Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Sähköpotkulauta

<< < (3/19) > >>

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: jamppa508 -  3.03.2020     kello on 16:37 ---1000 Wattia saa olla potkulaudassa
https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/sahkoiset-liikkumisvalineet

--- Lainaus päättyy ---

Ihme määräyksiä.
Mihin esim. potkulaudassa tarvitaan 1kW tehoa?
Ja pienemmällä saa ajaa jalkakäytävällä, isommalla ei...
Yhtä ongelmallisia ovat.

jamppa508:

--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali -  3.03.2020     kello on 20:50 ---Ihme määräyksiä.
Mihin esim. potkulaudassa tarvitaan 1kW tehoa?

--- Lainaus päättyy ---
Omassa on 800 Wattia ja kulkee tasaisella ja loivemmassa mäessä vielä ihan kiitettävästi tämmöisen 100+ kg ukon alla ;) mutta jos joutuu paikaltaan lähtemään esim. nurmikolta tai pehmeältä hiekalta ylämäkeen niin joutuu hiukan jalalla avustamaan kun teho ei tahdo riittää

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: jamppa508 -  3.03.2020     kello on 22:47 --- mutta jos joutuu paikaltaan lähtemään esim. nurmikolta tai pehmeältä hiekalta ylämäkeen niin joutuu hiukan jalalla avustamaan kun teho ei tahdo riittää

--- Lainaus päättyy ---

Sehän onkin 'potkulauta'.    :laugh:

jjsalo:
Ostin Xiaomi Himot. vaimolle ja itselle. Aika asiallista tekoa, saa pieneen tilaan, niin ettei tarvitse ulkotelineellä kuljettaa ja akun pitäisi kestää 30 km. Pyörät ovat pienet, mutta meno on yllättävän vakaata. Pysähtyy riittävästi etu- ja takapyörön levyjarruilla. 250 w:n teho on kuin lehmän henkäys V-Stromin vääntöön tottuneelle, mutta 25 km/h on mukava risteilyvauhti kuitenkin. Sähköllä ajaessa varoituspiipitys häiritsee. Hinta on suunnilleen 500, mutta Suomessa ei taida virallista myyntiä olla.

Mutta, mutta; Näissä on sähköavustuksen lisäksi kaasukahva eli polkea ei välttämättä tarvitse. Tämän vuoksi pitäisi kai ottaa liikennevakuutus, jonka hinta tuntuu olevan vaikea asia vakuutusyhtiöille. Sain tarjouksen Tapiolalta, 110 € / vuosi ! eikä bonusoikeutta. OP:n itse maksamaani hissimusiikkia en viitsinyt kuunnellä kovin pitkään. Vakuutuksen hinta on kohtuuton verrattuna pelkästään avustettuun sähköpyörään, jonka vakkuutusturva kotivakuutuksessa on paljon parempi kuin kalliissa liikennevakuutukses sa.

Asiakaspalvelustaan kuuluisan Traficomin pitäisi osata selvittää josko liikennevakuutukses ta vapauttamiseksi riittäisi, kun niittaan kaasukahvan kiinteäksi, jolloin sillä ei voi moottoria ohjata. Tämä ongelma ei kuitenkaan Trafia kiinnosta ja vastausta en ole saanut, joten niittaan sen kahvan kiinni ja luotan siihen että tavallinen reinikainen ratsiassa ei älyä enempää kysellä.

jjsalo:
Selvisi Traficomin kantakin: Kun näitä ei tarvitse rekisteröidä, ei asia
Traficomia kiinnosta. Valvonta jää sille reinikaiselle tien päällä. Poliisin asiantuntemuksesta riippuu miten asiaan suhtadutaan. Ilmeisesti on niin, että jos fillaristi jää kiinni sähköpyörällä, jolla voi edetä sähkön voimalla polkimia pyörittämättä, eikä likennevakuutusta ole, ovat seuraukset kalliit. Sama koskee tilannetta, jos jotakin sattuu, silloin kysellään minkälaisella vekottimella tuli ajeltua ja kuka korvaa. Entäpä jos ajelet pienessä maistissa ratsiaan, vaihteleeko rangaistus sähköavustuksen mukaan?

En kuitenkaan niittaa kaasukahvaa kiinni, mutta ruuvaan kylläkin. On vähän helpompi purkaa muutos tarvittessa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View