tässä testi vaiheessa kun ei ollut kuin parilla ruuvilla kiinni. ;DProCaster LE-24A550H 24” HD Ready Android LED -televisio, 12 V
Kuvalaatuhan tässä ei nyt mikään päätä huimaava ole mikä nyt ei sinällään yllätyksenä tule kun näytöntarkkuus on 1280x768 (Kodin ilmoittama). SD laatuista antennilähetystä katellessa meinasi kuitenkin itku päästä kun tottunut katteleen näitä hd kanavia. Toki hd kanavia katellessa kuvanlaatu on kuitenkin ihan hyvä ja samoiten elokuvaa katellessa ihan ok. Kaiuttimet oli yllättävän hyvät vaikka hieman muovinen tuo ääni noissa on mutta niinpä ne tuppaa oleen monessa muussa paremmassakin töllössä. Tuota voinee aika hyvin korjata laittamalla erilliset kaiuttimet. Kattoa että saisiko tuon kytkettyä radion AUX tuloon.

Tuli tuossa mielenkiinnon vuoksi myöskin mittailtua virrankulutuksia kun valmistaja antaa maksimikulutukseksi 47W eli 3,9A 12 voltilla. Töllö akkuun kiinni ja virtamittari väliin niin normi tv:n katsellussa näytti pyörivän kulutus siinä 0,9-1,1A paikkeilla eli ei mikään mahdoton. Aluksi tuo oli hieman korkeampi (0,9-1,3A) mutta kun sääteli kuva-asetuksia ja otti automaattisen taustavalonsäädön pois niin kulutus putosi jonkin verran.

Mittaustuloksia:
TV katselu 0,9-1,1A
TV katselu ssd levy kiinni 1,1-1,2A
TV katselu muistitikku kiinni 1,0-1,1A
Yle areenaa katsellessa 1,1-1,2A

SSD levyltä katsellessa Kodia käyttäen:
Elokuva HD laatusena 1,2-1,3A.
Elokuva SD laatusena 1,1-1,2A
Musiikin kuuntelu visualisoinnin kera 1,2-1,4A

Muistitikulta katsellessa Kodia käyttäen:
Elokuva HD laatusena 1,1-1,25A
Elokuva SD laatusena 1,1-1,25A
Musiikki jäi testaamatta kun en muistanut tikulle musiikkia laittaa.

Sammutettuna 20mA eli käytännössä merkkiledin verran.

Näiden mittausten perusteella nyt ainakin muutaman tunnin uskaltaa töllöä katella jos tarve vaatii.

Nyt kun vielä tulisi se uhvo antenni ja loput tarvikkeet niin pääsisi tekeen asennukset loppuun.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #114 : 21.11.2021 kello on 20:04 »
Perjantaina tuli värkättyä loput romuista paikoilleen kun keskiviikkona sai käydä hakeen matkahuollosta antennit sun muut.

Kokeilin tuota antennia tuossa sisällä ja totesin että pitääpä se ulos laittaa. Sisällä ei ottanu minkäänlaista signaalia kuten vähän odottelinkin johtuen alumiinikuoresta niin pukkasin kokeeksi kattoluukun välistä pihalle tuon antennin niin alkoi näkyyn. Kuitenkin tuo alumiinikatto vähän häirittee tuota kun sai pyöritellä eri asentoihin ennenkuin sai kaikki kanavat näkyyn eli pitää laittaa masto tilaukseen jossain välissä. Taitaa asennus mennä kevääseen kun ei ole lämmintä paikkaa missä tehdä. Tuossakin on vain ongelmana se butyylimassa ettei voi pakkasessa laittaa.Ja pitää heivata se bilteman usb/tup.syt rasia himskattiin minkä kesällä asentelin kun se häiritsee myös tuotakin antennia tai laittaa se kokonaan oman kytkimen taakse kun nyt on samassa tuon tup.syt lähdön kanssa mistä tulee virta televisiolle että antennille. Radiota saa kuuluun huonostikkaan kun antaa niin paljon häiriötä.

Ja piti tuossa välillä ihmetellä muutakin kun alkoi tuossa värkätessä tuntuun että alkaa vilu tuleen. Vilkaisu lämpömittariin kertoikin ettei ole enää kuin 16 astetta että nyt on jossain jotain vikaa. Aluksi mietin että ei kait se kaasu nyt vielä loppunut kun sitä piti vielä olla kolmannes pullo jäljellä. Kokeilin että ei kaasulämmittimen napista tapahtunut mitään ja kokeilin sitten kv-pumpua päälle vaan ei siinäkään tapahtunut mitään. Edes sähkölämmittimen releet ei naksunu niin vilkaisu kaappiin ja totesin että sulake näköjään palanu. Vaihdoin uuden sulakkeen niin paloi samontein kun napsautti kaasut päälle.

Päällisin puolin missään ei näkynyt mitään mutta käytin johtoja vuoronperään irti eri paikoista että milloin loppuu sulakkeen palaminen. Vasta siinä vaiheessa loppui kun käytin pannulta johtoa irti eli nyt on jotain oikkarissa pannussa. Otin kannet auki niin sieltähän se syyllinen pilkottikin heti näkyvillä eli kipinäsytkän virtajohto oli päässyt kääntymään hehkua vasten ja oli kuori sulanut puhki. Tuo oli onneksi helppo korjata kutistesukalla ja johto nipparilla eri paikkaan kiinni ettei pääse uudelleen osuun tuonne.

Sai lämmöt takaisin päälle vaan sitten ihmettelin kun lämpiää niin vaisusti. Kerkesin jo vaunun keulaakin nostella että onko jäänyt ilmakupla jonnekkin ettei neste kierrä vaan sitten tuli ahaa elämys ja muistin että ei se varmaan kovin hyvin lämmitäkkään kahden kW teholla. Olin kääntänyt toisen polttimen pois kun käytin sen alalevyn irti pannusta. ;D Alko patteritkin kuumeneen kun lisäsi tehoa.*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 08:32
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #115 : 21.11.2021 kello on 21:52 »
Mulla on TV muuten samassa kohdassa, mutta sijansa verran alempana kun lämmönsäätimet yms. on ekan yläkaapin kohdalla panelissa. Minkälaisen antennin ostit?

Hyvä että löytyi vika pannusta. Thumb

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #116 : 21.11.2021 kello on 22:21 »
Tosiaan se antenni jäi mainitsematta eikä ole tarttunut edes kuviinkaan. Triax ufon hommasin kun sitä on paljon kehuttu ja kyllähän tuo ihan hyvältä vaikuttaa jos pelaa tuollakin tyylillä että on lähes kirjaimellinen heittoasennus. :D

Tässä paikassa tuntuu olevan joku katve kun tuntui talossakin harava-antennilla ettei väliin saa näkyyn oikein mitään saatikka sitten että radio kuuluis kunnolla. Jotain häiriöitäkin täällä tuntuu olevan kun välilä hyviä pohjia tekee lälläriinkin.

Ja joo hyvä että tuli näin kotipihassa ilmi tuo asennusvirhe tuolle johdolle. Tympeä jossain reissussa alkaa pimeässä tuuskaan että mikäs nyt kun kylmäkin tulee.  ;D No pimeässä otsalampun valossa nytkin sai tehdä mutta kotipihassa saa hätätilassa sentään edes sähköllä lämmöt päälle.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #117 : 10.01.2022 kello on 21:54 »
Pitäishköhän tuota taas vähän päivitellä tekemisiään.

Joulukuun alussa vaihtelin kv-pumppuun uuden konkan. Toiminnassa en huomannut mitään eroa vanhaan mutta ei tarvi nyt ainakaan pelätä että millon jää pumppu pyörähtämättä kun vanha konkka pettää.TV-antennille saatu mastokin laitettua paikoilleen ja kun näkyi olevan kahdelle koksille läpiviennit niin teinpä samalla lälläri valmiudenkin eli sillekkin laitoin koksin ja laitoin jalan paikoilleen. Nyt vain pitää valita että minkä antennin lykkään paikoilleen kun kaksi vaihtoehtoa olisi. Ja pitäisi tietenkin se ssb-radiokin hommata. Väliaikasesti salkusta sen saisi vaan äkkiä jää pysyväksi nämä väliaikais asennukset. Tänään tuli rxtx:ltä paketti missä antennivaihtaja niin saa ilman koksien irrottelua vaihtaa katto/peditio antennin käyttöön. Lupailee nyt taas nollakelejä niin voisi kokeilla asennuksiakin taas tehdä.

Tuntuu olevan varsin toimiva tuo uffo antenni kun ihan ala-asennossakin näkyy telkusta kaikki kanavat täysillä signaaleilla ja sellaiset radiokanavatkin kuuluu mitä ei sillä tuulilasiantennilla edes tiennyt olevankaan. Vaikka tuo oli välillä jo lumen allakin niin ei tuntunut käyttöä haittaavan.
*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #118 : 10.01.2022 kello on 22:19 »
Ja kun ei oikein nuo paskan ruskeat rullaverhot oikein omaan makuun niin hirveästi iskeneet ja kun muutenkin jo kulahtaneet olivat niin piti vaihtaa uudet kankaat noihin. Sivulaseille ja takalasille tuli kankaasta verhot kun ei ollut tarpeeksi materiaalia enkä enää lisää viitsinyt tilailla niin kävin sitten jyskistä hakeen sälekaihtimen etuikkunalle.

Vanha kangas lähti ihan kevyellä vetämisellä irti kun oli jo liimat muuttunu lähes pölyksi. Ainoastaan kaksipuoliteippi piti enää kangasta paikoillaan. Vanhasta kankaasta sai ainakin vähän suuntia että minkä kokoinen pala pitää leikata kun ei ole tehtaallakaan ollu ilmeisesti ihan niin nuukaa mittojen suhteen kun melkein 2cm oli mitoissa heittoa ylä ja alareunan välillä.  :laugh: Alumiiniputkelle vain kunnollinen puhdistus rasvanpoistoaineell a ja uusi kangas aluksi kiinni kaksipuolisella teipillä ja sprayliimalla sitten loppuliimaus putkeen.Etuikkunalle tosiaan tuli sälekaihdin kun loppui tuo kangas kesken. Oikeastaan tämä onkin parempi kun ei roiku samanlailla kuin kankainen. Joutui ottaan 150cm leveän niin pituutta oli melkosesti liikaa. 165cm tuo taisi olla. Melkonen työhän tuonkin asentaminen oli kun joutui lyhentään melko paljon että sai kunnolla toimivan tuosta. Alunperin oli tarkoitus että alareunan kiinnikkeet tulisi etuseinään kiinni vaan taas olisi joutunut purkaan koko etupään sisustuksen tuon takia niin laiskana vedin vain tuohon ikkunalautaan kiinni. Toisaalta pääseepähän nyt lämpö kiertään lasilla paremmin kun ei ole kiinni tiivisteessä. Harmi kun tätä kokoa ei ollut harmaana saatavilla niin joutui ottaan tuon valkean. Kilikalillahan tuo toki olisi korjattavissa mutta tiedä saisiko tuosta siistiä tehtyä.Puhelimelle ja kaukosäätimellekkin löytyi telineet niin ei tarvi pöydällä tai kaapin päällä noita makuuttaa.*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:54
Vs: Matkaaja Pallas 5500 -87 Käyttis
« Vastaus #119 : 7.04.2022 kello on 22:21 »
Pitäisiköhän tätäkin taas päivitellä välillä. Paljoa ei ole tapahtunut tämän kanssa mutta jotain pientä kuitenkin.

Tuossa tammikuussa värkkäsin lällärille antennivaihtajan ja paria antenniakin taisin mallailla jo tuonne maston nokkaan mutta huonolla menestyksellä. Ei saanu mitenkään vireeseen johtuen siitä kun on puu heti vieressä ja naapurin talokaan ole kaukana. Pitää kesemmällä vetäistä vähän kauemmaksi tuo vaunu tuosta ja tehdä yksi tärkeä asia eli tuon maston/jalan maadoitus mikä unehtui tuossa talvella.Tänään kävin askarteleen telkulle kiinnityspaikan matkan ajaksi kun ei sitä uskalla tuossa telineessään pitää.Samalla kun ylimääräsiä tavaroita siivoilin tuolta pois niin löysin tuon putkieristeen mikä jäi laittamatta tuonne kaasulämmittimen letkuille niin värkkäsin nekin nyt paikoilleen. Tuskin tällä nyt juurikaan vaikutusta on muutakuin teoriassa mutta onpahan saanu värkätä jotain.  ;D