Forum > Käyttö- ja jätevesi

vesipumpun virta

(1/2) > >>

seolekomennä:
Mitäs kun hankin ducato/pösselini näin talvisaikaan ja tekis mieli olla varma etten riko mitään. Vesisäiliöt olivat tyhjiä jo valmiiksi ja se sininen kytkin lattiassa oli käännetty poikittain virtaukseen nähden. Ja vettä en tietenkään tankkaa ennen kevättä.

Jostain luin että pumppu toimii kun vesihanaa kääntää. Pitäiskö jostain katsoa ettei pumpulle mene virtaa ja mites ne hanojen asennot, onko väliä?

Laaga:
Jos vesipumppu on uppopumppu niin tee välikytkin johtoon ennen pumppua niin varmasti ei mene virtaa pumpulle. Olen itse näin tehnyt ja monet muutkin on vastaavan tehneet.
Virtakytkin tietysti paikkaan jossa sitä on helppo käyttää.
Hanat aukiasentoon, kylmällä kun käytämme vesiä säiliöstä niin tällä varmistaa et vahinkoa ei tule.

4ntti:
Itse olen syksyisin napannut pumpun sulakkeen pois ja avannut hanat. En tiedä onko tuolla hanojen avaamisella merkitystä mutta jos sinne tippa vettä jää niin ehkä suurempi todennäköisyys ettei jäätyessään riko

seolekomennä:
Se lienee tuo ruskea/beige 5A proppu kuskin penkin alla jossa on teksti pumpe?  :) Sekä oma katkaisin että sulakkeen poisto toiminevat. Tähän hetkeen valitsen helpomman! Kiitokset. Thumb

88k5:
Ei käynnyt aloituksesta ilmi onko painevesi.. sellaisen pumpussa "sormimutterit" molemminpuolin - kannattaa avata molemminpuolin, niin ei pumpulle ja painekytkimelle jää vesihelmiä. Samalla kannattaa siivota imupuolella oleva sihti.. tietty ihan ekaksi vesitankit tyhjiksi.

Omassa kulkimessakun on alimmissa kohdin kylmä- ja lämminvesiputkistoa jakotukit ja niiden vieressä tyhjennyshanat, niin olen todennut parhaaksi konstiksi vesien tyhjetämiseksi avata ne viimeiseksi. Ensimmäiseksi kaikki sekoittajat (siis yksiotehanat) auki täysille (kuuman ja kylmän keskivälille). Vasta sitten lattiassa olevat tyhjennyshanat auki... vedet kun valuvat putkissa alaspäin, samalla syntyy sekoittajiin alipaine/korvausilmatarve, ne pienet vesihelmet poistuu.. vesien valuessa vessan tyhjennys nappia kannattaa painella pariin kertaan (jos samassa vesisystemissä on), niin magneettiventtiilii n ei jää vesihelmiä.. seuraavan kerran kun vesiä tankkaa, niin ekaksi vain kaikki hanat kiinni. Yksinkertaisen helppoa  ;D

Jos lavuaarien ja suihkun alla vesilukot, niistä kannattaa vielä sakkakupit tyhjentää vedestä (ja sakasta). Jäätyyhän ne nekin, jos pakkaselle sisäilma menee..


--- Lainaus käyttäjältä: seolekomennä - 28.12.2020     kello on 17:42 ---..
ja se sininen kytkin lattiassa oli käännetty poikittain virtaukseen nähden. Ja vettä en tietenkään tankkaa ennen kevättä.

Jostain luin että pumppu toimii kun vesihanaa kääntää. Pitäiskö jostain katsoa ettei pumpulle mene virtaa ja mites ne hanojen asennot, onko väliä?

--- Lainaus päättyy ---
Se sininen kannattaa (kuten kaikki muutkin hanat) kannattaa jättää aukiasentoon - varmin tapa välttää pakkasvauriot.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View