Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

Asuntovaunun oven ja luukkujen lukot jäätyy

<< < (2/8) > >>

Mika66:
WD40 mulla käytössä. Tietty jos lukon sisukset vettä täynnä, niin jäätyyhän se. Ongelma on tosin vaan pakkasella :)

Antza0:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 15.02.2020     kello on 16:27 ---kunnon aseöljyä niin ei jäädy kiinni

ei mitään sa-int tahnaa...sen kanssa käy kuten dolinin prikaatille kuhmossa talvisovassa

--- Lainaus päättyy ---

CLP Break Free vaikka.  :)
RSV kauppaa myös aseöljyä, onko kellään kokemuksia tuosta? Myös (avain-) lukkokäytössä...


--- Lainaus käyttäjältä: Mika66 - 15.02.2020     kello on 18:10 ---WD40 mulla käytössä. Tietty jos lukon sisukset vettä täynnä, niin jäätyyhän se. Ongelma on tosin vaan pakkasella :)

--- Lainaus päättyy ---

WD40 on muuten ihan kiva kama, mutta jotkut muovit ei tykkää. Oven lukoissa voi joissakin olla muoviosia. Virtalukossa ehkä jopa todennäköisemmin. Et jos osat alkaa turvota ja lukko nahistaa, niin todnäk voitelusta kii.

kimi:
RVSn yleisvoiteluainetta olen käyttänyt useaan paikkaan myös lukkoihin. Aikaisemmin teflonspraytä yleisrasvaamiseen. Molemmat toimii jos lukko kuiva. Stalan postilaatikon lukko on syvältä ja vuosittain irrotan lukon ja kuivaan uunissa, sitten rasvaus, samalla kuivauksella menee portin riippulukko

lahelju:
Sen kuivatuksen (veden poistamisen) voi hoitaa sprii-kylvyllä niissä lukoissa, joita ei voi irroittaa. Spriitä voi ruiskuttaa lukkoon esim apteekista saatavalla ruiskulla ja neulalla. Tämän jälkeen lukko on muistettava voidella, koska rasvat irtoavat myös siinä. Samaa konstia voi käyttää myös jäätyneihin vaijereihin.

Erkki:
Kiitos hyvistä neuvoista.

Itseltä löytyy CRC aseöljy, jossa luvataan aseen toimivan -54 asteen pakkasessa. Voitelen asuntovaunun lukot, kunhan saan lukot ensin kuivattua kosteudesta.

Olisiko hyvä konsti kuivata lukkopesät esimerkiksi hiustenkuivaajalla? Itsellä ei ole mahdollisuutta käyttää paineilmaa. Sprii toki auttaisi, niin kuin yllä neuvottiin.

Yt. Erkki

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View