Forum > Vetoautot

Autoala esittää kilometriveroon siirtymistä koko maassa

(1/6) > >>

pamaus:
No niin nyt on tälläinen esitys tulossa.

Kilometriveron taso vaihtelisi ajan ja paikan mukaan siten, että olisi erilainen suurilla kaupunkiseuduilla, pienissä kaupungeissa ja maaseudulla sekä pääteillä ja vähäliikenteisillä teillä.

Tämä otettaisiin käyttöön 2030.

https://www.is.fi/autot/art-2000006521700.html

Jeppe:
Asiaa. Käyttäjä maksakoon.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: Jeppe - 28.05.2020     kello on 16:40 ---Asiaa. Käyttäjä maksakoon.

--- Lainaus päättyy ---

Käyttäjähän maksaa nytkin, paitsi pitkäkilpiset.

seppo:
Mikä ihme saa poliitikot keksimään kaikennäköisiä uusia veroja. Systeemi tehdää mahdollisimman monimutkaiseksi. Jos todella olisi syynä että se joka saastuttaa maksaa niin muut verot pois ja polttoaineelle 10 snt. lisää veroa. Tämähän olisi liian yksinkertaista jotta se voitaisiin toteuttaa.  Eihän nämä maksut satuta muita kun köyhiä. Rikkaat osaavat junailla systeemin niin että köyhät maksavat heidänkin osuudet.   >:(  Thumbd

El Maco:
Pelkkä polttoainevero olisi aika raju taas harvaan asutuilla alueilla, joissa oma auto on välttämättömyys, jos meinaa töissä käydä. Rikkaampiahan tuo ei yleensä haittaisi, kun he ajavat usein autoetuautolla tai sähköautolla. Eli köyhä maksaisi tuossakin.

Ei toi liikkumisen verotus kovin helppoa ole hoitaa harvaan asutussa maassa. Kilometriveron ajatus lienee saada myös sähköautoilijat maksamaan ja alueellisella hinnoittelulla voidaan kannustaa joukkoliikenteen käyttöön siellä missä se on mahdollista.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View