Forum > Matkailuvaunut

Vaunun kytkentäkaapeli hankautui rikki

(1/8) > >>

caferacer1967:
Moi!
Kuinka kannattaisi korjata Hobby 495 vaunun 13-napainen johto, kun se oli liian pitkä ja pääsi hankaamaan tienpintaan rikkoen noin puolet johdoista? Lyhennänkö vai vaihdanko uuden kaapelin?
Missäköhän lie lähin jakorasia mihin ko.kaapeli menee? Ootteko ottanut pois aisamuovia, kun se näyttää olevan todella ohkaista muovia ja haprasta jo 15 vuotta vanhassa vaunussa. Varmaan koetan lyhentää liitäntäkaapelia ja jos löytyy aisamuovin alta vaikka vähn lisää johto vedonpoistajan jölkeen, niin no problem. Mutta jos menee vaihtoon, niin onko kenelläkään tietoa minne saakka kaapeli menee eli missä sijaitsee jakorasia/kytkentärasia?
Yst.terv. Hobbyilijä

Kumisimo:
Ellei lyhennysvaraa ole niin katkaise koko roska vauriokohdan lähettyviltä ja laita uutta kaapelia tarvittava määrä .
Jatkoliittimet joissa tina ja kutistesukkaa päälle
- Liitokset siten ettei jokainen johto ole juuri samasta kohtaa katkaistu,  --> sopii pienemmän kutistesukan sisään.

tsahkali:
Kaapeli ja karkausvaijeri kannattaa muutenkin kiinnittää vaikka nipparilla sopivaan kohtaan, jotteivat roiku.

caferacer1967:
Kiitos vastauksista! Lyhensin kaapelin, mutta ei oo kyllä nyt varoja roikkua! :D Pikku hetki meni ennenkuin hokasin kuinka pistoke aukeaa?! Sitten rauhassa pyörittelin sitä, niin ensin lähti vedonpoistaja ja sitten pyöräyttämällä aukesi koko kuori ja sen jälkeen vaan väri väriin uudelleen kytkentä. Laitoin varalle paperille numerot ja värit, jos joku tulee kriittisellä hetkellä häiritsee. Numero kahdeksan oli tyhjä. siis kaapeli olikin 12-napainen.
Nyt kun ei oo löysiä kaapelissa niin porasin ketjun auton pistokkeen ja vaununpistokkeen välille varmistaa kiinnityksen. Jos kiristää, niin venyttää johtoa ennenkuin kytkentä irtoaa ;D. Ja taas mennään. Samalla tehtiin suursiivous vaunussa sisällä ja pestiin päältäpäin kesä moskat pois. Viimeisin Lofootin reissu viime viikolla. Jos on ennalta viisas,  niin säästää aikaa tehdä jotakin muuta mukavaa ja paita pysyy kuivana! Thumb

99:
Ei se kaapeli ole liian pitkä, se kun on tarkoitettu puhjotettavan niin että se menee koukun päältä pistorasiaan. Lyhyellä johdolla on vaarana se että tiukoissa käännöksissä johdon ulottuvuus loppuu jollin piuha repeytyy irti joko pistorasiasta tai rasia antaa periksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View