Forum > Lappi

P-Norjan luontokohteita 2019

(1/17) > >>

retkeilijä:

Ensi suveksi ollaan taas suunnittelemassa reissua Pohjois-Norjaan heinäkuun loppupuolelle. Olen ajatellut lähinnä Lemmijoki - Havoysund - Alta aluetta.
Nyt etsin hyviä luontokohteita, joiden lähelle pääsee vaunun vetoautolla kiikaroimaan. Sydämen vajaatoiminta rajoittaa patikoinnin muutamaan kilometriin ja jyrkät rinteet ovat myrkkyä.

Suuret kanjonit voisivat olla kohteita, joissa voi nähdä jalohaukkoja. Silffar-kanjoni Lemmijoelta (Lakselv) koilliseen on yksi kohde. Lähellä olevalla Pyssyjoen (Borselv) suiston matalikoilla on taatusti merikotkia ja kahlaajia. Ehkä kirjohylkeitä.

Altajoen (Altaelva) kanjonille ja padolle näyttää menevän tie (Norgeskart) kartan mukaan.Pääseeköhän tuonne autolla kiikaroimaan kanjonia?

tsahkali:
Menee ulos alueelta mutta kanjonista tuli mieleen, jotta Haltin tien varressa on 'Gorsa grygge'.
https://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g800268-d6944846-Reviews-Gorsa_Bridge-Birtavarre_Kafjord_Municipality_Troms_Northern_Norway.html
Tieltä pari kilometriä kävelyä.
Kannattaa käydä, jos osuu alueelle.

palokurki:
Käytiin viime kesänä ja on näkemisen arvoinen paikka. Tien varressa on hyviä puskaparkkeja ja sillan vieressä laavu makkaranpaistoon. Kanjoni on niin iso, että luulisi olevan hyvä myös lintubongailuun.

retkeilijä:
Paluu reissulta voisi tapahtua hyvinkin Kilpisjärven kautta, sillä nuo Lyngenin alpit ja vuono ympäristöineen on mielestäni upeinta Pohjois-Norjaa. Olen käynyt siellä monta kertaa.

"Gorsa gryggessä" kävin matkailuautolla v.2017. Sillan luona suurella levikkeellä oli silloin rakentajia ja helikopteri. Siis ruuhkaa.

 https://karavaanari.org/blog/retkeilija/wp-content/uploads/sites/9/2017/11/Pohjoisessa22017.pdf
Siellä voisi viipyä pidempään ja samantien käydä ylempänä Guolasjärvellä katselemassa tunturimaisemia ja Halti-tunturia kiikareilla.


Teukka-74:
Vahva suositus Gorsalle  Thumb Huikea paikka. Puntti meinas tutista sillalla  :laugh:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View