Sivuja:
Toiminto
  • #1 kirjoittanut 88k5 03 May 2019
  • Jossain välikössä joku sana näkynyt Ukrainasta, mitens on vuonna 2019 kesällä?
    Kellä kokemusta viime vuosilta, vois kertoa.

    Ajatus koukata Puola-Unkari väli, kenties Lviv reitillä. Kannattaako noilta E-teiltä (E471) edes poiketa Karpaattien ylityksessä - vähän reikäisiltä muut näyttivät..?

  • #2 kirjoittanut Alan 03 May 2019
  • Oltiin jo menossa muutama vuosi sitten, mutta kuultiin huhuja ikävistä rajamuodollisuuksis ta. Päätettiin jättää kulkinereissu parempaan aikaan ja käytiin Kiovassa lentäen. Se oli oikein hyvä reissu se.
  • #3 kirjoittanut K.E.V 03 May 2019
  • No ei olis pitkästi kun vieressä ollaan. Rajalle joku 70km Mutta ei sovi nyt suunnitelmaan

    Eikös JJJ siellä kulkenut vai muistanko väärin
  • #4 kirjoittanut kimi 03 May 2019
  • Valko-Venäjä ja Ukraina on minulla ollut monta vuotta to do listalla, vaimolla taas ei.  JJJ muistaakseni on noissa autoillut ja kehunut.
  • #5 kirjoittanut 88k5 03 May 2019
  • No ei olis pitkästi kun vieressä ollaan. Rajalle joku 70km Mutta ei sovi nyt suunnitelmaan

    Eikös JJJ siellä kulkenut vai muistanko väärin
    Ooteko tarkoituksella jättynyt väliin vaikka jo useasti vierestä sinne pitkälle jo mennyt? Hankaluuksia tiedossa kuten Alan viittasi..
  • #6 kirjoittanut volvo 03 May 2019
  • viisumit rajoittaa satunaista matkailijaa.
  • #7 kirjoittanut kimi 03 May 2019
  • Hankaluuksista vaikea sanoa kun ei ole kokeillut.  Vaimo taitaa eniten olla huolissaan eläimistä ja etenkin niitten jättämisestä autoon keskenään. 
    Joitakin vuosia sitten suunniteltiin matkaa Venäjän läpi mustallemerelle, mutta läpiajoviisumi olisi vaatinut todella tarkan aikataulun ja ennakkoon sovitut yöpaikat. Toivottavasti tuo on lieventynyt.

    Joitakin vuosia sitten ajoimme Unkarin läpi itäpuolta toukokuun lopussa ja silloin siellä oli joku suursiivous ja Romanialaisten sekä Bulgarialaisten pakkosiirto pois maasta. Poliisisaattueissa näitten maiden autoja ajatettiin jonoissa rajoja päin.
    Kaikki varoitteli varkauksista ja kehotettiin pitämään omaisuutta silmällä. Levähdysalueet oli kansoitettu ja poliisit istui autoissa vartioimassa. Noitten jälkeen vaimon yksipuolisella päätöksellä jäi Bulgaria käymättä ja vastustus Valko-Venäjää ja Ukrainaa vastaan kasvoi ennestään.
    KEV tuli lännemmässä muutamaa päivää myöhemmin ja vastaavaa sielläpäin ei kuulemma ollut.

    Ukrainaa tämä kirjoitus ei kyllä liipannut lähelläkään


  • #8 kirjoittanut 88k5 04 May 2019
  • Autoliiton sivuilta luettuna; viisumia ei tarvita (Eu-kansalainen ja <90 pv reissu), rajaylitykseen saa varata aikaa 1-2h (vkl 4-5h)
    Passi oltava 3kk reissun jälkeen voimassa.

    Vaan koiriin tämä ajatus torpaantui. Terveystodistus alle 10vrk vanha ehkä onnistuisi ja rabiekset uusittu syksyllä (alle 1v), mutta rabiesvasta-ainetesti ottaa aikaa pari kuukautta (aikoinaan Ruotsiin vaati saman, kokemusta on) - maksaakin hyvin 3 koiralta.
    https://www.autoliitto.fi/matkustusopas-lisasivu/2645
    Lainaus
    Maahantuotavilla kissoilla ja koirilla on oltava virallisen eläinlääkärin antama terveystodistus, joka ei saa 10 vuorokautta vanhempi Ukrainaan tultaessa. Terveystodistuksess a tai lemmikkieläinpassis sa on oltava merkintä raivotautirokotukse sta, joka on oltava annettu vähintään 30 päivää ja enintään 12 kuukautta ennen maahantuloa. Alle kolmen kuukauden ikäisiä kissoja tai koiria ei saa tuoda maahan.

    ADAC:n tietojen mukaan lemmikillä pitää olla EU:n lemmikkieläinpassi sekä tietosiru tunnisteena (tatuointi kelpaa vain, jos se on annettu ennen 3.7.2011 ja on vielä selkeästi luettavissa).

    Lisätietoa:
    Ministry of Agrarian Policy and Food of Ukraine
    Verkkosivut: www.minagro.gov.ua

    Kun kissa tai koira tuodaan Ukrainasta takaisin EU-maahan, pitää eläimellä olla todistus raivotautirokotukse n vasta-ainetestistä. Todistuksen voi saada aikaisintaan 30 vuorokautta rokotuksen jälkeen ja testiä varten tarvitaan verikoe. Vasta-ainetestin tulos on merkittävä eläimen lemmikkieläinpassii n.
  • #9 kirjoittanut "Masi" 04 May 2019
  • Ruotsiin ei tarvitse enää rabies vasta-ainetodistusta, näin ohi topiikin ;)
  • #10 kirjoittanut 88k5 04 May 2019
  • Ruotsiin ei tarvitse enää rabies vasta-ainetodistusta, näin ohi topiikin ;)
    Juu - siksi kirjoitinkin, että aikoinaan..  ;D

    Ruokaviraston sivutkaan (ennen Evira) eivät ole enää ihan selkeimmät..
    https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/tuonti-ja-vienti/tuonti-eun-ulkopuolelta/elaimet-ja-elainperaiset-tuotteet/elaimet/koirat-kissat-ja-fretit/lemmikkielaimen-siirto/

    ongelma tässä on Eu/Suomi. Ukraina vaatii tuontiin teveystodistuksen (max 10vrk) ja alle 1 vuoden rabieksen (Eu:ssa kelpaa valmistajan suositus, eli 3v välein). Sen sijaan Eu-/Suomi vaatii ulkopuolelta (tietyistä maista) alueelleen tuontiin voimassaolevan vasta-ainetesti otetuksi koiran historiassa (meillä nuo koirat jo kuopassa), nykyisillä koirilla ei enää vasta-ainetestejä otettu kun Eu-maat eivät sitä sisäisessä matkustuksessa vaadi. Mutta kun tullaan Eu:n ulkopuolisista maista, jotka eivät ole tällä listalla (Ukraina ei ole), takaisin tultaessa tänne "kotipuolelle" se vaaditaankin:
    https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yritykset/tuonti-ja-vienti/tuonti-eun-ulkopuolelta/maaluettelomaat.pdf
  • #11 kirjoittanut K.E.V 04 May 2019
  • Ooteko tarkoituksella jättynyt väliin vaikka jo useasti vierestä sinne pitkälle jo mennyt? Hankaluuksia tiedossa kuten Alan viittasi..
    Nuo luetut rajamuodollisuudet sekä mahdolliset "viranomaismaksut" jarruttaneet himoa. Täytyy katsella jos tilanteet muuttuu.
Sivuja:
Toiminto