Forum > Aurinkosähkö

Aurinkopaneelin hankinta

(1/13) > >>

Maailmanmatkaaja:
Morjensta  :)

En löytänyt suoranaisesti aihetta koskevaa ketjua, eli loin uuden.

Minkä kokoinen aurinkopaneeli olisi hyvä/riittävä 250 agm akulle, sekä minkälaisen säätimen tarvitsen tähän? Tarkoituksena olisi olla mahdollisimman paljon puskassa. Koko talveksi olisi tarkoitus lähteä Etelä-Eurooppaan, joten aurinkoa toivottavasti riittää (:

Jääkaappi olisi tarkoitus pitää kaasunvarassa,trumatic ja lämminvesiboileri. Paneelilla olisi tarkoitus ladata/käyttää TV,mahdollisesti playstation,smoothiekone,läppärin ja kännykän lataus.

Olisiko jossain myynnissä valmista pakettia (linkkiä)? Asennus olisi tarkoitus aloittaa vkon päästä.

Kiitokset jo etukäteen :)
 

Sinnipirtti:
Tv, puhelimen lataukset vielä menee mutta nuo smootiekoneet, pleikkarit jne. ovat jo sellaisia mitkä kuluttavat enemmälti energiaa. Smootiekone on vielä jokseenkin järjesteltävissä mutta varsinkin tuo pleikkari on sellainen energiasyöppö yhdessä läppärin latauksen kanssa että molempien käyttöä tulisi rajoittaa akun latauksen mukaan.

Victronin säädintä akun viereen vaikka Victron MPPT 100/15 ja paneliksi vaikka https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/sinosola-275w-monikide-aurinkopaneeli jos vain katolle mahtuu. Kaapeli mieluusti 4mm2*2 panelilta säätimen kautta akulle. Ennen kuin joku tarttuu Victronin säädin hallitsee virtaa virrankestonsa mukaan ja siksi sen perään voi kytkeä myös nimellistä tehokkaampia paneleita. Suurin osa ajasta akkua ladataan joka tapauksessa alle 15A virralla joten suurempaan säätimeen ei ole mitään järkevää syytä.

Ei ole pahitteeksi vaikka akkukapasiteettia olisi tuplat tuolle panelille jos vain tilat ja painot antavat myöten. Akkukapasiteetti on nimittäin se suurin pullonkaula aina. Jollei invertteriä vielä ole kannattaa katsoa Victron Easysolar 1600/12. Siinä on kaikki valmiina invertteri, MPPT-säädin, akun tehokas laturi verkkosähköllä yms. muita ominaisuuksia helposti asennettavassa muodossa.

uppotukki:
itellä 200 w paneeli as.auton katolla ,alkuperä asennuksena 3vuotta vanhas autossa .kokemus on osottanu että talviaikana sähköntuotto ihan olematonta ,ei kannata uskoa kaikkea mitä hankkies luvataan ,kokemus osottaa toista ,

Rölli:

--- Lainaus käyttäjältä: uppotukki - 22.10.2019     kello on 20:29 ---itellä 200 w paneeli as.auton katolla ,alkuperä asennuksena 3vuotta vanhas autossa .kokemus on osottanu että talviaikana sähköntuotto ihan olematonta ,ei kannata uskoa kaikkea mitä hankkies luvataan ,kokemus osottaa toista ,

--- Lainaus päättyy ---
tässä topikissa luulen aloittajalla toimivan aurinkolataus hyvin talvellekin..
toisinkuin tääl oulun nurkilla.. eilen joutu pistään roikan seinään....

LMC-99:
Mitäs kaikkea tässä pitäis osata kysellä aurinkopaneelista ja sen sopivuudesta omaan käyttöön, asia hiukan kiinnostaa. Hupi akkuna 100ah startti akku (onko akku amg vai mikä, niin ei mitään hajua) tuossa tuli eteen kärkkäisen paketti ja aattelin vaikka jos rölli tai joku muu asiasta tietävä voisi hiukan valaista asiaa...https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/brightsolar-160w-aurinkopaneelisetti-matkailuajoneuvoon

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View