Sivuja:
Toiminto
 • #46 kirjoittanut T-Cat 17 Sep 2022
 • Vie vain lämpimään loppuajaksi niin tulee hyvä.
 • #47 kirjoittanut Jakelfin 27 Sep 2022
 • Ikkunat ja ovet paikallaan, kattokin tuli kiinni. On se aina niin kivaa tuo butymassa.  ??? No tulipa tehtyä. Vielä jokunen lista ja kaikenlaista aikaa vievää hiplausta. Pari viikkoa olis vielä neitsytmatkaanki aikaa. Ei oo kyllä pakko ottaa vaunua perään mutta ajattelin testata samalla ku käyn reissussa. Käytin vaunua perässä ja siivosin katoksen samalla, huomioita tuli samalla tehtyä... Takavalot ei "ehkä" menneet oikein. No ne pitää muutenkin käyttää irti kun se koko takamuovi roikkuu siinä listassa mitä koitin asetella vasta jälkeenpäin paikalleen. Niin siinä käy ku kaveri purkaa eikä ite käy kattomassa että mitä se purkaa..  ::) No ei siinä montaa ruuvia olekkaan ja helppo irrottaa. Kattolistan nauhat putsailin bensiinillä vanhoista massoista ja kattelin että ne vanhat listat olis vielä kelposet. Ajatus oli kyllä vetää uudet kulmalistat ja jollain heavy duty liimamassalla ne kiinni, mutta, tuo vaunun rakenne voi vaatia kattopellin irrotusta jos kalusteita meinaa fiksailla jälkeenpäin. Eli ei se alkuperänen suunnitelma nyt käyny oikein tähän. Hain butyylinauhaa valmiiksi että saan ne isommitta kirvauksitta ne nauhat paikalleen, tuoreessa muistissa vielä matkaajan nauhojen ja nurkkalistojen asennus... :o
  Vielä siis to do listalla on valot, jarrujen fiksaus, muutama lista ja nurkkalistat, vessanpöntön sähköt vielä kytkemättä, pari ledinauhaa laittaa kaappien alle vanhojen hehkulamppujen tilalle, sisältä pari paikkamaalausta, muutama lista ja selkänojien ilmarakolevyt kiinni, ulkomaalaukset loppuun ja kattoluukut kiinni. Hyvinki useamman illan hommat vielä, tulee pianaikaa kiire... :D

  Keräilin siis jo kamat suunnilleen kasaan ja väsäilen takavalojen kytkennät ja ikkunoiden lukitukset paikalleen niin saan vaunun vietyä lämpimään.
 • #48 kirjoittanut Jakelfin 01 Oct 2022
 • No nyt on vaunulla lämmin olla. Niin on tekijälläki. 8)
  En ehtiny maalikauppassa käydä mutta onneksi on vielä paljon puuhaa ennen maalia.
  Jarruja ihmettelin että miksi vaunu potkasee jarrun päälle, kirrasin jarruja mutta asia ei muuttunu. Käsijarru hädintuskin nousee kun on jo aika tiukalla. Osaako joku kertoa mistä pitäs ja mitä säätää että sais toiminnan pehmeämmäksi?


 • #49 kirjoittanut tsahkali 01 Oct 2022
 • Tankoa kun pidennät, niin ainakin kässäri ottaa ylempänä.
  Jos järjestelmässä on iskari, niin auttaa se pidennys käyttöjarruunkin.
  Aikoinaan kun rakensin peräkärryä, niin se oli alkuun ihan mahoton:
  Kaasun kun nosti, pyörät oli jo lukossa!
  Nykyään on ihan mukava.
 • #50 kirjoittanut Jakelfin 03 Oct 2022
 • Käsijarrua käytin ja oon käyttäny säätämisessä, sillon ku käsijarru käsin avustamallakaan ei nouse ihan yläasentoon niin on yleensä ollu hyvä. Jarru toimii yleensä mukavasti ja käsijarruki toimii. Tässä on jotenki iso liikevara vetopäällä vaikka jarru olis säädetty tiukalle. Pitää tutkia mimmonen vekotin se on ja miksi siinä on niin paljon liikevaraa ennen ku ottaa jarruun.
  Jotain sain aikaseksikki, kuvia vain en, eli alahelmoja vähin maalailin ja listanauhoja pungersin paikalleen. Eri mukava ku pääsi maalitki kuivahtaan kunnolla.
Sivuja:
Toiminto