Tekniikkakeskustelut > Ilmastointi

Ikkuna ilmastointi

(1/8) > >>

jjsalo:
Ilmasto taitaa muuttua. N, napapiirin eteläpuolella sen voi todeta katsomalla ikkunasta ulos. Matkailuvehkeet ovat aika pieniä pömpeleitä, joihin kyllä lämpöä saa aivan riittävästi monin konstein, mutta viilennys on hankalampaa ainakin kohtuukustannuksin.

Amerikoissa jotkut karavaanarit ovat ratkaisseet ongelman asentamalla siellä helposti ja edulllisesti saatavilla olevan ikkunaan kiinnitettävän ilmastointikoneen matkailukulkimeensa . Näitä laitteita on asennettu ikkunoiden lisäksi muuallekin, kuten penkkien alla oleviin laatikoihin hyvällä menestyksellä.

Alunperin ikkunoihin kiinnitettäväksi tarkoitettuja, pienikokoisia laitteita ei näytä Suomesta löytyvän. Isoja, liiankin tehokkaita on jokunen tarjolla, mutta paino, koko ja tehontarve eivät houkuttele kokeilemaan. Katolle en halua lisää vehkeitä tavaraboksin, aurinkopaneelin, markiisin, tuuletusventtiilien ym. lisäksi.

Siispä ajatukseni on ostaa Kiinasta ?!? pieni, n. 25 x 30 x 40 cm, 5 kg, kokoinen laite, kiinnittää se parivuoteen alla olevaan tilaan, johtaa kuumentuva ilma ja kondenssivesi pohjan alle sekä kylmä ilma asunto-osaan. Sähkö (max 400 W) invertterillä tai verkosta. Materiaalikustannuk set tulleineen ja veroineen n. 250€.

Tehon pitäisi riittää asuinosan kymmenelle neliölle, ääntä tulee kohtuulliset 38 db ja bonuksena saa vielä lämmmitysmahdollisu uden viileisiin iltoihin, kun ei vielä pakkasen puolelle mennä.

Tämän täytyy olla liian hyvää ollakseen totta ja haluaisin palata maan pinnalle, ennen kuin alan tavaraa tilaamaan, mikä onnistunee tämänkin foorumin välityksellä. Palautukseksi ei riitä se että kyse lienee kiinalaisesta tuotteesta, sillä niistähän tehdään saksalaiset autotkin, ainakin jos koronan aiheuttamiin tuotanto- ja toimitusvaikeuksiin on uskominen.
Mautoilija:
Akkukäytöstä ei kannata haaveilla.

Erkki:
Olisiko laittaa laitteesta linkkiä / kuvaa / tuotetietoja? Itseäkin alkoi kiinnostamaan em. viilennys / lämmityslaite.

T. Erkki

Kumisimo:

--- Lainaus käyttäjältä: erkki - 17.02.2020     kello on 12:02 ---Olisiko laittaa laitteesta linkkiä / kuvaa / tuotetietoja? Itseäkin alkoi kiinnostamaan em. viilennys / lämmityslaite.

T. Erkki

--- Lainaus päättyy ---

Tuosta kun Erkki kopioit googleen niin alkaa ostajan markkinat:

window air conditioner with heat china

"Masi":
https://www.ts24.be/product_info.php/info/7624/Eurom-AC-2400-Caravan-Motorhomes-Airco/

Googleen hakusanaksi : Eurom AC 2400 Caravan Motorhomes Airco

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View