Tekniikkakeskustelut > Säilytys

Telttatalli

<< < (2/2)

Petrooli:

--- Lainaus käyttäjältä: vetu - 25.01.2021     kello on 14:03 ---Hei! viritä kevytpressu narujen varaan, niin että se ohjaa kondenssivedet sivuille.
Olen laittanut peltiseen kaarihalliin pressut. Hyvin toimii!!

--- Lainaus päättyy ---
Tuo kevytpressu olisi ainakin helppo ja halpa kokeilu.


--- Lainaus käyttäjältä: Kumisimo - 25.01.2021     kello on 14:40 ---Ilma ei kierrä, siinä syy.
Tuo pieni kolmionmuotoinen reikä ei riitä alkuunkaan.
Ei  auta vaikka päätyjen alareunassa on tuuletusrako, se pitää olla ylhäällä.
Tee päätyjen yläreunaan lisää aukkoja tai pudota niitä alaspäin 5cm jotta ilma pääsee liikkumaan.

--- Lainaus päättyy ---
Ehkä näin. Päädyt on semmoiset 15-20 cm irti maasta ja tuulet tuntuu pullistelevan pressua. Tuntuu että tuulet käy teltassa, mutta ilmeisesti ne ei kuitenkaan sieltä katonrajasta tarpeeksi vaihda ilmaa. Hyvä idea tuo päätypressun laskeminen alaspäin. Ajattelin että tuo pressu jäykistäisi päätyä, mutta eihän se ole kuitenkaan kuin kumilenkeillä siinä roikkumassa. Ovipäädystä voisi ottaa yläkolmion pressun pois kokonaan..


--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 25.01.2021     kello on 14:14 ---Toimisiko harso...?

Mites sellainen peltikaton alle tarkoitettu aluskate soveltuisi?

--- Lainaus päättyy ---
Jotain tällaista ratkaisua olen miettinyt. Saisikohan sellaisen lasikuituisen aluskatteen jotenkin ujutettua pressun ja kattoputkien väliin. Tuota pressua ei todellakaan viitsisi enää pois ottaa, kun sen kerran käsipelillä sain tuon putkikehikon päälle taisteltua.

Petrooli:
Päätyjen avaamisessa olisin kuitenkin varovainen, koska silloin tuuli pääsee tarttumaan helpommin. Tuo on sellainen leija, jos tuuli pääsee kunnolla pussittamaan sisältäpäin. Vaikka helman alla olevat lankut on kierrepaaluilla maahan kiinnitetty, niin silti aina pelottaa että milloin tuuli tuon tempaisee perustuksineen päivineen ilmojen teille. Tuossa kattopressussa on kuitenkin toista sataa neliötä siipipintaa.

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: Petrooli - 25.01.2021     kello on 15:11 ---Jotain tällaista ratkaisua olen miettinyt. Saisikohan sellaisen lasikuituisen aluskatteen jotenkin ujutettua pressun ja kattoputkien väliin. Tuota pressua ei todellakaan viitsisi enää pois ottaa, kun sen kerran käsipelillä sain tuon putkikehikon päälle taisteltua.

--- Lainaus päättyy ---
Hommaa harso kokeeksi....

Ei sen tarvitse olla katossa kiinni, vaan väliin jää ilmarako. Vaikka olisi puoli metriäkin alempana, niin harso pysäyttää sateen ja sään salliessa taas kuivuu.
Näin ne oli niissä konteissa ja varastoissakin. Sieltä täältä vain kiinni.

Muumuupapa:
Se kosteuden tiivistyminen ei tarkalleen ottaen johdu kylmästä ilmasta, vaan siitä että pressu itsessään säteilee lämpöä avaruuteen ja siten jäähtyy ympäröivää ilmaa kylmemmäksi. Pressun puhtaudella, värillä ja kireydellä on vaikutusta tähän.

Saman ilmiön vuoksi auton tuulilasi saattaa vetää pilvettömän yön aikana huurteeseen vaikka pakkasta ei olisikaan.

Mutta tämä tieto tuskin auttaa itse ongelmaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View