Tekniikkakeskustelut > Retkeilyautot

Autovero

(1/5) > >>

retkiukko:
Minkä suuruisia autoveroja teillä on tullut maksettavaksi sen jälkeen, kun olette muutoskatsastaneet pakun autoverolliseksi matkailuautoksi? Itsellä retkiauton aihio hakusessa ja tuo 2500kg omamassa vaatimus väkisinkin ajaa rakentamaan autoverollisen retkiauton.

kimi:
Millaista olet suunnitellut, aika pieneenkin saa kokonaispainaon ylittämään tuon 2500kg. Sisäkorkeus on useimmissa asia joka aiheuttaa verotukseen

"Masi":

--- Lainaus käyttäjältä: kimi - 11.03.2021     kello on 12:12 --- aika pieneenkin saa kokonaispainaon ylittämään tuon 2500kg. 

--- Lainaus päättyy ---
Kokonaispainolla ei ole merkitystä tässä tapauksessa, vain omapainolla ;)

HiTec:
Jos kantavuus vaan riittää, niin mikä ihmeen ongelma on sitä omamassaa kasvattaa? Eikös se punnita vasta valmiina kun suikka suorittaa muutoskatsastustaan, paljonko se retkule painaa kiintokalustein ja jos meinaa jäädä alle, niin muutama teräslaatta kyytiin, pultataan kiinni ja näin ne on myös osa auton rakennetta eli omamassaa ;D

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec - 11.03.2021     kello on 12:48 ---Jos kantavuus vaan riittää, niin mikä ihmeen ongelma on sitä omamassaa kasvattaa? Eikös se punnita vasta valmiina kun suikka suorittaa muutoskatsastustaan, paljonko se retkule painaa kiintokalustein ja jos meinaa jäädä alle, niin muutama teräslaatta kyytiin, pultataan kiinni ja näin ne on myös osa auton rakennetta eli omamassaa ;D

--- Lainaus päättyy ---
Teräslaatat pois katsastuksen jälkeen ja tilalle sitten retkivarusteita.... :)

Minun Westyn omamassa on 2445 Kg. Sellaista ei sitten nykyisin saa tuotua Saksasta ilman veroseuraamuksia, vaikka onkin tehdastekoinen korkea matkailuauto.
Siinä meni ikään kuin lapsi pesuveden mukana, kun verosuunnittelijat sulki porsaanreikiään. Kevyt ja ehkä vähäpäästöisempi on verottajan silmissä pahempi. Suositaan siis painavampia, vaikka sellainen ei kaikille soveltuisikaan.

Tuohon aloittajan kysymykseen ei mulla ole vastausta, mutta nykyisin veron pitäisi koostua sen hetkisen auton arvon mukaan. Ei siis enää veroa määrätä auton aikoinaan olleen uuden hinnan mukaan.
Jos matala ja kevyt pitäisi olla, niin itse koittaisin löytää tehdastekoisen henkilöautoksi rakennetun pakun, josta verot on maksettu. Niissä on useimmiten verhoilut jo tehdastekoisia koko korissa kattoa myöden. Ne vain tuppaa olemaan paljon ajettuja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View