Sivuja:
Toiminto
 • #256 kirjoittanut RautaRisto 14 Sep 2021
 •   Kalajuttuja tai muita matkan varrelta kaivataan? Thumb
    Tälläisiä yhden asian kirjoittajia on liian vähän.
    "Jokaiseen" muiden kirjoitukseen kommentoivia liikaa---- mielestäni.

  Uskallan ottaa "koppia" tuosta Yrjön kommentista ja kertoilla pari kala-/ruskareissua.
  Molemmat reissut menivät vielä Retron "sisäänajon" piikkiin.  Jotta uskaltaa suunnitella pitkiä reissuja, jolloin puhutaan useamman tuhannen kilometrin reissuista, pitää kaikki toiminnot testata lyhemmillä reissuilla.
  Nyt on jo takana kilometrejä ja yöpymisiä takana sen verran, että voimme todeta vaunun toimivan kaikilta osiltaan niin kuin pitääkin.

  Elokuun puolen välin paikkeilla suuntasimme Raatteen tien eteläpuolelle Ylävuokkiin.  Kalastusluvat ostettiin Ämmänsaaren Teboililta.
  Teimme leirin Taivallammen rantaan.  Omalla kumiveneellä pääsimme kalastamaan koko lammen alueelta.  Rannathan ovat täynnä kaatuneita puun runkoja, joten rannalta kalastaminen olisi ollut todella vaikeaa.  Pari päivää kalastelimme ja saaliina oli muutamia ahvenia.  Yhdeksi yöksi siirryimme Saapaskoskelle, jossa kävin heittelemässä, mutta vesi oli korkealla ja heittopaikoille pääsy oli vaikeaa.  Saaliina  pari haukea.
  Kevättijärvi jäi käymättä.  Se jäi odottamaan seuraavaa reissua.  Sen verran hienot olivat maisemat ja kalastuspaikat, että jossain vaiheessa käydään uudestaan.

  Mahtava paikka

  Rouva voitti suurin kala-kisan.  ( Tottakai, kun minun piti soutaa) ;D

  Jonkinlainen ruskaretki, vaikkapa lyhyempikin oli ollut mielessämme pitkin kesää, joten viime viikolla alkoi tuntumaan säätietoja seuratessa, että nyt pitää retki toteuttaa.  Viimeiset ajat on nyt käsillä, jos meinaa kesärenkailla ajella.  Niinpä päätimme perjantaina lähteä liikkeelle.  Reittisuunnitelmana oli Syöte- Posio- Kemijärvi ja Ranuan kautta kotiin.  Kilometreissä noin 450 km. 
  Nyt oli tarkoitus tehdä pelkkä maisemien ihailureissu, nautiskellen kauniista syksystä.  Kalastusta ei ollut tarkoitus harrastaa ollenkaan, mutta sain kuitenkin ujutettua mukaan yhden ultrakevyen setin ja vieherasian, vähän niinkuin ajankulukkeeksi, jos sattuisi sopivaa saumaa.  :laugh

  Nyt oli mukana ensimmäistä kertaa vasta hankittu Hondan aggre. Tätäkin oli tarkoitus testata, ja hyvinhän se pelitti. 
  Ensimmäinen etappi oli retkeilykeskus Himmerki.  Väkeä täynnä, varmaan kaikki muutkin olivat hoksanneet, että nyt on viimeiset hyvät ilmat lähteä liikkeelle.  Ilta kului mukavasti.  Nautimme ravintolassa illallisen oikein pitkän kaavan mukaan konjakeita myöten. 
  Aamuaskareitten jälkeen aamupäivällä ilman mitään kiirettä jätimme Himmerkin ja kävimme Pentikin putiikissa.  Mukaan tarttui Retron pöydälle uudet tabletit. 

  Suuntasimme Kemijärvelle PeräPosion kautta.  Valitsimme tietoisesti tien, josta suurin osa oli soratietä, mutta maisemat olivat hienot. Kemijärvellä söimme sitten vaatimattomasti vain pizzat, sanotaanko mahantäytteeksi. ;D
  Toinen yö oli tarkoitus viettää "luonnon helmassa".  Noin 30 km ajettuamme aloimme seurailemaan, josko ilmaantuisi meille sopiva paikka asettua yöksi omaan leiriin. 
  Ja kas kas, siinähän se oli. Meni vähän jo ohikin, mutta pakki päälle ja siellähän näytti olevan aivan loistava paikka leiriytymiselle.  Hieno jokiranta sillan kupeessa , tulentekokatos, vessa, eli kaikki mitä hyvältä leiripaikalta voi odottaakin.
  Kaikille kiinnostuneille:  Sillan nimi on Kivisalmen silta ja vesistö on Severijärvi.
  Tovin aikaa siinä kerkesimme touhuta, kun paikalle saapui paikallisia kaksi perhettä.  Miehet kaivoivat välittömästi kalavehkeet esille.  Menin kysymään, josko tuosta uskaltaa vähän koettaa kalaonnea.  Hämmästys oli suuri, miesten kertoessa joessa olevan istutettua kirjolohta. Heillä oli tähän tarkoitukseen viritetyt kalavehkeet.  Tekniikkana oli pohjaonki tahnapallolla.  Luvat pitäisi kuulemma olla, mutta miehet antoivat minulle "suullisen luvan".  Ei kuulemma kalastuskunta siitä köyhdy, jos onnistunkin saamaan yhden kirrin Thumb
  Reiluja ihmisiä nuo pohjoisen miehet Thumb
  Kaverit pitivät syöttejään joessa tunnin verran, mutta saalista ei tullut.  Minä sen sijaan sain kaksi haukea, jotka jäivät syötäväksi muille luontokappaleille. 
  Yöllä lämpötila laski pakkasen puolelle, joten lämmitys oli tarpeen ja lämmitin toimi moitteettomasti.
  Kun ulkolämpötila pysyttelee alle kymmenen +asteen, ei jääkaapinkaan poistopuhallin tarvitse olla päällä.
  Sunnuntaiksi ennustetut sateet näille seuduille pitivät paikkansa.  Ranuan eteläpuolella sateet alkoivat.  Saimme tehdä reissun hyvässä säässä.  Nyt Retro on siivottu ja tyhjennetty "talvilepoon" ja odottaa siirtämistä katokseensa suojaan talven lumisateilta. :)


  Ruskaakin oli jo luonnossa ;D
Sivuja:
Toiminto