Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Kaikkea hauskaa optimoijille/lastuttajille/ ja muille "virittäjille" . . . .

(1/9) > >>

vaanari61:
 Ei oikein sovi yhden alueen alle niin pistetään tänne . . .

https://www.is.fi/autot/art-2000007656651.html

K.E.V:

--- Lainaus käyttäjältä: vaanari61 -  3.12.2020     kello on 10:03 --- Ei oikein sovi yhden alueen alle niin pistetään tänne . . .

https://www.is.fi/autot/art-2000007656651.html

--- Lainaus päättyy ---

Ei tartte klikata kenenkään


--- Lainaus ---Uuden hankkeen tarkoituksena on saattaa autojen käyttäjien ja omistajien autoihinsa tekemät tai teettämät päästöihin vaikuttavat muutokset aiempaa tehokkaamman valvonnan ja sanktioinnin alle.

Käytännössä kyse on toimenpiteistä, joissa päästöihin vaikuttavia osia kuten esimerkiksi moottorinohjausjärj estelmiä tai hiukkassuodattimia vaihdetaan, muutetaan ja poistetaan ilman muutoskatsastusta tai hyväksyttyjä komponentteja.

Päästömanipulaatioi ta tehdään, sillä niillä voidaan saavuttaa taloudellisia etuja sekä saada autoon lisää suorituskykyä.

Lue lisää: Ruotsissa hurjia väitteitä korjatuista päästöhuijaus-Volkkareista – ”Emme voi Suomessa sanoa juuta eikä jaata”

Asiaa selvittäneen Liikenne- ja viestintäministeriö n mukaan ongelma on suurin raskaassa kalustossa, mutta ilmiö on todellinen myös kevyissä ajoneuvoissa kuten henkilö- ja pakettiautoissa:

”Ajoneuvojen päästömanipulaatiop alveluita markkinoidaan avoimesti ja ammattimaisesti Suomessa. Manipulaatioiden tekijät esimerkiksi julkaisevat jatkuvasti tietoja muuttamista autoistaan ja ilmoittavat tehneensä muutoksia satoihin tai tuhansiin autoihin toimijasta riippuen”, ministeriön muistiossa todetaan.

Käytännön tasolla kieltoa myydä päästömanipulaatioi hin liittyviä tuotteita ja palveluita kierretään Suomessa maininnoilla ”Ei tieliikennekäyttöön” tai ”Ajoneuvo muutoskatsastettava”.

Tosielämässä näitä kehotuksia ei kuitenkaan noudateta, eivätkä monet päästömanipulaatioo n liittyvistä muutokset menisi edes läpi asianmukaisesta muutoskatsastuksest a.

Lue lisää: Miksi autotehtaat alkoivat valmistaa huijausdieseleitä? Asiantuntijat vastaavat

IS:n näkemän muistion mukaan päästömanipulaatioi ta suunniteltaisiin valvottavan katsastuksissa sekä myös tienvarsitarkastuks in.

Katsastusasemille tarvittaisiin kuitenkin tätä varten huomattavasti nykyistä tarkempia laitteita sekä mahdollisesti myös oikeus purkaa asiakkaan autoa.

Purkuoikeus voisi tulla myös tienvarsivalvontaa suorittaville viranomaisille kuten tullilaitokselle ja poliisille.

Lue lisää: Kuinka paljon maksaa AdBlue-lisäainetta syövän dieselauton hiukkasloukkujen ja katalysaattoreiden uusinta?

Tällä hetkellä kuluttajalähtöisiä päästömanipulaatioi ta syynätään jo muun muassa Tanskassa, jossa kiinni jääneille asetettujen maksusanktioiden suuruus vaihtelee noin 300 ja 9 000 euron välillä.

Kuluttajien tekemiin ja teettämiin päästömanipulaatioi hin liittyvä hallituksen esitys aiotaan näillä näkymin lähettää lausuntokierroksell e syksyllä 2021. 
--- Lainaus päättyy ---

88k5:
Varsin kevein argumentein artikkelin tekijä lööpin kimpussa..

--- Lainaus ---Auton päästöihin vaikuttavien teknisten laitteistojen muokkaaminen saattaa olla kuluttajalle taloudellisesti hyvinkin kannattavaa.
--- Lainaus päättyy ---
..ei avaa lausetta, toistaa vain sitä..

--- Lainaus ---Päästömanipulaatioita tehdään, sillä niillä voidaan saavuttaa taloudellisia etuja sekä saada autoon lisää suorituskykyä.
--- Lainaus päättyy ---

Kertauksena verotusmekanismista Suomessa;
[*] käyttövoimavero eli dslvero perustuu auton kokonaismassaan, akselimassaan ja vedetäänkö sillä raskasta pv. ei ole päästöjen kanssa mitenkään tekemisissä
[*] uudempien M1 henkilöautojen N1 pakettiautojen, ajoneuvoveron perusosa pohjaa päästöihin. Raskaskalusto (N2-3, M2-3) ei maksa tätä lainkaan.
[*] maahantuonnissa M1 henkilö autojen (pl verov. matkailuautot) ja N1 pakujen autoveron pohjana kok.massa (vanhemmat) tai päästöt. Raskaskalusto ei ole autoverollista

Henkilöautoissakin dslveron osuus on koko ajoneuvoverosta 3/4 osaa... Päästöpohjaisena ei ole edes väliä mikä Euroluokka kyseessä kun verohinnoittelussa vain CO2 kiinnostaa. Päästöjen tuplaaminen siten ei edes vaikuta 10% koko vuosittaiseen veroon vaikka jotenki huomioitaisiin.. CO2 päästöön ei ole sillä vaikutusta poltetaanko suttu pöntössä vai potkaistaanko putkesta sellaisenaan.

Olisko taas luettu liikaa keski-Euroopan lehtiä toimituksessa ja kuunneltu virkamiesten kahvipöytiä sivusta..

Ilmastotavoitteiden kannalta jotain merkistystä.
Jos meillä oli muun Euroopan lailla tiemaksua/-veroa rokotettu kilometriltä, Euro-taksoitteluun vaikuttaisi päästöluokka - nyt ei valtion "menoja" (menetetty tulo-olettama) synny tällä mallilla..
Sen sijaan polttonesteiden verotuotto jää ilmastovouhotuksess a kutistuvaksi kun sähköautoiluun ohjataan autojen verokohtelussa - sahaa kyllä omaa oksaa..

Siis taloudellisen hyödyn tavoittelun väite "tuulesta temmattu" Thumbd

"Masi":

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 -  3.12.2020     kello on 11:26 ---Olisko taas luettu liikaa keski-Euroopan lehtiä toimituksessa ja kuunneltu virkamiesten kahvipöytiä sivusta..
Siis taloudellisen hyödyn tavoittelun väite "tuulesta temmattu" Thumbd

--- Lainaus päättyy ---
Jospa lähdetään siitä että dieselverolla ei ole päästöjen kanssa oikeastaa mitään tekemistä, sehän on kehitetty
vain sen takia että poltto-aineiden vero kohtelu olisi samanarvoinen eli bensassa sitä on enemmän.


Ei ne viranomaiset ole tyhmiä, kyllä ne osaa lukea mainoksen siinä missä kuluttajakin.
Ja jos mainoksessa lukee, että poistetaan saastelaitteet pois ja lisätään päästöjä, niin
aika typerys pitää olla mainoksen laatian, ei viranomaisen.

Ja kaikki tälläkin palstalla boxin laittaneet on kehuneet saatua säästöä, edelleen viranomainen osaa lukea ;)

Ja oikeastaa hyvin harva on tehnyt oikeaa ohjelmointia. Oikeahan tehdään tutkimalla ensin ajoneuvon normaalia
käyttöä liikenteessä tallettamalla kaikki arvot mittalaitteeseen, useimmin läppäri, ja sen jälkeen tehdään uusi moottorikartta.
Ei ole puolen tunnin eikä parin tunnin homma ja vaatiin oikean ammattilaisen.
Päästöt ei yleensä muutu. Näitä tehdään jonkun verran raskaaseenkalustoon joka ajaa miltei kokoajan samaa reittiä samalla kuormalla. Mutta en ole kuullut yhdenkään matkailuautoilijan teettävän hommaa, ehkä hinta on este, 1000 € ylöspäin pienimmillä muutoksilla.

megaman:
FAP ja EGR kun poistetaan toiminnasta, loppu on pelkkää säästöä autoilijalle.
Itse en tähän syyllisty.  :-*

Valvonta tienpäällä - Mitä se on?
Käytännössä poliisi ottaa partioonsa mukaan Trafin tarkastusinsinöörin, jolla on sitten toivon mukaan työkalut toimia. Täysin mahdotonta nykyisillä resursseilla. Molempia vähennetty, tienpäällä ei tule kuin satunnaisia partioita vastaan, jotka on matkalla johonkin tehtävään.

Tehoboxi kiinni ja pois katsastukseen. Satojen eurojen optimoinnit voi kokea inflaation, jos k-asemat alkavat näitä valvomaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View