Forum > Matkailu kotimaassa

Matkaparkista konsepti

(1/38) > >>

HiTec:
Aika lennokas idea, konseptoidaan matkaparkki kuten Lidlin myymiöt ja näin saataisiin kenties kunnan päättäjät innostumaan asiaan, jolloin myös matkaparkkien lkm tässä maassa lähtisi nousuun Thumb

https://www.is.fi/autot/art-2000006353217.html

--- Lainaus ---Päättäjien pöydillä matkaparkin perustaminen nollapisteestä kilpailutuksineen kaikkineen voi vaikuttaa raskaalta ja kalliilta prosessilta. Valmis konsepti voisi saada kuitenkin nuijat kopsumaan karavaanarien kannalta suotuisasti.

Villeimmissä visioissa kunnille kehiteltävä valmis konsepti voisi käsittää esimerkiksi valmiit pohjapiirustukset, vessa- ja suihkukontin, varausjärjestelmän sekä puomin, joka tunnistaisi maksaneen asiakkaan. Asiakkaan laskutus hoituisi verkossa, eikä paikalle tarvittaisi henkilökuntaa. Paketti sisältäisi valmiin sopimusmallin esimerkiksi paikalliselle siivousyritykselle, joka huolehtisi paikkojen kunnossapidosta.

SF-Caravanin varapuheenjohtaja Timo Tarvainen näkee, etteivät matkaparkit veisi mitään pois leirintäalueilta, joiden palvelutaso on laajempi ja joissa viihdytään pitempään kuin yö tai pari.

–?Matkaparkit voisivat lisätä harrastuksen houkuttelevuutta, kun matkailuautolla pääsisi kaupungin keskustaan tai maaseudulla kesäteatterin tai tanssilavan viereen yöpymään ja laillisesti tyhjentämään likavedet.
--- Lainaus päättyy ---

Aakku:
Matkaparkki käsite menee taas äärimmäisyyteen....

Nykyaikainen matkailuauto on niin hyvin varusteltu, että välttämättä ei tarvistisi kuin liikennemerkin, joka sallisi rauhallisen yöpymisen lähellä palveluja.
Nyt tarjotaan taas puomeja ja hintalappuja palveluista, joita ei kaikki tarvitse.

Tässä on ideaa:
https://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/uutiset/maksuton-matkaparkki-hameenlinnassa/

Jeppe:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 27.12.2019     kello on 09:18 ---Matkaparkki käsite menee taas äärimmäisyyteen....

Nykyaikainen matkailuauto on niin hyvin varusteltu, että välttämättä ei tarvistisi kuin liikennemerkin, joka sallisi rauhallisen yöpymisen lähellä palveluja.
Nyt tarjotaan taas puomeja ja hintalappuja palveluista, joita ei kaikki tarvitse.

Tässä on ideaa:
https://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/uutiset/maksuton-matkaparkki-hameenlinnassa/

--- Lainaus päättyy ---

Uskoisin, että mitään ilmaista pysäköintipaikkaa kaupunkien ja kuntien keskustoihin, tällä konseptilla ei haetakkaan.
Vaan peruspalveluilla oleva, maksullinen parkki tarvitsijoille.

Mautoilija:
Mietitäänpäs asiaa hieman:

--- Lainaus ---Villeimmissä visioissa kunnille kehiteltävä valmis konsepti voisi käsittää esimerkiksi valmiit pohjapiirustukset, vessa- ja suihkukontin, varausjärjestelmän sekä puomin, joka tunnistaisi maksaneen asiakkaan. Asiakkaan laskutus hoituisi verkossa, eikä paikalle tarvittaisi henkilökuntaa. Paketti sisältäisi valmiin sopimusmallin esimerkiksi paikalliselle siivousyritykselle, joka huolehtisi paikkojen kunnossapidosta.
--- Lainaus päättyy ---
Pohjapiirustus voi olla. Jostain pitäisi se maa-alue saada mihin parkin perustaa. Pitäisi olla suhteellisen lähellä keskustaa ja vuokran halpa.
Vessa- ja suihkukontti tarvitsevat vedet ja viemärin. Sekä tietenkin sähkön.
Varausjärjestelmän voi naapurin koodarikin tehdä. Puomi taasen maksaa.
Varmasti paikallesella siivousyrityksellä (jonka pitäisi olla halpa) on edellytykset kaikkien laitteiden huoltoon ja vartiointiin.

Kaikki tämä pitäisi kustantaa kesäkauden satunnaisilla käviöillä joita voi laskuttaa max 20€/yö/liikenneväline. Muutenhan menisivät alueille.
Ei taida ehdottajalla olla reaaliteetit kohdallaan. Pienellä, mutaman paikan alueella ei pärjää, suuri tulisi järjettömän kalliiksi.

Miksiköhän leirintäalueet ovat syrjässä? Siksi että alueen ylläpito maksaa. Rastila ja Nallikari ovat kaupungin omistuksessa. Joensuun linnunlahti lienee yksityisomistuksess a.

ktako:
Kun nyt ens alkuun saatas autot isompiin ruutuihin, ettei tarttis parkata linja-autojen paikoille.  Sit kunnon molokki ja paskakaivo, sekä vettä hanasta. Näillä pärjää jo pitkälle. Vessat ja suihkut noissa kulkimissahan jo on. Liikenneaseman tai kaupan yhteyteen noi olis helppo pykätä Thumb

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View