Tekniikkakeskustelut > 230 voltin järjestelmä

Vanhat sähköasennukset

(1/8) > >>

svc:
Ei ihan ole ollut tekijällä hanskassa sähköasennukset mittaria asentaessaan, eli esimerkki siitä, miksi vanhatkin asennukset kannattaa joskus tarkastuttaa ammattilaisella.

Mittarille tuleva kumikaapeli oli aika tiukalla ja johdonsuojakoteloon menevät johdot olivat näkyvissä. Olikohan loppunut kaapeli kesken?Kumikaapeli oli vedetty niin tiukalle, että tiiviste oli irti pistokkeesta ja kaapeli oli luistanut pois vedonpoistajan alta.Varsinainen yllätys piili mittarin suojakannen alla, sillä suojajohtimen liitos oli vähintäänkin kyseenalainen.Nuo on nyt korjattu ja koko systeemi päivitetään nykyaikaan lähiaikoina.

88k5:
^
Tuo suojamaan liitos näyttää "perin amerikkalaiselta"..

Silmiin pistää 2-nap. autom. varokkeen jälkeistä MMJ (siltä näyttää) on näkyvältä osalta kokonaan kiinnittämättä. Lisäksi vaikuttaisi, että mittarilta tuleva syöttö sille olisi ennen sitä haaroitettu (kuvasta lähtee oik. kaapeli "ulos").

Tuon mittaroinnin tekijä on yrittänyt pärjätä olemassa olevilla kaapeleilla - "vähän ku vetää ni yltäähän ne.."

Pikku mittari samassa remontissa tilalle ni kuljin kevenee - samalla automaatin vaihtaa yhdtelmäksi (30mA vvs+C/B16A, tilatarve sama 2U). Molemmat asennuskoteloon, niin johtohässäkät vähenee..

svc:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 12.08.2019     kello on 10:37 ---Pikku mittari samassa remontissa tilalle ni kuljin kevenee - samalla automaatin vaihtaa yhdtelmäksi (30mA vvs+C/B16A, tilatarve sama 2U). Molemmat asennuskoteloon, niin johtohässäkät vähenee..

--- Lainaus päättyy ---
Tämä on ajatus. Vanha, vuodelta -74 peräisin ollut mittari purettiin jo pois.
Jopa tuohon vanhaan koteloon mahtuisi vikavirtayhdistelmä ja pieni mittari. Ahdasta tosin tulisi.
Jään jännityksellä odottamaan, mitä kaikkea asentaja tuo tullessaan, kun tulee uusia laitteita asentamaan.

Ossi66:
"tein itse - säästin - tuli ruma" ;D

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: svc - 12.08.2019     kello on 10:45 ---Tämä on ajatus. Vanha, vuodelta -74 peräisin ollut mittari purettiin jo pois.
Jopa tuohon vanhaan koteloon mahtuisi vikavirtayhdistelmä ja pieni mittari. Ahdasta tosin tulisi.
Jään jännityksellä odottamaan, mitä kaikkea asentaja tuo tullessaan, kun tulee uusia laitteita asentamaan.

--- Lainaus päättyy ---
Aikoinaan labrassa mittailtiin millä kuormalla 1~musta valmetti heräsi pyörittämään kiekkoa - muistaakseni 6W (6VA) oli raja, jolla saa jo hyvät valot nyky lediaikakaudella :D
Tuo oli ehkä tarkoitettu hiililankakaudelle, hehkulamppukin oli uutta ..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View