Forum > Kalusteet ja sisustus

Isrin penkit - vika istujassa?

(1/2) > >>

Raksaus:
Näitä Isrin valmistamia penkkejähän on matkailukulkimissa paljonkin ja käsittääkseni tausta on raskaan liikenteen penkkien valmistajana, joten kai valmistajalla jotain näyttöjä pitäisi olla. Olen nyt tässä vaan ihmetellyt penkin niskatukea. Päätä en melkein edes saa ylettämään tuonne tukeen asti ja jos saankin pitää siihen oikein kurottaa. Onko vika kuljettajan ryhdissä? Volvossa on kieltämättä hyvät penkit ja siinä on mukava ajella, mutta kyllä vanhassa Ducaton vakiopenkissä pään yletin mukavasti saada nojaamaan "headrestiiin". Mitään säätöjäkään en ole tähän itse löytänyt tai keksinyt. Etäisyys ja penkkiosoion sekä erikseen selkänojan kallistus on minulla kuskilla valittavina. Apukuskilla yksi vipu enemmän, koska penkki vielä pyörii. Jotain tyynyä olen pari kertaa yrittänyt viritellä, mutta sitä saa sitten koko ajan olla säätämässä.

Aakku:
Minä en ole koskaan nojannut mihinkään pääntukeen...

Itse on mieltänyt sen vain turvavälineeksi, jos pää retkahtaisi taaksepäin törmäyksessä. Tärkeänä pidän sen korkeussäätöä, että se olisi nimenomaan pääntuki, eikä niskan korkeudella.

Karabiilisti:
saatavana on sellastia lisäpehmusteita ...niihin voi jo nojatakin.
Mutta asentaessa kannattaa miettiä ettei siitä tule niskan katkaisijaa....tosi n M autolla todennäkösyys koviin perätörmäysvoimiin on pienempi kuin H autossa.
Omassa autossa on aktiiviset päätuet...eli kun joku törmää perään ja kroppa iskeytyy penkkiin niin niskatuki ponnahtaa eteenpäin ottamaan pään retkahdusta vastaan.

88k5:
Jos ymmärsin oikein ongelman, päätuki on kaukana päästä?

Tämä on mielestäni ergonomiaongelma suunnittelupöydällä - italoautot (ja japskit). Pienille ihmiselle tehty..

Tässä kuvassa korostuu; polkimet liian lähellä ja ylhäällä rattia, istuin liian korkealla rattiin nähden.. pitkäraajainen ihminen joutuu p*rseen säätää niin kauas hallintalaitteista, että asennosta tulee etunoja ja ratissa joutuu kyyryssä "roikkumaan" että hartiat irtoo penkistä - saati pää niskatuesta..

Mulla Fränk Mersussa Isrit kääntöalustalla, mutta Sprinsun ratissa niin hyvä/pitkä etäisyyssäätö, että pituuttani voin "lyhentää" säätämällä penkin taka-osan alas ja etuosan ylös reisille - ratti syliin että kädet yltää aavistuksen koukussa ratin yläosaan, selkänoja kuitenki taakse kallellaan ja hartiat penkissä - siis niska pystyssä.. vähän kuppimainen ajoasento

Henkilöautoissa Volvo/Saab/MB  ollut kanssa mulle parhaimmistoa.

Raksaus:
Kyllä minulla henkilöautoissa ainakin kun on kohtuu luonnollisesti ja rennosti, niin pää nojaa siihen "niskatukeen". Käsitykseni mukaan tosiaan tämän osan nimi englanniksi on "headrest", eikä niskatuki. Joten oletan kyllä että sillä on jokin ihan funktio pään tukenakin, eikä pelkästään turvavälineenä. Ja ainakin omalla kohdalla jos ajoasento on siten että pää ei ole tuolla tuoella, niin kyllä pidemmillä ajomatkoilla niskassa ja hartioissa alkaa jossain vaiheesa tuntumaan.

Tuo penkkien etäisyys voi itseasiassa olla paikkaansapitävä. Minulla ottaa näissä matkailuautoissa sääret vastaan painaessa kytkimen pohaan, jos siirrän penkkiä lähemmäs. Penkki on myös kohtuu korkealla rattiin nähden ja ratissa ei ole myöskään etäisyyssäätöä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View