Forum > Aurinkosähkö

Isommat aurinkovoimalat.

(1/1)

Yrjö:
   En sitten lähtenyt Omakotitalon aurinkovoimallaan kirjoittamaan, vaan aloitin oman.
   Kun pienet voimalat edellä , sitä isot perässä, eli vetelevät talviunia.  :( Että se on ihan normaalia näissä.
  Tähän Ideaparkin läheisyyteen on tulossa pari pikkasen isompaa kenttää, valmistakin on jo melko paljon. Myös kuusi kaasumoottorikäyttö istä voimalaa ja kaksi polttokennoa  on tulossa tai ehkä osa tullut? Niitä ohjaa älysähköverkkoasema, pari isoa akkua paikkaa lyhyitä katkoksia. Enerkiansa moottorit ottavat bio pohjaisista, kun Vesilahteen ja Nokialle on tulossa uudet laitokset. Vesilahdesta vedetään kaasuputki tänne Lempäälään, jossa jo kulkee Venäjältä tuleva kaasuputki.    http://www.lempaalanenergia.fi/

Karabiilisti:
Kesällä tietty kaupat voi hyödyntää aurinkoa jäähdytysaltaiden yms käyttöön.

Melko hyödyttömiä on moiset talvella...pitäisi asentää valaisin joka sitten antaa valoa kennoille...ja sulatuskaapelit.

smy:
Aika lukuisissa Prismoissa on jo aurinkopaneelit katolla.

Yrjö:
  Ei sitten ainakaan vielä, toteutunut haave myydä sähköä lähiseudulle vähittäishinnalla. Ei ole tullut toistaiseksi lupaa energiayhteisön perustamiseen, jollaiseksi tämä ajateltiin. Tukkuhinnalla myyminen ei tuota tämän hintaa ikinä, vaikka valtiokin on avustanut 5 miljoonalla. Kokonaistaloudellis esti kuitenkin tuottaa, mutta tuotto menee verkkoyhtiö Elenialle.
  Kyllä Suomen laki muuttuu--ainakin joskus?
   https://yle.fi/uutiset/3-11440600

Yrjö:
  Tässä kesällä juttelin Säkylässä, Kristallirannan Matin kanssa aurinkovoimalasta. Muistaakseni heillä on reilun vuoden kokemus siitä? Oli kovin tyytyväinen investointiin, kun tietenkin Oy:nä saivat kaikki menot täysinä vähennyksiin, avustustakin oli pikkasen tullut.
  Vaikka omaa käyttöä on jatkuvasti, silti huippupäivinä osa menee "myyntiikin". Keittiön vuoden käyttöä vastaava sieltä tulee reilusti.
  Samalla hän sanoi saaneensa halvat sähkösopimukset, koska heillä on muitakin kiinteistöjä. Silti aurinkosähkö on vieläkin edullisempaa. Viime talvi erikoisen hyvä, kun ei lunta ollut juuri lainkaan

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View