rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa  (Luettu 23074 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 06:11
 • Fiat ducato 2.3 JTD 130 Alkov vm.2010
Vs: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa
« Vastaus #165 : 22.03.2019 kello on 21:16 »
Tänään tuli perille 190e tuli hintaa verojen kanssa.

*****
 • LämmitinGuru
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 06:25
Vs: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa
« Vastaus #166 : 22.03.2019 kello on 21:21 »
Meni sitten tullin kautta.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 06:11
 • Fiat ducato 2.3 JTD 130 Alkov vm.2010
Vs: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa
« Vastaus #167 : 22.03.2019 kello on 21:26 »
Tuli kiinasta Saksan kautta. Joltain muulta myyjältä olis varmaan tullut suoraan Saksasta. Taidan tehdä kannettavan asennuksen kuin ei ole mitää muuta tarkoitusta laitteelle.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:41
Vs: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa
« Vastaus #168 : 29.03.2019 kello on 23:44 »

Valppaana lämppärimarkkinoill a – edulliset kopiot voivat aiheuttaa hengenvaaran!
   
27.03.2019 | Uutiset | teksti: Merja Peiju Metsätaival
Tavaran ja elektroniikan tilaaminen ulkomailta on arkipäiväistynyt ja verkon kansainvälisillä kauppafoorumeilta löytyy ns. merkkituotteita luottamusta herättävin ja tutun kuuloisin sertifikaatein. Yksittäisten asiakkaiden lisäksi tilaisuutta hyödyntävät myös yksityishenkilöinä esiintyvät jobbarit, jotka jatkokauppaavat tavaraa kotimaan markkinoilla sujuvin sanakääntein.

Ammattilaiset ovat kuitenkin havainneet elektronisissa laitteissa useita puutteita, jotka voivat aiheuttaa jopa hengenvaaran.

Venelämmittimien asennukseen ja myyntiin keskittyvän Oy Esco Ab:n toimitusjohtaja Mika Vanhala varoittaa kiinalaisista venelämmittimistä.

– Kun tilaat jotain Kiinasta, niin yksi viidestä voi ehkä toimia. Siellä on yrityksiä, jotka perustuvat siihen, että tavara saadaan vain myytyä ja se tavara tekee vähän jotain. Tili on tehty siinä vaiheessa, kun raha on saatu asiakkaalta. Nämä ovat usein näitä kaikkein vaarallisimpia laitteita, Vanhala kertoo.

Paljon kompromisseja

Vanhalan mukaan laitteissa on tehty paljon arvelluttavia kompromisseja. Kaapeleissa on käytetty tavallisia pvc-pohjaisia johtimia, jotka eivät kestä lämpöä. Myöskään elektroniikkakotelo jen muovit saattavat olla kelvottomia, eivätkä aina kestä lämpöä.

Niin ikään laitteiden ohjelmistoissa on havaittu vikoja. Lämmittimessä on tärkeää, että lämmittimen ohjelmisto sammuttaa sen hallitusti jo ennen kuin akusta loppuu virta. Käytännössä tilanne saattaa olla toinen.

– Esimerkiksi lämmitin saattaa käydä, vaikka akusta alkaa virta hiipua, ja silloin paloarvot alkavat mennä päin pyllyä. Pumput saattavat syöttää polttoainetta miten sattuu. Jos pumppu syöttää polttoainetta liikaa, niin se nokeaa putkea. Kun putki on riittävän nokinen, niin se syttyy, ja tämän jälkeen putki on punahehkuisena koko matkaltaan. Se voi silloin sytyttää koko veneen palamaan.

”Tarkoitus ei ole mustamaalata”

Vanhala kiistää, että merkkilämmittimien edustajana hänen tarkoituksena olisi perusteettomasti mustamaalata kiinalaisvalmistaji a ja Kiinan verkkokaupoista tulevaa kilpailua.

Varsinaista tutkimusnäyttöä tai testinäyttöä kiinalaislämmittimi en puutteista Vanhalalla ei kuitenkaan ole vielä esittävänä.

–  Näistä on testauksia tekeillä, mutta dokumentoitu testaus on kesken. Halusin tulla tämä asian kanssa julki jo ennen testituloksia, koska tämä asia alkoi eskaloitua nyt nopeammin. Eli suoratuonti on alkanut yleistyä kiihtyvällä tahdilla.

Vanhala on ilmoittanut ilmiöstä myös Tullille ja veroviranomaisille, mutta nämä eivät ole Vanhalan mukaan vinkkeihin tarttuneet. Myöskään kuluttajatuotteiden teknistä käyttöturvallisuutt a valvova Tukes ei ole venelämmittimistä kiinnostunut. Tukesin mukaan venelämmittimet eivät kuulu sen valvonta-alueisiin.

lämmitin/tee-se-itse

https://venemestari.fi/2019/03/27/valppaana-lampparimarkkinoilla-edulliset-kopiot-voivat-aiheuttaa-hengenvaaran/

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:58
Vs: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa
« Vastaus #169 : 30.03.2019 kello on 21:58 »
Jokainen voi itse arvioida tuota Vanhalan tekstin luotettavuutta ja tarkoitusperää. Vaikka hän väittää ettei tarkoitus ole ketään mustamaalata, niin mitähän hän sitten tuossa just tekee? Itse tunnustaa ettei hänellä ole mitään tutkimustuloksia tai kokemusta asiasta, mutta...

Mutta joo, kannattaa tietysti olla varovainen ja muistaa ettei halvalla välttämättä saa hyvää. Mutta kyllä niistä kiinavehkeistä ehkä suurempi osa kuin vain yksi viidestä lähtee käyntiin, joten pikkaisen on tarkoituksen mukaista liioittelua.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 07:07
 • Kotkan poikii ilman siipii
Vs: Halpa diesel ilmalämmitin Tuontitukussa
« Vastaus #170 : 31.03.2019 kello on 08:53 »
 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux