Forum > Matkailuvaunut

Uskallanko ostaa? Onko tikittävä homepommi vaiko ihan normaalia?

(1/8) > >>

MissM:
Auttakaa aloittelijaa ja kertokaa uskaltaisiko tällaisen vaunun ostaa (hintaa vaunulla 1500 euroa):

Kiikarissa siis reilu 30v. vanha Hobby asuntovaunu, jossa on ollut kosteusvaurio joka on korjattu.
Myyjän mukaan molemmat päädyt ovat saaneet kosteutta ja ne on korjattu avaamalla molemmat päädyt ja vaihtamalla kostuneiden styroksien tilalle uudet kuivat, sitten päädyt on levytetty uudelleen. Myös vaunun lattia on levytetty uudelleen.
Vaunun katossa esim. näkyy sellaisia kuivuneita vihreitä/harmaita homeläiskiä.

Myyjän mukaan kukaan vaunussa oleillut ei ole oirehtinut vaikka olisivatkin homeherkkiä ihmisiä.
Seiniä on tuunattu mm. dcfixillä, jotta on saatu uutta ilmettä. Noiden fixien alle ei tietenkään näe, että onko siellä mahdollisesti hometta tms. enkä tiedä koska seinät on fixattu.

Ensimmäinen vaunu olisi itselleni ja ajatuksena olisi jatkaa vaunun tuunaamista esim. maalailemalla ja uudelleen päällystämällä pintoja. Kiinteät sohvarakennelmat on purettu pois ja tilalla on irtokalusteina runkosänky ja vuodesohva.

Vaunu on ollut siis täysin kesämökkikäytössä jo useamman vuoden ja katsastamaton. Lämmitysmuotona irtopatteri (kaasuvehkeet purettu pois). Syksystä kevääseen seissyt taivasalla kylmänä. Katosta siis mennyt aikanaan kosteus sisään ja nyt tehtykin vaunulle katos, jonka alla tänä päivänä seisoo.

Onko totaalinen uhka ja fiasko, tikittävä homepommi vai uskaltaisiko tuollaiseen rahansa laittaa ja mökki käytössä vaunua tietenkin käyttääkin???
Eli lähinnä onko terveysriski vaiko ihan normaalia tällaisille vanhemmille vaunuille ja onko vaunu mielestäsi noilla tiedoilla asuttavassa kunnossa? Huolissani olen etenkin mikäli teini-ikäiset lapseni siellä toisinaan myös yöpyisivät kun toisella on muutoinkin siitepölyallergiaa ja lievä rasitusastma. Noh, en toki itsekään misssään homebunkkerissa halua itseäni sairastuttaa.


Kertokaa kokeneemmat mielipiteitänne. Kiitos jo etukäteen!  :-*

Karabiilisti:
homekoira nuuhkaisemaan ja homma selkiää....

Se on huomattava että jos on homeläiskiä näkyvissä...kuivune ita...niin nehän ovat vaan tavallaan talviunilla odottamassa kosteutta jolloin heräävät henkiin.

Jos on kosteusvaurioitunut ja korjattu niin ookoo mutta jos on läiskiä näkyvissä pinnoissa niin eihän sillon ole kaikkea korjattu....

Vahva "katsoisin muitakin vaihtoehtoja"....

Reissaaja80:
Näkemättä livenä tai edes kuvista taitaa olla täysin mahdoton sanoa mitä saa. Joko hyvin rempattu tai kasa sitä itseään ja kaikki siltä väliltä.

MissM:
Mökkikäyttöön kausipaikalle. Ei ole katsastettu vuosiin eikä ole aikomus katsastaakaan, koska vain kausipaikalla seisoo. 🙂

MissM:
Hyvä pointti tuo "ovat tavallaan talviunilla odottamassa..."! 👍 Homekoiraakin pohdin mutta on aika hintavaa touhua kun nelisen sataa maksaa itse palvelu ja siihen vielä km korvaukset päälle.. 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View