Forum > Aurinkosähkö

Aurinkopaneeli ja talvi, irroitanko paneelin . . .

(1/1)

vaanari61:
Aurinkopaneeli ja talvi,  . . .

Irroitanko paneelin + johdon lataus-säätimeltä ja lataus-säätimeltä akulle menevän + johdon kun auto jää talviseisontaan ?
Auto on päiväaikaan puolipimeässä katoksessa.  ( Irroitetun johdon eristän oikosulun estämiseksi. )

Kumpi parempi akulle, kytkettynä paneeliin lataus-säätimen kautta paneelilin vaiko irroitettuna ?

Säädin 20A:n SUN X-PRO MPPT https://www.tuontitukku.fi/tuote/aurinkopaneelisaadin-sun-x-pro-mppt-20a-lataussaadin-12-24v-automaattinen/6438168106885/

ja paneeli 160W https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/brightsolar-aurinkopaneeli?searchTerm=aurinkopaneeli

Hupiakun olen ennen aurinkopaneelin asentamista ladannut talviseisonnassa n. 2kuukauden välein n. viikon ajan n. 11vuoden ajan jonka kulkine on minulla ollut. Tuollatavoin on akku ( 2 kpl ) kestänyt 6vuotta hyvin epäsäännöllistä käyttöä. Alustan akku meni keväällä varmuudenvuoksi vaihtoon 11 vuoden epäsäänöllisen käytön jälkeen, tuota 11vuoden ikää pidän kunnioitettavana varsinkin kun asuntoauto käytössä käyttö epäsäännöllistä.

Jatkokysymyksenä vielä, kuinka tuohon järjestelmään on mahdollista lisätä toinen paneeli joka olisi tehokkaampi ?
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/brightsolar-285w-monikide-aurinkopaneeli?searchTerm=aurinkopaneeli Kyseinen paneeli . . .

cerveza:
Omaan systeemiin laitan paneelille sulakkeen ja talveksi irti. Jos koppia ei käytä niin akut kannattaa ladata täyteen ja viedä varastoon (kellari autotalli tms). Voi ne olla autossakin, mutta toinen napa sitten irti niin ei mikään syö..

Paneelit kannattaisi pitää samanlaisina jos useampi. Ehkä parempi vaihtaa vaan se paneeli tehokkaampaan eikä lisäillä :) Omaan tulee 290W joten tuo mainitsemasi Kärkkäispaneeli voi olla myös oma valinta :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View