Sivuja:
Toiminto
  • #61 kirjoittanut 4ntti 14 Jun 2019
  • Pelkillä verkkopankkitunnuks illa ei tee yhtään mitään. Ensin pitää kirjautua verkkopankkiin käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
    On vielä pankkeja, joissa on vain käyttäjätunnus + tunnuslukukortin koodi -kombo
  • #62 kirjoittanut Raksaus 14 Jun 2019
  • Suosittelisin silti lämpimästi pipon lievää hölläämistä. Elämä on vaan niin paljon helpompaa niin.

    Ehkä tämä on ikäpolvijuttu. Kuten sanoit. Olen melkolailla keski-ikäinen.  Mutta kuten sanoin, lähimaksusta en koe hyötyväni mitenkään. En näe siis mitään hyötyä siitä että käyttäisin. Tai no on siinä se että ei tarvitse vastata "ei" kun kebabkioskilla ehdottaa lähimaksua.

    Puhelinten pankkisovelluksille olen löytänyt sen käytön että joku kavereistani on ehdottanut että voiko maksaa Pivolla. Ei onnistunut, jouduin heittämään hänelle IBANin. Istun nikn paljon tietokoneen ääressä, että ei tuo maksaminen perinteisessä nettipankissa ole mikään ylivoimainen tehtävä.
  • #63 kirjoittanut Mautoilija 14 Jun 2019
  • On vielä pankkeja, joissa on vain käyttäjätunnus + tunnuslukukortin koodi -kombo
    Olen vain yhden pankin asiakas. En tiedä muiden pankkien käytäntöä. Onnetonta että tunnistautuminen pohjautuu hukattavissa olevaan. Tosin ei käyttäjätunnusta tarvitse julkaista. Ei sekään ole varkaan tiedossa.
  • #64 kirjoittanut seppoko 14 Jun 2019
  • En näe itselläni tarvetta tällaiselle ohjelmalle.

    Ihmeen paljon kommentoitavaa tuon toteamuksen jälkeen?
  • #65 kirjoittanut Haoltu 14 Jun 2019
  • Olen vain yhden pankin asiakas. En tiedä muiden pankkien käytäntöä. Onnetonta että tunnistautuminen pohjautuu hukattavissa olevaan. Tosin ei käyttäjätunnusta tarvitse julkaista. Ei sekään ole varkaan tiedossa.

    Pankki jonka asiakkaana olen, (kahdesta pankista) tarjoaa palvelun jossa ei ole tunnistuslistoja, ts. Ainoastaan 4-numeroinen tunnusluku jolla tili avautuu. Kun on tarvetta maksaa lasku, se maksetaan 5 numeroisella luvulla. Molemmat luvut ovat aina samat. Toimii älypuhelimella, mutta voi tarpeen vaatiessakäyttää oikeassa tietokoneessa. Jos on rahavajausta, haluaa ostaa esim, Lexus auton, käteinen ei aivan riitä, puhelimella voi kysyä mm, lainaa johon tulee nopeasti luottopäätös. Lähiaikoina tulen sanomaan pankkisuhteen Suomesta irti, Mitä minä teen palvelulla jonne tulee vain eläke jonka voi osoittaa asuinvaltion pankkiin, eli siihen jota käytän
  • #66 kirjoittanut tsahkali 15 Jun 2019
  • Pankki jonka asiakkaana olen, (kahdesta pankista) tarjoaa palvelun jossa ei ole tunnistuslistoja, ts. Ainoastaan 4-numeroinen tunnusluku jolla tili avautuu.

    Suomessa on muu tunnistautuminen pääsääntöisesti perustunut pankkitunnuksiin,
    joten siksi niitä listoja on vielä tarvittu.
  • #67 kirjoittanut HiTec 15 Jun 2019
  • Ehkä tämä on ikäpolvijuttu. Kuten sanoit. Olen melkolailla keski-ikäinen.  Mutta kuten sanoin, lähimaksusta en koe hyötyväni mitenkään.
    No on tuo 50v rajapyykki jo itselläkin ylitettynä, mutta silti pyrin kuulumaan niihin etujoukoissa jouksijoihin mitä tulee esim. tietotekniikkaan. Kaikenlaiset apit on kännykässä heti kun ne vaan julkaistaan, tietokoneen päivityksetkin etuajassa kun kuulun microsoftin beta-käyttäjiin, jne. No toisaalta työnikin puolesta haluan olla "etunojassa" ja ratkoa jo niitä mahd. ongelmia ennen kuin julkaisut annetaan ns. suurelle yleisölle 8)

    Ja mitä tulee lähimaksuun, niin kovin oli näpsää Bulgariassakin kaupassa vaan vilauttaa kotimaista pankkikorttia maksupäätteelle, tarttenut tunnuslukuja alkaa näpyttelemään, saati levojen kanssa pulaamaan Thumb

    Puhelinten pankkisovelluksille olen löytänyt sen käytön että joku kavereistani on ehdottanut että voiko maksaa Pivolla.
    Mobilepay alkaa olemaan kaikenlaisissa myyjäisissä, torikaupassa, yksityiste välisessä kaupassa... jo melko arkipäivää. Helppoa kun ei tartte mekaanisen rahan kanssa alkaa pulaamaan, aina on ns. tasaraha ja rahasiirron voi varmistaa välittömästi, ilman pankkiviiveitä :)

    En tiedä muiden pankkien käytäntöä. Onnetonta että tunnistautuminen pohjautuu hukattavissa olevaan.
    Tietokoneella Nordealla voi sisäänkirjautua ns. heikosti pelkällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jolloin näkee mm. saldonsa mutta ei voi tehdä maksuja. Vahva tunnistautuminen sitten tapahtuu samaisen käyttäjätunnuksen ja yliviivattavan paperilistan, numerolaitteen tai tunnus-apin avulla. Apissa voi sitten valita käyttääkö PIN:iä vaiko sormenjälkeä pankin sisäänkirjautumisee n, maksut on aina PIN:llä. Kun taas monella muulla, kuten S-Pankilla se on käyttäjätunnus + salasana ja seuraavassa vaiheessa paperilistan matriisista tietty numero. Appiin tätä ei käsittääkseni ole kuitenkaan vielä kytketty 8)

    Apilla Nordeaan voi kirjautua ihan vaan sormenjäljellä ja maksuja varten on sitten tuo tunnus-appi joka kyselee PIN:iä. S-Pankissa samalla tavalla pelkällä sormenjäljellä sisään ja maksuja varten sitten paperimatriisista PIN 8)

    Ja mitä tulee hukattavuuteen, niin ainahan noissa jotain erillistä välinettä siis tarvitaan ja näinollen tuon välineen voi siis hukatakin. Toki samalla hlö voi sitten olla useita välineitä samaan tarkoitukseen, ihan samalla tavalla kuin sama väline useaan tarkoitukseenkin, niin mitä seurauksia ja kuinka helppoa tilanteet on sitten ratkaista jos tosiaan tuo yksi väline katoaa. Nordeassa esim. jokainen kännykkä on siellä omassa listassaan ja kadonneen voi siis helposti pudottaa pois, jolloin sillä ei enää pankkiin pääse vaikka kuinka kaikki tarvittavat tunnukset tietäisikin. No juu, saihan se Nordean virkailijakin sen hukkuneen paperilistan disabloitua ihan samalla tavalla, mutta tuo ei siis ollut käyttäjän itsensä hallinnassa 8)
  • #68 kirjoittanut Mautoilija 15 Jun 2019
  • Ihmeen paljon kommentoitavaa tuon toteamuksen jälkeen?
    Kun kaikki kilvan toteavat että kuinka hyvä ja tarpeellinen tuo sovellus on. ???
  • #69 kirjoittanut retkeilijä 15 Jun 2019
  • ^
    Yllä on vanhaa tietoa. S-pankin aplikaatiolla voi kaiken hoitaa sormenjäljellä tai PIN:llä. Paperimatriisi on varalla ja käytin sitä viimeksi kun apli jäi luuppiin, ja sähelsin asennusten ja  salasanojen kanssa. Silloin oli mentävä läppärille korjaamaan tilannetta.
  • #70 kirjoittanut megaman 18 Jun 2019
  • " Autoilija-sovelluksen voi ladata, jos puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 7.0 tai uudempi "
    Ensimmäinen vaatimus lajissaan, että oma kalusto ei enää kelpaakaan.

    Noin ne vanhat toimivat 3-4 vuotta vanhat lippulaivatkin jää vanhoiksi, kun android kutosta uudempaa ei omissa laitteissa ole. 8 ydintä, 2560x1440 resoluutio, 5,5", aikansa paras kamera jne. Toimii edelleen ja ottaa erinomaisia kuvia. LG G4. Sonyn 8" tabletissa sama homma, huippu kevyt ja ohut vehje ja android 6.

    Nooh, enpä tiedä, mitä olisin ohjelmasta hyötynytkään... miten sitä ennen pärjättiin?  ;D
  • #71 kirjoittanut HiTec 18 Jun 2019
  • Noin ne vanhat toimivat 3-4 vuotta vanhat lippulaivatkin jää vanhoiksi, kun android kutosta uudempaa ei omissa laitteissa ole.

    No näinhän niissä väkisinkin käy kun valmistaja lopettaa uusien päivitysten julkaisun. Vielä on Androidilla todella pitkä matka mihinkään linux-tyyppiseen geneeriseen ympäristöön, jossa käyttäjä itse voi asentaa uusimmankin käyttiksen haluamallansa käyttöliittymällä siihen omistamaansa wanhaan rautaan :-\
  • #72 kirjoittanut megaman 18 Jun 2019
  • ^ Seiska versio oikein luvattiin, mutta suomeen ei saapunut koskaan.

    No gigantista saa vielä Lenovo Yoga tabia Android 5.1 Lollipopilla… eikä ole kauaa, kun halpis tabletteja oli 4.X ja jotain. Varmaan vieläkin näitä löytyy jostain.
  • #73 kirjoittanut Oulaa 18 Jun 2019
  • Suomessa on muu tunnistautuminen pääsääntöisesti perustunut pankkitunnuksiin,
    joten siksi niitä listoja on vielä tarvittu.
    Nordeassa ei tarvinnut eikä nyt OmaSP:ssäkään .
    Tunnistautua voi Omavahvistuksella missä vain.
  • #74 kirjoittanut tsahkali 18 Jun 2019
  • Nordeassa ei tarvinnut eikä nyt OmaSP:ssäkään .
    Tunnistautua voi Omavahvistuksella missä vain.

    Viranomaispalveluih inkin?
  • #75 kirjoittanut Makro 18 Jun 2019
  • Ainakin OmaSp:ssä kyllä, myös esim Traficom.
Sivuja:
Toiminto