Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Uusi karavaanari mietiskelee mitä tarvitsee ottaa asuntoauton kyytiin.

(1/14) > >>

mattivo:
Tervehdys.Tuli hankkitua 2000-luvun puolenvälin Rellun alustalla oleva dethleffs asuntoauto,ennen ei ole autoa ollut,ja reissuun halajaa jo mieli,pitkin poikin suomea ja pohjoismaita,ehkä viro,latvia,liettua myös.

Kun käytettynä auton ostaa,eikä ennen ole autoa omistanut,mietiskelee mitä kaikkea tarvitsee hankkia autoon,matkaan mukaan.

tietysti peruskeittiövälinee t,sähköjohdot,varmaan jotain perustyökaluja,sulakkeita,mutta mitä muuta,kertokaahan kokeneemmat.tietyst i auton 340kg kantavuus ei hirveästi anna lupaa kyytiin ottaa.autossa pari aurinkopaneelia ja aggrikaatti löytyy myös.alden lämmitys,webasto,tv,jääkaappi/pakastin,markiisi.Autossa on yksi 100ah hupiakku,riittääköhän se?Työkaluja varmaan jotain,mitä?

Hesus:
lompakko tai luottokortti on pääasia(ja tietty passit sun muut paperiasiat). sit saa melkeen mitä vaan puuttuvaa ostettua reissustakin.

kannattaa joku pikkureissu heittää ennen pidempää matkaa niin huomaa kyllä mitä puuttuu.

Helposti kyllä käy niinkin, että sitä tavaraa on paljon turhaakin mukana... just vanhan vaununi tyhjensin, ja kyllä siinä kohtaa huomasi että paljon oli turhaa ollut mukana.

88k5:
1) Ekana tulee mieleen aggre:
   Jos autossa on jo 2 eri laturia (ja akkua) + a-kenno? Aika Murphy'iä pitää kohdata, että sitä haisulaitosta pitää käyttää.. pitkät akkukaapelit, jotta tarvittaessa kytkee hupiakun starttiakun kaveriksi.

2) ..ja tuo otteesta laskettu kantavuus, miin yleensä nuo luetellut laitteet ovat "osa kuormaa" (kantavuudesta pois). Vettähän ihminen tarvitsee ja sotkee, jotta sille pitäisi olla sijaa - omamassaa sisältyy tuore- ja likavesitankit puolillaan. Kaikessa tarpeistossa kannattaa muistaa paino; ei lasia, eikä keramiikkaa - kertakäyttötasolle ei sentään tarvitse alentua (epäekologista). Vuodevaatteet kodinomaisen viihtyvyyden kannalta kannattaa varustaa. Itse en tykkää "sissimeiningistä", toiset ehkä..

Pikkureissuilla alkuun, niin huomaa mitä uupuu - hommaa autoon omansa, eikä kotoa "varasta". Lähteminen reissuun helppoa jatkossa.. ja kaikki värkit kaikilla energiamuodoilla testaten ja opetellen, niin ei vieraassamaassa tule hätä. Kaasupullot meillä ei ole yhteisiä kuin Viron kanssa - toki niinpäin, ettei Suomessa kelpaa virolainen (vaikka sinne kelpasi suomalainen)

armas ujomieli:
Jeesusteippiä, pyykkinarua ja kuivamuonaa/säilykkeitä. Mulla oli ekalla reisulla pelkät kaljat mukana ja hyvin pärjättiin ;D

kimi:
Mulla tuli kuva, että aggre on kiinteä. Kesällä aika turha jos irrallinen ja ajonaikainen, paneeli ja s-verkon lataus toimii. Grilli on ehkä yleisin varuste kesällä kulkevilla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View