Tekniikkakeskustelut > Säilytys

Tyhjät toimitilat matkailukaluston säilyttämiseen, mitä vaatimuksia?

<< < (6/7) > >>

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: MRi - 12.08.2020     kello on 20:13 ---Itse asun omakotitalossa missä on kolme autopaikkaa tontilla. Muuten tontti on rinnetontti eikä pihaan saa mahtumaan yhtään mitään. Loppukesän venetraileri on ollut tontin vieressä / kadunvarressa tien ulkopuolella puskassa. Talveksi vaunu menee Huiskulaan säilöön ja vene tullee kolmannelle paikalla trailerin päällä talveksi. Peräkärrylle olisi aika säännöllisesti tarvetta ja jos ei olisi säilytysongelmaa niin olisin sen jo ostanut. No tähän asti on onneksi saanut hyvin lainaan ja saahan noita lyhytaikaiseen tarpeeseen edullisesti vuokrallekin.     

--- Lainaus päättyy ---

Melkolailla sama ongelma, pihassa vain 2 autopaikkaa, käyttikselle ja peräkärrylle => pefletti talvehtii kadun varressa. Toki mieluummin olisi kärry kadulla, mutta tuohon mestaan sen kärryn pujottelee käsin huomattavasti helpommin kuin X krt painavampaa vaunua alkaa siihen yrittämään ilman moveria :-\

MRi:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec - 13.08.2020     kello on 08:49 ---Melkolailla sama ongelma, pihassa vain 2 autopaikkaa, käyttikselle ja peräkärrylle => pefletti talvehtii kadun varressa. Toki mieluummin olisi kärry kadulla, mutta tuohon mestaan sen kärryn pujottelee käsin huomattavasti helpommin kuin X krt painavampaa vaunua alkaa siihen yrittämään ilman moveria :-\

--- Lainaus päättyy ---
Tämä on yksi syy siihen että itsellä on mover vaunussa. Ja vaikka toi traileri menee näppärästi (ilman venettä) kadun viereen asfalttialueen ulkopuolelle puskaan, niin en ihmettelisi jos jossain vaiheessa joku mielensä pahoittaja, omasta tai toisen puolesta, tulisi asiasta avautumaan.
--- Lainaus käyttäjältä: volvo - 12.08.2020     kello on 23:14 ---ongelma on että kausi paikoissa pitää hinnoitella se muutama kuukausi niin että se kattaa koko vuoden kulut.

--- Lainaus päättyy ---
Siinä mielessä Martulla on avauksessa ideaa kun olisi myös käyttösäilytystä. Ja viittaamassani case Huiskulassa on säilytyksessä myös harrasteautoja, ympäri vuoden.

Btw. Onko jollain omakohtaista kokemusta noista talliosakkeista? Itse en ole löytänyt julkista hinnastoa uusista mutta yksittäisiä on ollut jo "käytettyinä" myynnissä. Noissa hintataso ollut luokkaa 45 t€ (Pirkanmaa) / 62 t€ (PKS), kokoluokka alle 30 m2, omarahoitusosuus noin puolet ja loput yhtiölainaa, hoitovastike noin 1000 €/vuosi ja tuskin sisältää sähköä ja vettä. Melko hintavaa ja pitäisi olla kyllä aktiivinen tarve muuhunkin kuin säilytykseen.   

Muumuupapa:

--- Lainaus käyttäjältä: MRi - 13.08.2020     kello on 10:54 ---
Btw. Onko jollain omakohtaista kokemusta noista talliosakkeista?

--- Lainaus päättyy ---

Olen vuokrannut sellaisen. 25 neliömetrin hallin vuokra oli noin 295 euroa kuussa ja lämmityssähköön taisi mennä parisataa vuodessa.

Kallis, mutta hyvä ratkaisu. Hallissa voi tehdä kaikenlaista muutakin kun vain siirtää matkailuajoneuvon siksi aikaa ulos. Hallissa voi myös pestä ajoneuvot.

kimi:
Mistäpäin tuohon hintaan sai hallin. Helsingistä kun kyselin tyhjillään olevia tarjottiin lämmintä hallia järjettömään hintaan. Tosin minun tarve olisi ollut alle kuukauden, mutta 5-600 parista viikosta pyydettiin.

käpynotko:
Pari vuotta sitten ostin käytetyn talliosakkeen tosta naapuri kylästä eli Kangasalta. Kotoa tästä Tampereen keskustan haminoilta matkaa 17km tunnelin kautta. Talli nyt 5 vuotta vanha. 40 neliöö noin 15 neliön parvi. Hinta 45000€. Vastike 70€/kk. Aiempi omistaja laittanut ilmalämpöpumpun, lisää valoja, parven, pistorasioita, hälyttimen. Epoksilattia kaivolla, peltiseinillä, sähköovella ja weeceellä. Sähköt käytön mukaan, kallis Elenian perusmaksu. Viime vuonna  maksoi 400€/1350kwh. Vesi 5€ motti Kangasalan taksan mukaan. Oma Jäspin 30 litran varaaja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View